Si no veieu bé el correu, feu clic aquí
NOTÍCIES D'INTERÈS

L'Alcalde als barris a Rocafonda

Del 9 al 13 de maig, l'Alcalde de Mataró, David Bote, va visitar veïns, entitats i equipaments municipals del barri de Rocafonda en el marc del projecte Alcalde als barris.

 

L'Alcalde va visitar centres educatius, el Casal de Gent Gran, l'Espai Jove, entre d'altres equipaments del territori.

 

Es va reunir amb l'Associació Veïnal de Rocafonda, l'Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix i va poder conèixer de primera mà els seus projectes així com copsar les necessitats amb què es troba l'entitat en el seu dia a dia.

 

També es va celebrar una trobada veïnal oberta al Centre Cívic que va aconseguir una gran afluència de ciutadania que va voler expressar les seves inquietuds a l'Alcalde i escoltar les explicacions que aquest va oferir sobre diferents temes d'actualitat del barri. 

Impuls econòmic al Pla d'Actuació Integral de Rocafonda, El Palau, l'Escorxador

El pressupost de l'Ajuntament de Mataró per aquest any s'ha modificat en 13,8 milions destinant romanents i ingressos extres a prioritats i inversions de futur. El destí de la modificació pressupostària s’adequa als objectius de ciutat del Pla de Mandat i té en compte els eixos previstos al pla estratègic Mataró 2022 i l’Agenda 2030.

Entre les inversions i programes extraordinaris que permetrà executar o que complementarà la modificació del pressupost es troben actuacions en millora de la seguretat i la neteja, de la qualitat de vida als barris i per avançar en transformacions de ciutat.

Així es dona continuïtat a les actuacions vinculades als Plans integrals (226.864 €); es podran implementar nous programes com la contractació de serenos o agents cívics nocturns (165.000 €); es preveu la renovació i reposició de diferents vehicles de Policia Local (280.870 € + 88.000 €); es destinen nous recursos a la recollida selectiva i la neteja viària per adquirir nous vehicles i contenidors (245.000 €); entre d'altres accions previstes.

S’inauguren els espais FabLab de l’Escola Rocafonda en aliança Magnet amb el TecnoCampus

L’Escola Rocafonda va presentar els espais FabLab, que són el resultat tangible de vincular les STEAM (ciències, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques) i el món maker a través de l’aliança Magnet amb el TecnoCampus. El programa Magnet es desenvolupa a l’Escola Rocafonda des del curs 2018-19. L'acte va comptar amb la participació dels representants de les institucions que l’impulsen, l’Ajuntament de Mataró, el Departament d’Educació, la Fundació Jaume Bofill, el TecnoCampus i el centre educatiu mataroní.

 

El partenariat amb el TecnoCampus Mataró aporta a l’Escola Rocafonda els coneixements en l’àmbit de la tecnologia, les STEAM i l’audiovisual per generar projectes motivadors per l’alumnat, docents i famílies de l’escola. De fet, l’Escola Rocafonda ha participat activament en el projecte TecnoGirl impulsat pel TecnoCampus, un projecte que pretén fomentar les vocacions tecnològiques en el col·lectiu de noies en edat compresa entre els 12 i 18 anys, per contribuir així a posar fi a la bretxa de gènere que hi ha en professions d’aquest àmbit. L’aliança Magnet promou valors com la diversitat, la igualtat d’oportunitats i fomenta l’equitat de tot l’alumnat, més enllà de l’origen socioeconòmic i cultural d’on provingui.

 

L’Escola Rocafonda ha creat tres espais FabLabs, que també poden ser anomenats espais maker, espais digitals o laboratoris de creació. Un és un espai electrònic, centrat en la tecnologia, l’altre un espai maker, dedicat als engranatges i construccions, i un darrer que s’anomena aula bruta, on l’alumnat pot experimentar a través del fang, pintura i altres formes d’expressió creativa. En aquests espais l’alumnat experimenta, manipula, i prova, però també, pot planificar un projecte o idea i dur-lo a terme. L’objectiu pedagògic dels espais, és que a mesura que se’ls presentin dificultats, problemes o imprevistos comptin amb el suport de companys, adults i els continguts treballats, per solucionar-los i així enriquir el seu procés d'aprenentatge.

Busques feina? El SOM et dóna suport al teu propi barri!

Vine als grups de recerca de feina dimecres a Rocafonda. No et quedis sense plaça!

 

Si necessites orientació, busques formació, necessites actualitzar les dades a la borsa de treball del SOM o bé et vols inscriure, ara també t’atenem des de Rocafonda-El Palau:

  • Centre Cívic de Rocafonda-El Palau, els dimecres de 9 a 14 h. Carrer Santiago Rusiñol, 23 (Mataró).

