Si no veieu bé el correu, feu clic aquí
NOTÍCIES D'INTERÈS PER AL BARRI DE CERDANYOLA
Inici de les activitats per a infants i joves 'Viu un estiu de diversió a Mataró'
Amb el nom de “Viu un estiu de diversió a Mataró”, l’Ajuntament de Mataró ha programat un seguit d’activitats dirigides a infants i joves d’entre 4 i 14 anys de tota la ciutat. Del 27 de juny fins al 2 de setembre, amb l’excepció de la setmana de Les Santes, hi haurà programació a diferents espais públics i equipaments municipals de Rocafonda i Cerdanyola. L’objectiu és oferir una programació gratuïta perquè tota la ciutadania tingui accés a la formació en el lleure, l’esport i la cultura. 

A Cerdanyola podrem gaudir d'un seguit d'activitats molt variades.
 
A la Plaça de l'Onze de Setembre i al Parc de Cerdanyola:
    -Inflables, festa holi, festa de l’escuma, circ, dansa, espectacles, tallers variats,         jocs de taula... De dilluns a divendres, de 18 a 20 h.
 
A la Pista municipal  "Remigio Herrero":
    -Esports. De dilluns a divendres, de 10 a 13 i de 17.30 a 20.30 h
 
A l'IE Mar Mediterrània:
    -Patis Oberts. De dilluns a divendres, de 18.30 a 20.30 h.
 
Al Parc de Cerdanyola:
    -Cinema a la fresca. Els divendres 1-8-15 i 22 de juliol, 5 i 19 d'agost, 2 de setembre,        a les 22 h.

Cercavila al barri de Cerdanyola, Festival Nosaltres: Parc de Cerdanyola, Plaça Occitània, Plaça Joaquim Galí i Verges. Dissabte 16 de juliol, a les 19 h.
 
Al Centre Cívic Espai Gatassa:  
    -LUDOTECA per a infants, de 4 a 10 anys. De dilluns a divendres, de 8.30 a 13.30 h
 
    -Del 27 de juny al 22 de juliol, de dilluns a divendres:
  •      Taller de Manga i Taller de Manualitats, de 17 a 19 h 
  •      Espectàcle infantil, tallets variats, jocs de taula moderns, Trivial...de 18 a 20 h
  •      Scape Room, dimarts 30 d'agost, de 17 a 20 h
Biblioteca Pompeu Fabra:
    -Empedrat de contes. Els dimarts, de 18 a 19 h.

    -BiblioLab. Dijous 14 de juliol i 18 d'agost, a les 18:30 h. Sense inscripció prèvia.                Places limitades per ordre d'arribada.

El conjunt de totes les activitats a la ciutat tenen un cost global de 140.086,63 € i compten amb el finançament de la Diputació de Barcelona mitjançant el programa “Barris i comunitats, motors de transformació social” i de la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Igualtat i Feminismes. Totes les activitats són gratuïtes i no cal inscripció prèvia. Es pot consultar tota la programació en aquest espai web

El dilluns 27 de juny es va oferir una festa inaugural a la plaça de l'Onze de Setembre, amb karts i berenar per a la canalla. Simultàniament es va oferir un espectàcle al Parc de Cerdanyola i es va començar taller de Manga a l'Espai Gatassa.  Així com el servei de Ludoteca que s'ha iniciat amb gran èxit ja que gairebè es va cobrir l'aforament.
Han començat alhora les activitats esportives a la Pista "Remigi Herrero" i els Patis Oberts.
Festa cloenda segon cicle "Cuinem la vida"
El projecte "Cuinem la Vida" va començar en el 2021 com espai relacional i de coneixement mutu per tal que les persones del barri es pugessin conèixer i treballar col·laborativament, a través de la cuina. Més enllà d'aprendre a cuinar noves receptes d'arreu del món, l’essència del projecte és relacionar-se i fer cohesió social.

Les valoracions fetes per les persones que van participar en el 2021 van mostrar l'èxit i les ganes de continuïtat. En base al bon resultat es va programar el segon cicle de sessions que va començar el dia 6 d’abril i ha acabat el 16 de juny.

En aquest segon cicle s’han unit en el mateix projecte de forma col·laborativa l’Associació Cultural de Cerdanyola, els Espais Joves de Cerdanyola i Pla d’en Boet i l’Agència de Suport i Serveis a les entitats.

La participació d’unes 60 persones, la barreja de joves i adults i de persones de diversos orígens ens confirma que el projecte ajuda i beneficia la convivència.
 
El passat dia 21 es va celebrar la festa cloenda d'aquest cicle amb una xerrada sobre "Les aventatges de treballar col·laborativament" i una altra sobre "Menjar saludable".
 
Podeu veure fotografíes d'aquest acte.
Informació:
Espai Gatassa - (Carrer Monserrat Cuadrada, 1)

Telèfon: 937 022 832

 "Espai d’Escolta a la ciutadania a la Plaça Isla Cristina
El dimarts 28 de juny de 2022 a la plaça Illa Cristina de les 11.30h a les 13.30h. té lloc una sessió d’Espai d’Escolta activa a la ciutadania a Cerdanyola, promoguda per el Servei de Mediació Ciutadana (SMC), inclosa dins els actes de celebració del seu 20è aniversari, per promoure i generar diàleg, comunicació i convivència.

