Si no veieu b茅 el correu, feu clic aqu铆
participacio@ajmataro.cat
participacio@ajmataro.cat
NOT脥CIES D'INTER脠S

Actes de Les Santes al territori

participacio@ajmataro.cat

Arriben Les Santes, la Festa Major de Matar贸, i s'han programat una s猫rie d'actes al territori de Rocafonda, El Palau, l'Escorxador. Enguany la festivitat es podr脿 celebrar amb normalitat, despr茅s de dos anys de pand猫mia en qu猫 les restriccions han condicionat la celebraci贸 dels diferents actes.

 

Espai Rocafonda (esplanada de l'Institut Les Cinc S茅nies):

Podeu consultar tota la programaci贸 de Les Santes al web.

Preparaci贸 de la Festa de les Entitats de Rocafonda, El Palau, l'Escorxador

participacio@ajmataro.cat

El dissabte 24 de setembre se celebrar脿 la Festa de les Entitats de Rocafonda, El Palau, l'Escorxador als jardins de la Llar Cabanelles. Una quinzena d'entitats hi estan implicades amb moltes ganes de mostrar a la ciutat quina 茅s la seva tasca.

 

C脿ritas Diocesana ha cedit el recinte de la Llar Cabanelles a l'Ajuntament de Matar贸 perqu猫 s'hi pugui desenvolupar la festa. Ser脿 un dia festiu on es recuperar脿 l'esperit de la mostra d'entitats que fa uns anys se celebrava al barri.  

 

Durant tot el mat铆 hi haur脿 espectacles a l'escenari, tallers, activitats, jocs i paradetes informatives. El dia 13 de juliol va tenir lloc la reuni贸 de la Taula d'Entitats al Centre C铆vic per anar preparant l'organitzaci贸 de l'esdeveniment conjuntament amb els col路lectius participants.

 

Hi sou totes i tots convidats!

Activitats d'estiu infantils i juvenils a l'abast de tothom

participacio@ajmataro.cat
participacio@ajmataro.cat
participacio@ajmataro.cat
participacio@ajmataro.cat

Les activitats del programa 鈥淰iu un estiu de diversi贸 a Matar贸鈥, dirigides a infants i joves d鈥檈ntre 4 i 14 anys de tota la ciutat estan assolint un gran 猫xit de participaci贸. Des del 27 de juny fins al 2 de setembre, amb l鈥檈xcepci贸 de la setmana de Les Santes, hi ha programaci贸 a diferents espais p煤blics i equipaments municipals de Rocafonda i Cerdanyola. L鈥檕bjectiu 茅s oferir una programaci贸 gratu茂ta perqu猫 tota la ciutadania tingui acc茅s a la formaci贸 en el lleure, l鈥檈sport i la cultura. 

 

Al territori de Rocafonda, El Palau, l'Escorxador podem gaudir d'un seguit d'activitats molt variades que han tingut una bona rebuda per part de la ciutadania.

 • Inflables, festa holi, festa de l鈥檈scuma, circ, dansa, espectacles, tallers variats, jocs de taula... Parc de Rocafonda. De dilluns a divendres, de 18 a 20 h.
 • Esports. Camp de Futbol Municipal de Rocafonda. De dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 h.
 • Patis Oberts. Escola Rocafonda. De dilluns a divendres, de 18.30 a 20.30 h.
 • Cinema a la fresca. Parc de Rocafonda. Els divendres 12 i 26 d鈥檃gost, a les 22 h.
 • Cercavila al barri de Rocafonda, Festival Nosaltes. Parc de Rocafonda, Parc del Palau, Can Gassol. Dissabte 20 d'agost, a les 19 h.
Biblioteca Antoni Comas
 • Empedrat de contes. Els dimecres, de 19 a 20 h.
 • BiblioLab. 11 d'agost, a les 18:30 h.  Sense inscripci贸 pr猫via. Places limitades per ordre d'arribada.
 • Scape Room . 19 d'agost, de 17 a 20 h.
 • Trivial. 5 d'agost, de 17 a 19 h.