Més informació: presencialment els dies indicats a cada barri o de dilluns a divendres al C. Herrera 70, Telèfon 93 758 21 31 (9-14 h) o serveiocupacio@ajmataro.cat

 

Us hi esperem!

Fem dissabte a Rocafonda i a El Palau - Escorxador

El nou servei de neteja a fons Fem Dissabte es programa en cap de setmana de forma quinzenal i en aquells punts de la ciutat on es detecta que hi ha una major necessitat. L’Ajuntament ja ha realitzat el  Fem Dissabte als barris de Cerdanyola, l'Eixample, l'Havana, el Palau, l'Escorxador i Rocafonda. Es continuarà per Molins i Vista Alegre, i tots els altres barris de Mataró fins a completar la roda i llavors es tornarà a començar.

 

El nou servei consisteix en la coordinació de diferents treballs:

  • Escombrada
  • Neteja amb aigua a pressió de voreres, vorades i calçades per eliminar taques dels paviments i mobiliari urbà. Es posarà especial atenció en punts crítics com les parades d’autobús i el voltant de les àrees de contenidors.
  • Buidat de papereres i reposició d’aquelles que estiguin malmeses.
  • Retirada d’herbes.
  • Retirada de residus voluminosos i altres residus als voltants dels contenidors
  • Neteja de les àrees de contenidors, i també al voltant i per sota
L’actuació es fa entre les 9 h i les 15 h. Per poder fer una neteja més eficient, puntualment es restringeix la circulació. L’Ajuntament també demana a la ciutadania que eviti l’estacionament de vehicles a la zona per dur a terme el servei previst.

Obertura de biblioteques durant el període d'exàmens

Enguany es torna a ampliar l'obertura de biblioteques durant el període d'exàmens, concretament del 23 de maig al 30 de juny, a les biblioteques Pompeu Fabra i Antoni Comas.
 
Els horaris d'obertura extraordinària són els següents:
 
Biblioteca Antoni Comas
- de dilluns a divendres de 20 a 24 h
- dissabtes de 13.30 a 24 h
- diumenges de 10 a 21 h
 
Biblioteca Pompeu Fabra
- de dilluns a divendres de 20 a 24 h
- dissabtes de 19 a 24 h
- diumenges de 10 a 21 h
 
El dilluns 6 de juny, festiu local, ambdues biblioteques estaran obertes de 10 a 21 h. El 23 i 24 de juny no s'oferirà aquesta obertura extraordinària.
LES ENTITATS INFORMEN

Festa de la Primavera a Les Santes-Escorxador

L'Associació Veïnal de Les Santes-Escorxador va organitzar els dies 14 i 15 de maig la Festa de la Primavera. Les activitats van començar el dissabte amb un taller de zumba a càrrec de Fitness Factory Club a la plaça de Can Gassol. Seguidament, es van organitzar manualitats de primavera per a infants. 
 
El diumenge, jocs gegants amb Pintxo Carbassó, també a la plaça de Can Gassol per al públic familiar. La Festa va acabar amb un Vermut Musical de la Casa de la Música de Mataró amb l'actuació de Non Jambi als Jardins de l'Antic Escorxador.
 
D'altra banda, l'Associació Veïnal de Les Santes-Escorxador ha començat un projecte de memòria històrica. Per tal de conèixer la història del barri, estan recopilant fotografies o documentació vinculada a les persones que hi viuen. El material es pot fer arribar mitjançant el següent correu electrònic memoriaescorxador@gmail.com.

Divendres Culturals a Rocafonda i avanç de les Festes del Barri

L'Associació Veïnal de Rocafonda, l'Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix, presenta la programació per als propers Divendres Culturals:

  • Divendres 3 de juny. Debat: LES AV SÓN VÀLIDES AL SEGLE XXI? Amb la participació de Montse Santolino, Omaira Beltran, Roser Dorda, Rafael Fernàndez  i Míriam Soler.
  • Divendres 10 de juny. Música: CAMINS DE VIDRE, CAMINS DE VIDA amb Moisès Bertran i Ventejo, compositor i professor de música a la Universitat de Bogotà.
  • Divendres 17 de juny. Dansa: INICIEM LA FESTA DEL BARRI amb Abel Hernàndez, gran ballarí. S'oferirà una xerrada, projecció de vídeos i taller de dansa.
El passat 20 de maig, es va poder gaudir de la representació teatral Una situación  embarazosa a càrrec del Grup de Teatre social Magín, taller de comèdia d'improvisació.
 