Aquest espai d’escolta activa, present, atenta, acollidora, sense judicis, s'ofereix per sentir allò que les persones que s’hi acostin vulguin explicar, compartir, expressar. La idea és crear un espai informal d’escolta, comunicació i interrelació amb els ciutadans i les ciutadanes. Una oportunitat per conversar, per conèixer-nos i teixir comunitat entre totes.
 
El lema del 20è aniversari del SMC és: “Posem-hi els 5 sentits”, perquè es vol posar en valor que és mitjançant els sentits que percebem les persones, la comunicació i construïm relacions. Per tant, els nostres sentits ens ajuden a generar comunitat i convivència.

Us hi esperem per conversar i compartir!!

Activitats gratuïtes per a joves
El projecte "Energia urbana. Laboratori jove de cocreació", del Servei d'Igualtat i Diversitat Ciutadana aposta per a fomentar la convivència i les relacions interculturals entre els i les joves de la ciutat amb la finalitat de contribuir en la construcció de cohesió social i relacions positives, tot fomentant la implicació activa del col·lectiu juvenil en la vida pública de Mataró.

El projecte s'ha plantejat des d'una perspectiva crítica i interseccional, amb la voluntat que permeti la igualtat d'oportunitats i es pugui construir un espai de creació cultural inclusiu i col·lectiu.

El tret de sortida del Laboratori d'Energia urbana va tenir lloc el novembre passat amb unes trobades amb joves interessats en realitzar activitats vinculades a la cultura urbana. Posteriorment, es van oferir tallers (rap, freestyle, cypher, brackdance i producció musical) a diferents equipaments de la ciutat.

Aquest projecte es porta a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona.
Trobareu el detall de les activitats en aquest enllaç.

Per qualsevol dubte es pot escriure a ciutadania@ajmataro.cat
LES ENTITATS INFORMEN
Èxit sardanista a la Festa Major 2022 de Cerdanyola
El grup de persones que aprenen a ballar sardanes a l’Espai Gatassa van mostrar la seva il·lusió i rapidesa a aprendre dins els actes de la Festa Major.

Van començar el curs el dia 31 de març i en tan sols dos mesos lluïxen la dansa catalana més tradicional.

El grup de persones participants és 50 persones aproximadament, acabaran a finals de juny amb la idea de continuar al setembre.
L’Institut Josep Puig i Cadafalch exposa treballs que reivindiquen valors ètics

Els alumnes de 3r d’ESO de l'Institut Puig i Cadafalch aquests darrers mesos han realitzat el projecte “R-Evolucionem el barri”, un projecte interdisciplinari de les assignatures de Visual i plàstica i Català, amb l'objectiu de treballar el civisme i la millora del barri mitjançant la unió del llenguatge icònic i el periodístic, per conscienciar la població i reivindicar valors ètics. 

 

A partir d'aquí, des de l’àrea de Visual i Plàstica els alumnes de 3r curs han dissenyat i creat els seus propis senyals de tràfic on han incorporar els missatges socials amb allò que volien comunicar.

En paral·lel, els alumnes han escrit i gravat una notícia simulant que els seus senyals formaven part de l’entorn real de l’Institut.

 

A més, han plasmat la seva idea de com veuen i volen el barri en petits quadres representatius.

Més informació i contacte: 
c/ Sant Josep de Calassanç, 16
E-Correu
Telèfons del centre:  937 980 762
AVUI CONEIXEM UNA ENTITAT
Associació Social i Cultural Badenya
L'Associació Social i Cultural Badenya té per objectiu fomentar les tradicions africanes a la societat catalana i espanyola, així com les seves costums. Així mateix, treballa per a la integració dels infants amb les cultures africanes i catalanes i lluitar en contra de la discriminació vers els infants.

L'Associació està formada principalment per dones nascudes a Mali o que els seus orígens procedeixen d'aquest país africà i els seus fills i filles. Una de les seves activitats principals és la dansa, tant és així que promouen la cultura maliana a través dels balls tradicionals del país. Participen en diversitat d'esdeveniments a la ciutat de Mataró per donar a conèixer les seves tradicions, com la Mostra d'Entitats de Mataró i la de Cerdanyola, el Festival Cultural de Cerdanyola, els Matinals a Cabanelles, entre d'altres. 
                                 
Com contactar-hi? Per email / Telèfon 632 088 857.

Vols que les teves notícies surtin al butlletí? 

 

La tècnica del territori de Cerdanyola us atendrà a l'Espai Gatassa, carrer d'en Josep Monserrat Cuadrada, 1. Podeu demanar cita prèvia i posar-vos en contacte a través del correu electrònic acastillo@ajmataro.cat o el telèfon 647 470 356.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Carrer de Josep Monserrat i Cuadrada, 1 | Mataró 08303


Cancel·lar subscripció