Totes les activitats s贸n gratu茂tes i no cal inscripci贸 pr猫via. Es pot consultar tota la programaci贸 en aquest espai web. La graella amb totes les activitats organitzades per dies es pot descarregar clicant aqu铆

L'Espai Jove de Rocafonda-El Palau gaudeix d'un estiu sense restriccions

participacio@ajmataro.cat

Aquest estiu els i les joves de Rocafonda i El Palau han pogut gaudir de les activitats estiuenques que organitza l鈥Espai Jove. La seva programaci贸 municipal gratu茂ta, adre莽ada a joves de 12 a 25 anys del territori, s'ha pogut dur a terme amb normalitat i ha comptat amb diversos projectes i activitats com:

 • Healthy summer: conjunt d鈥檃ctivitats esportives, jocs d鈥檃igua, ens mullem parlant de drogues, alimentaci贸 saludable i batuts i esports a la platja.

 • Iguals d鈥橢stiu: tallers de tatuatges, perfums, polseres, pinta-ungles, xerrada de sexualitat per a nois i activitats vinculades al 28 de juny (gimcana i past铆s rainbow amb la bandera LGTBIQ+).

 • Creaci贸 jove: decoraci贸 de totebags, taller de garlandes, bombolles gegants i manteniment de l鈥檋ort.

 • Sortides: piscina, Tibidabo, Illa Fantasia i joc d鈥檃trapa la bandera en xarxa.

A partir del setembre s鈥檕bren inscripcions per al nou curs 2022-2023. Us hi esperem!

L鈥橝juntament repr猫n les obres de l鈥檈quipament c铆vic de la Pista Municipal Poliesportiva del Palau

participacio@ajmataro.cat

El Servei d鈥橢quipaments Municipals va comen莽ar a principis de juliol les obres de finalitzaci贸 de l鈥檈quipament c铆vic de la Pista Municipal Poliesportiva del Palau. Els treballs, iniciats al desembre de 2019, van quedar aturats al 2020 primer per la Covid-19 i m茅s tard per la resoluci贸 del contracte amb la primera empresa adjudicat脿ria de la reforma per incompliment.

Els treballs consistien en la reforma de l鈥檃ntic m貌dul de vestidors, que estaven en des煤s, i l鈥檃mpliaci贸 de l鈥檈quipament amb un nou volum. A l鈥檈difici reformat se situa el vest铆bul d鈥檃cc茅s, els lavabos i vestidor, el magatzem, la sala t猫cnica d鈥檌nstal路lacions, un despatx i un lavabo p煤blic que tindr脿 acc茅s independent de l鈥檈quipament. La part d鈥檃mpliaci贸 es destina a sala polivalent (92,83 m虏 煤tils). En total, el nou equipament tindr脿 una superf铆cie constru茂da de 157,86 m虏, i una superf铆cie 煤til de 136,67 m虏.

Pel que fa a l鈥檈difici actual, es mant茅 l鈥檃paren莽a exterior millorant l鈥檃茂llament i la impermeabilitzaci贸, fent una nova distribuci贸 interior i col路locant nous tancaments i accessos. Els treballs contemplen tamb茅 la millora a la pista poliesportiva, que no estava prevista en el contracte inicial. Es fa el nou marcatge de l鈥櫭爎ea de joc, l鈥檃rranjament de la xarxa de protecci贸 i el nou enllumenat de la pista.

Aquests treballs a l鈥檈quipament, m茅s la millora de la pista, s鈥檋an adjudicat a Catalana de Treballs i Obres SL per un pressupost de 197.427,23 鈧 (IVA incl貌s). Es preveu que les obres estiguin acabades en un termini de 4 mesos.

