Si no veieu bé el correu, feu clic aquí
NOTÍCIES D'INTERÈS

Inici de les activitats per a infants i joves 'Viu un estiu de diversió a Mataró'

Amb el nom de “Viu un estiu de diversió a Mataró”, l’Ajuntament de Mataró ha programat un seguit d’activitats dirigides a infants i joves d’entre 4 i 14 anys de tota la ciutat. Del 27 de juny fins al 2 de setembre, amb l’excepció de la setmana de Les Santes, hi haurà programació a diferents espais públics i equipaments municipals de Rocafonda i Cerdanyola. L’objectiu és oferir una programació gratuïta perquè tota la ciutadania tingui accés a la formació en el lleure, l’esport i la cultura. 

 

Al territori de Rocafonda, El Palau, l'Escorxador podrem gaudir d'un seguit d'activitats molt variades:

  • Inflables, festa holi, festa de l’escuma, circ, dansa, espectacles, tallers variats, jocs de taula... Parc de Rocafonda. De dilluns a divendres, de 18 a 20 h.
  • Esports. Camp de Futbol Municipal de Rocafonda. De dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 h.
  • Patis Oberts. Escola Rocafonda. De dilluns a divendres, de 18.30 a 20.30 h.
  • Cinema a la fresca. Parc de Rocafonda. Els divendres 8, 22 de juliol i 12 i 26 d’agost, a les 22 h.
  • Cercavila al barri de Rocafonda, Festival Nosaltes. Parc de Rocafonda, Parc del Palau, Can Gassol. Dissabte 20 d'agost, a les 19 h.
Biblioteca Antoni Comas
  • Empedrat de contes. Els dimecres, de 19 a 20 h.
  • BiblioLab. Dijous 7 de juliol i 11 d'agost, a les 18:30 h. Sense inscripció prèvia. Places limitades per ordre d'arribada.
  • Scape Room . Divendres 1 de juliol i 19 d'agost, de 17 a 20 h.
  • Trivial. Divendres 15 de juliol i 5 d'agost, de 17 a 19 h.

Les activitats a la ciutat tenen un cost global de 140.086,63 € i compten amb el finançament de la Diputació de Barcelona mitjançant el programa “Barris i comunitats, motors de transformació social” i de la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Igualtat i Feminismes. Totes les activitats són gratuïtes i no cal inscripció prèvia. Es pot consultar tota la programació en aquest espai web

 

El dimarts 28 de juny es va oferir una festa inaugural al Parc de Rocafonda, amb inflables i berenar per a la canalla. 

El CAP de Rocafonda-El Palau promou el benestar emocional de les persones

El nou programa “Gaudim en família” s’inicia a Rocafonda i El Palau

Del 4 al 15 de juliol es portarà a terme el nou programa “Gaudim en família” que inclou activitats dirigides a famílies de Rocafonda i El Palau amb infants a partir de 3 anys, que no assisteixin a casals d’estiu ni a d’altres activitats programades. Aquesta proposta va dirigida a famílies amb infants per treballar el vincle adult-menor, la dinàmica interna i social de la família i reduir la presència d’infants i adolescents sols a l’espai públic. Les famílies que formin part d’aquesta experiència hauran treballat prèviament amb l’equip de Benestar Social per comprovar el seu compromís de participació i la seva motivació en aquest procés de millora en les dinàmiques familiars i socials amb la comunitat. 

 

Les activitats, que es faran de dilluns a divendres de 10 a 13 h, seran caminades a la platja, jocs familiars a l’aire lliure, tallers d’art familiar, de cuina, lectura de contes, gimcana als carrers del barri i dinàmiques teatralitzades en família, entre d’altres. Al programa “Gaudim en família”, amb un cost de 2.000€, hi participen 3 tècniques de benestar social.

 

El programa s’emmarca en la transformació del model de Benestar Social de Mataró que es va començar a aplicar, el passat mes de març, als barris de Rocafonda i El Palau. La nova forma de treballar s’orienta cap a la universalitat de l’atenció social basada en la intervenció comunitària, l’atenció centrada en la persona, la integració sociosanitària, l’ètica cívica i la innovació en els serveis socials.

Per contactar amb l’equip s’ha obert un correu electrònic específic. 

