Si no veieu bé el correu, feu clic aquí
NOTÍCIES D'INTERÈS
Comença la fase final de la reforma del Camp Municipal de futbol Antonio Jiménez
Les actuacions de millora al Camp Municipal de Futbol Antonio Jiménez, a Cirera, han entrat en la seva darrera fase. Les obres, que tenen una durada prevista de 8 mesos, consisteixen en l’ampliació dels vestidors, la urbanització de la zona d’accés i la substitució dels acumuladors d’aigua calenta per poder utilitzar el Tub Verd.
 
El projecte de reformes va començar al 2018, amb la renovació dels vestidors. Aleshores es va construir una plataforma contínua elevada per adaptar-ne l’accés i es va fer un nou tancament que dotava els mòduls d’una façana conjunta. Entre 2019 i 2020 es va construir la nova graderia i es va instal·lar una nova tanca exterior d’enreixat metàl·lic per millorar l’accessibilitat i l’evacuació de la instal·lació. Al 2020 també es va instal·lar la nova gespa artificial, però havia quedat pendent la tercera fase dels treballs de millora de les instal·lacions, que és la que ara s’executa.
 
La nova actuació té per objecte ampliar la zona de vestidors amb una sala tècnica, un vestidor d’àrbitres, infermeria, un despatx i una aula de formació. Per fer-ho s’utilitzarà un sistema modular similar a l’existent. Les obres també contemplen la urbanització de la zona d’accés, on s’instal·larà un mòdul per a bar i quatre lavabos públics, un d’ells adaptat.
 
Per últim, se substituiran els acumuladors elèctrics existents d’aigua calenta sanitària per un nou sistema que permetrà escalfar l’aigua a través de la xarxa de distribució del Tub Verd. Així, l’equipament guanyarà en eficiència energètica ja que utilitzarà energia renovable més sostenible.
 
Les obres s’han adjudicat en dos lots a les empreses Forjados y Estructuras de Hormigón SL (obra civil) i Algeco Construcciones Modulares SLU (subministrament dels mòduls prefabricats). Els treballs tenen un cost de 460.618,85 € (IVA inclòs) segons els pressupostos d’adjudicació.
 
Les diferents fases del projecte de millora executades des de 2018, incloent la que ara comença, més la renovació de la gespa, han suposat una inversió conjunta de prop d’1,1 milions d’euros en l’equipament.

L’Ajuntament realitza millores en el Casal Municipal de la Gent Gran de Cirera

 
L’Ajuntament ha posat en marxa les obres de millora en el Casal de la Gent Gran de Cirera, amb l’objectiu d’adequar diversos espais de l’equipament per reconvertir i actualitzar-ne els usos.
 
Les actuacions al Casal de Cirera consisteixen a reconvertir una zona de magatzem de la primera planta i habilitar-la com a espai de treball, amb finestra a la sala polivalent, per donar informació i assistència a les persones usuàries. També s’enderrocarà l’antiga barra de bar, ara en desús, i es reubicaran les actuals màquines d’autoservei.
 
Els treballs inclouran, a més, el desmuntatge d’instal·lacions obsoletes i l’arranjament dels revestiments. Així mateix, els vinils de les balconeres de planta primera se substituiran per cortines enrotllables. Es canviaran també totes les lluminàries per unes de noves de tecnologia LED, més eficients i que suposaran un major estalvi energètic.
 
Les obres estan adjudicades a l’empresa Electricitat Boquet SL per un import de 35.373,19 € (IVA inclòs) i tenen una durada prevista de 3 mesos.

Mataró instal·la un nou model de punts d’autoservei per fer tràmits municipals

L'Ajuntament ha posat en marxa a diferents equipaments municipals el nou model de Punts d’autoservei o caixers ciutadans, que permet a la ciutadania efectuar múltiples tramitacions. Aquest nou model, que es va estrenar el passat 2 de maig a l’Espai Mataró Connecta (plaça de la Muralla, 21), està també ja en funcionament als Centres Cívics de Molins, Cerdanyola, Rocafonda, Pla d’en Boet i Cabot i Barba.
 
A través d’aquests punts d’autoservei, la ciutadania pot efectuar qualsevol tràmit municipal que no impliqui la presentació de documentació, així com fer comunicats a la bústia ciutadana i obtenir notificacions electròniques i duplicats de rebuts. També està disponible l’opció de pagament de rebuts municipals amb targeta de crèdit, inclosos els emesos per l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona.
 
El sistema dona solució a un dels tràmits més demandats, com és l’obtenció de certificats del padró. Els punts d’autoservei tenen un sistema automatitzat d’emissió d’aquest tipus de documents. Entre el 2 i el 20 de maig es van facilitar 1.290 certificats de padró a través dels punts d’autoservei.
 
També des del 2 de maig està en funcionament un servei de concertació de cita prèvia automatitzada a través del telèfon 010, que funciona les 24 hores del dia. Es tracta d’un sistema que permet obtenir cita prèvia per als principals serveis i oficines municipals. Aquest servei automatitzat complementa la possibilitat d’obtenir aquesta cita prèvia parlant amb el personal del 010. Igualment, la concertació de cites prèvies s’efectua principalment pel web www.mataro.cat.
 