Amb les obres, l鈥檈quipament passar脿 a tenir 煤s c铆vic i funcionar脿 de manera adscrita al Centre C铆vic Rocafonda-El Palau.

Millores als espais de joc infantil

participacio@ajmataro.cat

Aquest mes de juliol el Servei d鈥橢spais P煤blics ha comen莽at les obres millora de les 脿rees de jocs infantils corresponents a la Fase 2. El projecte t茅 per objecte la millora de les 脿rees de jocs infantils de la ciutat per al compliment de la normativa vigent.

 

El Parc de Rocafonda s鈥檃mpliar脿 amb una estructura multijoc que ocupar脿 una superf铆cie de 150 m2 situada al costat de la tirolina. Tamb茅 es dur脿 a terme el subministrament i col路locaci贸 de 150 m2 de sorra nova. Tamb茅 es col路locar脿 un senyal tipus placa de jard铆, amb retolaci贸. 

 

A la Pla莽a Dulcinea s'arranjaran 200 m2 de paviment i al Parc del Palau 980 m2 i s'hi instal路laran nous cartells.


En global, a la ciutat s鈥檃ctuar脿 en 20 脿rees de jocs amb la finalitat de posar els paviments, tancaments i senyalitzaci贸 en normativa. Es canviar脿 un total de 6.224 m2 de saul贸 per terra de Sta. Coloma, s鈥檌nstal路laran un total de 527 ml de tanca i 13 portes d鈥檃cc茅s als tancants i 24 cartells de senyalitzaci贸. Es preveu la instal路laci贸 i ampliaci贸 o trasllat de diverses 脿rees de jocs, i tamb茅 la reposici贸 de diferents elements.


El termini d鈥檈xecuci贸 d鈥檃quests treballs 茅s de 6 mesos. Les obres estan adjudicades a l鈥檈mpresa HPC Ib猫rica SA. El pressupost d鈥檃djudicaci贸 茅s de 445.222,05 鈧 IVA incl貌s. La direcci贸 facultativa va
a c脿rrec dels t猫cnics de la secci贸 de jardineria del Servei d鈥橢spais P煤blics.

LES ENTITATS INFORMEN

Homenatge a la Festa de la Gent Gran de Rocafonda

participacio@ajmataro.cat
participacio@ajmataro.cat

L'Associaci贸 Ve茂nal de Rocafonda, l'Esperan莽a, Ciutat Jard铆 i Valldeix va organitzar, amb la col路laboraci贸 de l'Ajuntament, una festa homenatge a la gent gran del barri el dissabte 16 de juliol a la tarda al Centre C铆vic de Rocafonda. 

 

Les persones homenatjades del barri, de m茅s de 78 anys, van poder gaudir de diferents espectacles de cant i ball i es va oferir berenar per a tothom. 

脠xit del actes de la Festa al barri del Palau

participacio@ajmataro.cat
participacio@ajmataro.cat
participacio@ajmataro.cat
participacio@ajmataro.cat
participacio@ajmataro.cat
A principis de juliol el barri del Palau va celebrar les festes del barri amb activitats per a totes les edats, gr脿cies a l'organitzaci贸 de l'Associaci贸 de Ve茂ns i Ve茂nes del Palau.
 

El dissabte 2 de juliol, al Parc del Palau, va tenir lloc el vermut, el preg贸 de la festa, la gegantada, la discom貌bil infantil, la sardinada flamenca i l'actuaci贸 de "Con otro aire".

El diumenge 3 de juliol es va poder gaudir dels jocs infantils, el vermut, l'arrossada popular, l'espectacle de m脿gia amb el mag Jordi Quimera, el correfoc, l'actuaci贸 musical amb Ismael i el fi de festa.

 

Enhorabona a l'Associaci贸 Ve茂nal del Palau i a tothom que hi ha col路laborat per l'猫xit d'aquesta festa!