Aquest grup està format per actors i actrius que passen per situacions de vulnerabilitat i que reben un seguiment des de Benestar Social i el suport de l’Aula de Teatre. Els objectius d’aquest taller de teatre són, entre d’altres, oferir una activitat d’oci artístic a través del teatre, un espai socialitzador de llibertat i de motivació; que les persones participants millorin la seva expressió corporal i verbal a través de disfrutar, riure i deshinbir-se, potenciar la creativitat i les seves habilitats personals, l’autoestima, la autonomia i les seves capacitats. I també volen promoure el vincle entre els participants i la xarxa relacional interna i externa, promocionar-se en l’àmbit artístic i mostrar les obres construïdes entre tots al públic. A continuació podeu veure'n dues imatges:
Les Festes del barri de Rocafonda tindran lloc el cap de setmana del 17 al 19 de juny. Coincidirà amb el darrer Matinal a Cabanelles, el dia 19 de juny, dedicat a les danses d'arreu del món que tindrà lloc a partir de les 11 h del matí. I a partir de les 13.30 h es rebrà la visita de la rua de gegants de la Família Robafaves. L'Associació Veïnal de Rocafonda, l'Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix treballa de valent per portar unes festes a Rocafonda que facin gaudir a tota la ciutadania.

Sortida etnobotànica i tastet silvestre de la Setmana de la Natura

Dins dels actes de la Setmana de la Natura, el Node Vallès-Maresme del Col·lectiu Eixarcolant organitza una sortida etnobotànica per les Cinc Sénies i un tastet silvestre als jardins de l’antic Escorxador.

 

La etnobotánica estudia les relacions entre els grups humans i el seu entorn vegetal, és a dir l'ús a profitament de les plantes en els diferents espais culturals i en el temps.

 

L’activitat, que tindrà lloc el 4 de juny, consistirà en una petita passejada etnoborànica guiada per l’entorn de les Cinc Sénies per identificar les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals que hi podem trobar i alhora entendre el gran potencial gastronòmic i multitud d’usos que tenen. També es descobriran com aquestes plantes i varietats, sovint oblidades, contribueixen a millorar la biodiversitat d’un territori. Al final de la sortida etonobotànica es realitzarà un tastet de diferents productes realitzats amb algunes d’aquestes plantes i varietats com poden ser coques silvestres, magdalenes de garrofa, etc. Cal inscripció prèvia. Aforament limitat a 30 places disponibles. Lloc de trobada: Jardins de l'antic Escorxador a les 11 h.

 

I el diumenge 5 de juny, a partir de les 10 h, tindrà lloc la ruta literària i ornitològica per les Cinc Sènies a càrrec de Joan Manel Riera. El punt de trobada serà davant la Biblioteca Antoni Comas. 

Trobada de peixos de vidre de la mà de l'Associació Vidre Bufat Mataroní

El passat 22 de maig, va haver-hi una trobada de més de 120 peixos de vidre a la platja de Mataró, la gran majoria fets a la cooperativa de Cristalleries de Mataró. Va ser una iniciativa de l'Associació del Vidre Bufat Mataroní, en ser l' Any Internacional del Vidre.

L'entitat es mostra molt contenta de la participació en aquest acte singular i participatiu. I vol fer arribar el seu agraïment a tothom que va portar un peix de casa seva perquè aquest esdeveniment fos un gran èxit.
AVUI CONEIXEM UNA ENTITAT

Associació Moviment Democràtic de Gàmbia

L'Associació Moviment Democràtic de Gàmbia té la missió de donar suport als compatriotes gambians residents en Catalunya i les seves famílies en casos d'emergència i necessitat extrema. També facilita la comunicació a tots els nivells amb altres comunitats de ciutadans gambians residents en qualsevol part del territori espanyol.
 
L'entitat té l'objectiu de fomentar la solidaritat, el desenvolupament i la cooperació en l'àmbit sanitari, agrícola i d'educació entre la comunitat gambiana en Espanya, altres col·lectius gambians en diàspora i Gàmbia. I finalment, vol donar suport al govern de Gàmbia en temes polítics, econòmics i ajudar al programa cultural entre Gàmbia i Espanya, entre d'altres.
 
On es troba l'entitat? Carrer de Josep Punsola 49, 1r 1a.
                                  
Com contactar-hi? Per email / Telèfon 631 244 080.

Voleu que les vostres notícies surtin al butlletí? 

 

La tècnica del territori de Rocafonda, El Palau, Escorxador us atendrà al Centre Cívic de Rocafonda, carrer Poeta Punsola, 47. Podeu demanar cita prèvia i posar-vos en contacte a través del correu electrònic ciglesias@ajmataro o el telèfon 663 851 488.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Carrer de Poeta Punsola, 47 | Mataró 08304


Cancel·lar subscripció