Treballs d'asfaltat a carrers del barri

Els carrers de Frank Marshall i d'Ignasi Mayol han millorat el seu paviment el darrer mes. L'Ajuntament ha dut a terme els treballs dins del Pla d'Asfaltat anual. Al carrer de Frank Marshall també s'hi ha posat un pas elevat. A la zona de l'Escorxador s'ha asfaltat el carrer de Marià Fortuny. Al juliol es durà a terme l'asfaltat del carrer de Don Quixot, també a l'Escorxador.

 

En aquest web municipal es poden consultar els treballs ja realitzats i la planificació per als propers mesos. 

Es posa en marxa un nou servei de serenos

El nou servei de serenos es tracta d’una prova pilot que té per objectiu millorar la convivència i la percepció de confiança a l’espai públic; incrementar l’eficàcia i eficiència dels serveis públics; i augmentar la capacitat preventiva, inspectora i assistencial dels serveis de seguretat, civisme i espai públic durant l’horari nocturn.

 

Els serenos treballaran de dilluns a diumenge, de 22 a 5 h, i a cada servei hi haurà 3 parelles formades per 2 serenos cadascuna, desplegades pels 3 districtes policials: Cerdanyola-Oest, Centre-Sud i Rocafonda-Est. Els caps de setmana també es desplegaran a la zona d’especial atenció en l’àmbit del consum d’oci. La prova pilot del nou servei de serenos s’iniciarà el 4 de juliol i tindrà una durada de 6 mesos.

 

L’equip d’agents cívics nocturns (serenos) estarà format per 12 persones -2 de les quals seran les coordinadores del servei- contractades per l’Ajuntament mitjançant una convocatòria de plans d’ocupació propis per afavorir la inserció de persones amb dificultats d’inserció laboral. 

 

La seva tasca fonamental serà la detecció i comunicació d’incidències a l’espai públic a través de la presència continuada al territori. Tindran rutes de servei predefinides i coordinades amb Policia Local, a qui avisaran sempre que es produeixi alguna incidència relacionada amb la seguretat, el civisme i la convivència, les ocupacions, els horaris de tancament d’activitats públiques... També vetllaran per detectar incidències a l’espai públic vinculades a l’abocament de residus i la neteja, i actuaran com a informadors de campanyes de prevenció i detecció en situacions relacionades amb la violència de gènere o situacions de vulnerabilitat, entre d’altres.

LES ENTITATS INFORMEN

Tot a punt per a les Festes del Palau

Al barri del Palau ja ho tenen tot a punt per viure les festes del barri amb activitats per a totes les edats, gràcies a la organització de l'Associació de Veïns i Veïnes del Palau.
 

El programa d'actes començarà el dissabte 2 de juliol al Parc del Palau:

 

12 h: Vermut 
17.30 h: Pregó de la festa
18 h: Gegantada. Recorregut: Parc del Palau, c. de las Siete Partidas, ctra. de Mata, av. d'Amèrica, rda. Cervantes, plaça Puerto Rico, rda. d'Alfons X el Savi, c. Lapidario, parc del Palau.
19 h: Discomòbil infantil
21 h: Sardinada flamenca
22.30 h: Actuació de "Con otro aire"

El Diumenge 3 de juliol seguiran els actes amb:

 

11 h: Jocs infantils
12 h: Vermut
14 h: Arrossada popular
19 h: Espectacle de màgia amb el mag Jordi Quimera
21.30 h: Correfoc amb els Diables de La Llàntia, Diables de Cerdanyola, Diables de Mataró i Godrac. Recorregut: parc del Palau, c. de las Siete Partidas, c. dels Bombers Madern i Clariana, av. d'Amèrica, c. del Lapidario
21.30 h: Actuació musical amb Ismael
23 h: Fi de festa

 

Esperem que gaudiu molt de les festes del Palau! 

Èxit de la Festa al barri de Rocafonda 

Aquest any ha tornat la Festa del barri de Rocafonda, sota el lema 'Rocafonda Mil Colors' de la mà de l'Associació Veïnal de Rocafonda, l'Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix.
 