La Serenata de l'Esperan莽a, en imatges

participacio@ajmataro.cat
participacio@ajmataro.cat
participacio@ajmataro.cat

La Serenata de l'Esperan莽a ha celebrat enguany 16 anys. Els dies 8, 9 i 10 de juliol van tenir lloc els actes d'aquesta celebraci贸 que van consistir en havaneres i can莽贸 catalana amb el grup Trescant, el gran sopar ve茂nal i ball per a tothom a c脿rrec de Jorge i el Vermut Musical amb la Casa de la M煤sica.

 

Les activitats van estar organitzades per l'Associaci贸 Ve茂nal de Rocafonda, l'Esperan莽a, Ciutat Jard铆 i Valldeix conjuntament amb la Comissi贸 Serenata. Moltes gr脿cies per mostrar-nos les imatges de la festa. 

AVUI CONEIXEM UNA ENTITAT

Colla Gegantera de la Rocaina

participacio@ajmataro.cat
participacio@ajmataro.cat
La Colla Gegantera de la Rocaina pertany a l'AFA de l'Escola Rocafonda. La Rocaina 茅s la geganta de l'escola i custodia la porta d鈥檈ntrada d鈥檌nfantil, rebent i acomiadant cada dia a molts infants i fam铆lies. En les festes populars i dels barris de Matar贸 t茅 un protagonisme especial, ja que la porten a ballar i participar del m脿xim de cercaviles del barri i de la ciutat. Gr脿cies a un grup de mares i pares, la Rocaina es fa molt visible per Matar贸.
 
Una mica d'hist貌ria de la Rocaina
 
Fa 3,15 d'al莽ada i el seu constructor va ser Xavier Jordan Medina. La seva data de creaci贸 茅s el 14 de juny de 1998.

Aquesta gegantona va sorgir, com tants d鈥檃ltres gegants d鈥檈scoles, gr脿cies a la iniciativa pr貌pia i de forma totalment popular dels membres de l鈥橝ssociaci贸 de Mares i Pares de llavors, els quals veien amb bons ulls tenir un gegant propi que represent茅s l鈥檈scola com ja havien fet altres escoles de Matar贸; aix铆, s鈥檃conseguia tamb茅 fer participar m茅s la comunitat educativa l'Escola Rocafonda dins la vida popular del barri i del conjunt de la ciutat de Matar贸; i gr脿cies a aix貌, els mataronins vam guanyar una altra figura carism脿tica que es ve a sumar a la gran fam铆lia de gegants de la qual disposem.

Les fam铆lies primer van organitzar, com 茅s ja costum, un concurs de dibuix, obert als alumnes de l鈥檈scola, per tal que ells mateixos escollissin quin era el gegant o la geganta que volien que els represent茅s; d鈥檃qu铆 va n茅ixer la Rocaina. Des d鈥檃leshores, 茅s for莽a com煤 veure ballar i saltar alegrament aquesta simp脿tica gegantona per les festes de Rocafonda, i a la d鈥檃ltres barris i escoles de Matar贸.
 
En el canal d'Instagram de la colla podeu veure un resum de les diferents sortides que ha realitzat. 
 
On es troba l'entitat? Carrer de T脿rrega, 41. Matar贸.
                                  
Com contactar-hi? Per Instagram. Per email.

Voleu que les vostres not铆cies surtin al butllet铆? 

 

La t猫cnica del territori de Rocafonda, El Palau, Escorxador us atendr脿 al Centre C铆vic de Rocafonda, carrer Poeta Punsola, 47. Podeu demanar cita pr猫via i posar-vos en contacte a trav茅s del correu electr貌nic ciglesias@ajmataro o el tel猫fon 663 85 14 88.

participacio@ajmataro.cat
participacio@ajmataro.cat
participacio@ajmataro.cat
participacio@ajmataro.cat

Carrer de Poeta Punsola, 47 | Mataró 08304


Cancel路lar subscripci贸