La posada en marxa dels nous models de Punts d’autoservei i els seus nous serveis associats, com la cita prèvia automatitzada les 24 hores, són accions emmarcades en el nou model de relació amb la ciutadania, que s’impulsa des de l’obertura d’Espai Mataró Connecta a la plaça de la Muralla.

Les escoles Cirera, Vista Alegre i GEM, entre les participants en el programa

Salut Integral (SI!) 

Les escoles Vista Alegre, Cirera i GEM formen part dels onze centres educatius de Mataró que han participat en el programa Salut Integral (SI!), liderat pel doctor Valentí Fuster a través de la Fundació SHE (Science, Health and Education). L’Ajuntament es va adherir al programa l’any 2012 amb les funcions de coordinació, implementació i seguiment del programa.

 

El Programa SI! és una intervenció que es fa als centres educatius dissenyada per millorar els coneixements, les actituds i els hàbits de quatre àrees: alimentació saludable, vida activa, cura del cos i del cor, així com protecció enfront del tabac i d’altres addiccions. El Programa SI! abasta les etapes educatives d’infantil (3-6 anys), primària (6-12 anys) i secundària (12-16 anys), i inclou una avaluació de l’eficàcia.
 
Com que els hàbits alimentaris i d’activitat física s’estableixen des de molt joves, els centres escolars són imprescindibles per promoure hàbits saludables i el desenvolupament de factors de protecció pel que fa a substàncies addictives en nens i adolescents.
 
Aquest curs hi han participat onze centres educatius, amb prop de 2.000 alumnes. Les escoles que hi han pres part són Balmes, Cirera, Cor de Maria, El Turó, GEM, Josep Montserrat, La Llàntia, INS Mar Mediterrània, Sol-Ixent, Valldemia i Vista Alegre.
El servei 'Fem dissabte' arriba als carrers de Molins i de Cirera
El servei 'Fem Dissabte' ha arribat durant aquest mes de juny als barris de Molins i de Cirera. Aquesta intervenció de neteja integral, que l'Ajuntament de Mataró va posar en funcionament el passat mes de març, vol contribuir a la millora de l'entorn urbà i a la qualitat de vida de la ciutadania.
 
A Molins, les actuacions es van fer el 5 de juny als carrers d'Àvila, Nicolau Guañabens, Avinguda de Torner, Passeig de Carles Padrós/Riera de Cirera, Passeig del Desviament i Riera de Figuera Major. Així mateix, es van netejar dos punts singulars que són les àrees de contenidors del Carrer de la Mare de Déu de l'Esperança i del Carrer de Lluís Millet.
 
La intervenció a Cirera va tenir lloc el 18 de juny, al carrer del Torrent de la Pólvora, a la Ronda Jaume Ferran i a la Ronda de Joan Peiró.
 
El 'Fem Dissabte', que es fa cada quinze dies en una zona diferent de la ciutat,
consisteix en la coordinació de diferents treballs: escombrada, neteja amb aigua a pressió de voreres, vorades i calçades per eliminar taques dels paviments i mobiliari urbà, buidat de papereres i reposició d’aquelles que estiguin malmeses, retirada d’herbes, residus voluminosos i altres residus als voltants dels contenidors, i neteja de les àrees de contenidors.
LES ENTITATS INFORMEN

L’esplai Enlleura’t engega les activitats d'estiu a Mataró

L’Escola Cirera i l’Escola Vista Alegre formaran part de la xarxa de vuit centres educatius de Mataró que acolliran l’esplai Enlleura’t aquest estiu. Aquest casal, que està dirigit als infants i joves d’entre 3 i 16 anys, representa una opció atractiva i alternativa a les vacances escolars d’estiu, entenent que aquests dies han de ser un temps de descans merescut i, a la vegada, de lleure, esbarjo i diversió.
 
La doble finalitat de l’Estiu Enlleura't és donar resposta a les necessitats de les famílies com a recurs de suport, i que aquesta resposta estigui basada en una activitat de lleure o esportiva a través d'un programa educatiu.
 
L’Associació Enlleura't prepara un total de vuit casals d’estiu a través del dispositiu municipal de l’Ajuntament de Mataró. A banda de les escoles de Vista Alegre i Cirera, la resta de centres que acolliran l’Enlleura’t seran La Llàntia, Torre Llauder, Josep Montserrat, Sol-Ixent, Germanes Bertomeu, Cirera, Vista Alegre i Josep Manuel Peramàs, un campus esportiu de futbol sala conjuntament amb el Club Futbol Sala Ciutat de Mataró i un casal d’agost que es realitzarà a la seu de l’entitat. 
 
Sense dubtes, l’Enlleura’t es converteix en un referent del lleure a Mataró amb les seves activitats d’estiu que englobarà a més de 900 infants i joves de la ciutat, i donarà feina a més de 90 monitors i monitores de lleure.
 