Els actes van començar el 17 de juny amb el Tastet d'escacs, el Divendres Cultural amb el Taller de dansa amb Abel i el Correfoc infantil amb els Diables infantils de La Llàntia, La Momeroteta i El Dragalió. El 18 de juny la festa va continuar amb la Cercavila de gegants amb La Colorà i les tres Capgrosses i el concert i ball amb Latin Durban. El 19 de juny va tenir lloc la Cercavila cap a la Llar Cabanelles amb la Família Robafaves i el Rocafonda Mil Colors amb les actuacions dels grups Gotas de Rocío, Dansamil, exhibició de ball amb l'associació veïnal del Palau i el concert de Javier Ginés.
 
Enhorabona a l'Associació Veïnal i a tothom que hi ha col·laborat per l'èxit d'aquesta festa al barri de Rocafonda!
 
Podeu consultar el recull d'imatges complet al perfil d'Instagram de l'entitat.

Proper Divendres Culturals dedicats al canvi climàtic i a la seguretat

El divendres 1 de juliol tindrà lloc el Divendres Cultural que organitza l'Associació Veïnal de Rocafonda, l'Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix que porta per títol 'Com ens afectarà el canvi climàtic a Rocafonda?'

 

Serà com sempre a les 7 de la tarda al Centre Cívic de Rocafonda. Es parlarà de fenòmens meteorològics: tempestes, inundacions, calor, sequeres... Hi participarà Oriol Bassa, Doctor en Medi Ambient, Enginyer de Forests i Naturalista.

 

El divendres següent, 8 de juliol, dins la programació dels Divendres Culturals, es realitzarà la taula rodona 'Seguretat, quina volem?', on hi participaran diversos ponents amb experiència en l'àmbit de debat. 

 

Hi sou tots i totes convidats!

Festa per a la Gent Gran de Rocafonda

L'Associació Veïnal de Rocafonda, l'Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix organitza, amb la col·laboració de l'Ajuntament, una festa homenatge a la gent gran del barri el dissabte 16 de juliol a la tarda al Centre Cívic de Rocafonda. 

 

Les inscripcions es poden realitzar al despatx de l'Associació Veïnal, al Casal de la Gent Gran, al CAP de Rocafonda-El Palau o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana situada al Centre Cívic. 

El Club Futbol Rocafonda renova jugadors per a la propera temporada

El Club Futbol Rocafonda està duent a terme la renovació de jugadors per a la propera temporada 2022/2023. Des del seu perfil d'Instagram podeu consultar quines són aquestes renovacions i una petita explicació de cada jugador. 
 
D'altra banda, el club prepara els equips per al proper curs. S'han realitzat jornades de portes obertes per als grups Escoleta Prebenjamí, Cadet i Juvenil, Aleví i Femení, Infantil i Femení. Amb el hashtag #SomosBarrio el club promou el futbol a Rocafonda i anima a totes les persones interessades a acostar-se a coneixe'ls, especialment a les noies, ja que s'ha posat molt d'interès en poder crear un equip femení de futbol. 
AVUI CONEIXEM UNA ENTITAT

Associació Social i Cultural Badenya

L'Associació Social i Cultural Badenya té per objectiu fomentar les tradicions africanes a la societat catalana i espanyola, així com les seves costums. Així mateix, treballa per a la integració dels infants amb les cultures africanes i catalanes i lluitar en contra de la discriminació vers els infants.
 
L'Associació està formada principalment per dones nascudes a Mali o que els seus orígens procedeixen d'aquest país africà i els seus fills i filles. Una de les seves activitats principals és la dansa, tant és així que promouen la cultura maliana a través dels balls tradicionals del país. Participen en diversitat d'esdeveniments a la ciutat de Mataró per donar a conèixer les seves tradicions, com la Mostra d'Entitats de Mataró i la de Cerdanyola, el Festival Cultural de Cerdanyola, els Matinals a Cabanelles, entre d'altres. 
 
On es troba l'entitat? Avinguda d'Amèrica, 168.
                                  
Com contactar-hi? Per email / Telèfon 632 088 857.

Voleu que les vostres notícies surtin al butlletí? 

 

La tècnica del territori de Rocafonda, El Palau, Escorxador us atendrà al Centre Cívic de Rocafonda, carrer Poeta Punsola, 47. Podeu demanar cita prèvia i posar-vos en contacte a través del correu electrònic ciglesias@ajmataro o el telèfon 663 85 14 88.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Carrer de Poeta Punsola, 47 | Mataró 08304


Cancel·lar subscripció