Trobareu tota la informació a les xarxes socials de l’entitat @enlleurat o a través del següent enllaç: linktr.ee/enlleurat

 

Primera edició del Campus de futbol Genuine

(Imatges cedides per U.D. Cirera)

 

La UD Cirera i el Club Fem Esport Mataró organitzen aquest estiu la 1ª edició del Campus de futbol Genuine, adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual.


L’objectiu d’aquest campus, adreçat a nois i noies a partir de 10 anys, és que els participants gaudeixin de la pràctica de l’activitat física, desenvolupin habilitats socials i s’iniciïn en la pràctica del futbol.

L’activitat serà de 9:00h a 13:00h al Camp Municipal Francisco Melero 'Campito', avinguda corregiment 62 de Mataró, del 27 de juny al 22 de juliol.

Més informació:
Saray Romero 628 472 123
udcirerasaray@gmail.com
Club FEM 676 255 930 info@clubfem.cat 

 

El CF Vistamar, campió de la Copa Catalunya de veterans

(Imatges cedides pel CF Vistamar)

 

L'equip de veterans del CF Vistamar és el nou campió de la Copa Catalunya d'aquesta categoria. El conjunt que entrena Alberto Marini va derrotar en la final, disputada el 19 de juny a Torredembarra, al Vila Bordeta, vigent campió de Lleida. La final es va resoldre a la tanda de penals (4-2), després que el partit acabés amb empat a zero.

 

El conjunt mataroní va cloure d'aquesta manera una magnífica trajectòria en la competició. A les semifinals havia vençut per un contundent 4-1 al CE Pla d'en Boet, mentre que a quarts de final es va desfer a domicili del CD Roquetenc per 1-3.

La Festa Popular de Vista Alegre recupera tota la seva esplendor

(Imatges cedides per l'AA.VV. de Vista Alegre)

 

Han hagut de passar tres anys, però finalment els veïns del barri de Vista Alegre han pogut gaudir de la seva Festa Popular en el seu vessant més festiu i multitudinari. La 38a edició de la Festa, que va arrencar l'11 de juny amb la popular Marxa Nocturna, amb gairebé 700 inscrits en la seva 16a edició, i va tenir com a cloenda un castell de focs el diumenge 19 de juny, va recuperar l'alegria i l'esplendor que dos anys de pandèmia havien esborrat.

 

El barri va bategar de nou durant tres dies de música, ball, competicions esportives, jocs infantils i àpats populars. L'esperit de germanor i de retrobament va compensar a bastament l'esforç de la Comissió de Festes, que va aconseguir que tothom, grans i petits, trobés el seu espai de participació.

 

Des de la crida a la festa per part de la batucada Luta em Pausa fins al concert amenitzat pel grup Con otro aire, la Festa Popular, que fou inaugurada per l'alcalde David Bote, va comptar amb una vintena d'activitats: 12 hores de futbol sala, concert de la Banda Agrupació del Maresme, inflables i jocs d'aigua per a infants, ball en línia, exhibicions de dansa, xocolatada, festa Holly, paella popular, actuació de les acadèmies S. Salvador i Gotas del Rocío, xeringada i festa de l'escuma, flamenc, discoteca mòbil, i concerts dels grups Guadaljarafe i Kamikaze.

AVUI CONEIXEM UNA ENTITAT

Associació Veïnal de Molins-Torner-

1r de Maig

 

(Imatges cedides per l'Associació Veïnal de Molins-Torner-1r de Maig)

 

L'Associació Veïnal de Molins-Torner-1r de Maig va néixer l'any 1976 amb l'objectiu de ser un espai de trobada de veïns i veïnes on treballar per a la millora del barri en totes les seves dimensions. D'aquesta manera, a l'associació veïnal es treballa per donar forma a suggeriments, idees i projectes, a la vegada que es proposa com a plataforma d'interlocució amb l'Administració per fer arribar reivindicacions, queixes i necessitats del veïnatge.

 

L'Associació Veïnal s'organitza de manera horitzontal i assembleària, intentant aglutinar el màxim de veus possibles. Això fa que en la si de l'entitat hi hagi gran pluralitat de formes de pensar i que es treballi sempre en la línia d'assolir consensos entre totes les persones participants, intentant defugir d'aquelles dinàmiques desiguals que impregnen la societat.

 

La història del barri dels Molins-Torner-1r de Maig va lligada també a la història de les migracions que hi ha hagut i que han construït el barri. Per tant, i com no pot ser d'una altra manera, la inclusió, la participació, la igualtat i la convivència han estat pilars bàsics per l'associació veïnal.

 

 
On es troba l'entitat? C. de Nicolau Guanyabens, 23-25, 08304 (Mataró)
Com contactar-hi? Per email avvmolins@hotmail.com
Xarxes Socials: 
Instagram: @avvmolins
Facebook: fb.com/associaciodeveinsmolins

Voleu que les vostres notícies surtin al butlletí? 

 

Si voleu ser ateses per el tècnic del territori de Camí de la Serra, Cirera, Molins i Vista Alegre, us podeu posar en contacte a través del correu electrònic ebrosa@ajmataro o el telèfon 937582818.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Carrer de Nicolau Guañabens, 23 | Mataró 08304


Cancel·lar subscripció