Si no veieu b茅 el correu, feu clic aqu铆
NOT脥CIES D'INTER脠S

Contractaci贸 de personal en situaci贸 d鈥檃tur per treballar a Rocafonda i El Palau

L'Ajuntament de Matar贸 ha contractat 20 persones en situaci贸 d鈥檃tur per realitzar obres i serveis d'inter猫s p煤blic i de car脿cter social als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola, en el marc del Programa Treball als Barris. Aquest programa est脿 subvencionat pel Ministerio de Trabajo y Econom铆a Social a trav茅s del Servei P煤blic d鈥橭cupaci贸 de Catalunya (SOC).

 

Treball als Barris facilita la millora de l鈥檕cupabilitat de persones amb dificultats d鈥檃ccedir al mercat de treball, o allunyades d鈥檃quest per dificultats d鈥檃cc茅s, facilitant-los compet猫ncies professionals mitjan莽ant experi猫ncia laboral, havent realitzat diversos projectes de millora dels barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola. Aquestes persones benefici脿ries del programa havien de trobar-se en situaci贸 d鈥檃tur, ser demandants d鈥檕cupaci贸 no ocupades (DONO), i no podien estar cobrant la prestaci贸 contributiva per desocupaci贸.

 

Les persones contractades, a m茅s, reben acompanyament i seguiment de l鈥檈quip t猫cnic del Servei d鈥橭cupaci贸 de Matar贸 amb la realitzaci贸 de tutories individuals, per tal de treballar l鈥檌tinerari i l鈥檕bjectiu professional de la persona, de cara al posterior acc茅s al mercat laboral. 

 

La selecci贸 l鈥檋a dut a terme un grup de treball format per personal t猫cnic de la Direcci贸 de Recursos Humans i Organitzaci贸 i del Servei d鈥橭cupaci贸 de la Direcci贸 de Promoci贸 Econ貌mica de l鈥橝juntament de Matar贸.

 

Les persones contractades es distribueixen en els seg眉ents perfils professionals: personal d鈥檕ficis entre peonatge, oficials/es de 2a de feines de paleta, de pintura, i de jardineria,  i personal t猫cnic mitj脿 i t猫cnic especialista per a diferents 脿rees o projectes.

Matar贸 cedeix centres c铆vics al Banc de Sang i Teixits per a les campanyes de donaci贸 de plasma

L'Ajuntament de Matar贸 ha posat a disposici贸 del Banc de Sang i Teixits els centres c铆vics dels diferents barris de la ciutat perqu猫 es puguin dur a terme les campanyes de donaci贸. El Centre C铆vic de Rocafonda ser脿 un dels equipaments c铆vics on es realitzar脿 donaci贸 de plasma el dia 5 de juliol. Per organitzar millor la jornada s鈥檃consella demanar horaclicant aqu铆. 
 
Per donar plasma s鈥檋an de complir els mateixos requisits que per ser donant de sang. 脡s a dir, cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar m茅s de 50 quilos, trobar-se b茅 de salut i, en el cas de les dones, no estar embarassada. La donaci贸 nom茅s de plasma o 鈥減lasmaf猫resi鈥 dura uns 45 minuts i consisteix a extreure sang, separar-ne les c猫l路lules sangu铆nies, retenir el plasma i retornar la resta per la mateixa via. Com que el plasma 茅s sobretot aigua, la recuperaci贸 茅s molt r脿pida i les donacions poden ser m茅s freq眉ents. De fet, es pot donar plasma cada 15 dies i fins a 24 cops l鈥檃ny.
 

Les properes cites a Matar贸 s贸n:

  • 3 i 24 de maig i 21 de juny al Centre C铆vic Molins
  • 7 de juny a Centre C铆vic Pla d鈥檈n Boet
  • 5 de juliol al Centre C铆vic Rocafonda
  • 18 de juliol a l鈥橢spai Gatassa

El plasma 茅s un component de la sang que 茅s essencial per produir medicaments per al tractament de diverses malalties on hi ha  d猫ficit d鈥檜nes prote茂nes plasm脿tiques, les quals s贸n vitals per processos tan importants com defensar l鈥檕rganisme de les infeccions i la coagulaci贸 de la sang. Entre aquestes prote茂nes del plasma tenim les immunoglobulines, l鈥檃lb煤mina, el Factor VIII i el Factor IX. Hi ha persones que tenen malalties per d猫ficit d鈥檃questes prote茂nes plasm脿tiques, com per exemple diferents immunodefici猫ncies, l鈥檋emof铆lia, l鈥檈mfisema hereditari, el mieloma m煤ltiple, etc. El tractament d鈥檃questes malalties es basa en l鈥檃dministraci贸 de la prote茂na que falta en cada cas. La majoria d鈥檃questes prote茂nes no es poden sintetitzar artificialment, nom茅s les podem extreure del plasma; aix铆 que l鈥櫭簄ica manera d鈥檕btenir el tractament per a aquests malalts 茅s a partir de la donaci贸 de plasma i per aix貌 茅s tant important sensibilitzar a la poblaci贸 d鈥檃quest tipus de donaci贸. El plasma 茅s un l铆quid transparent i lleugerament groguencs que representa el 55 % de la sang i cont茅 principalment aigua i prote茂nes. Dels 5 litres de sang que t茅 de mitjana una persona de 70 quilos, 3 s贸n de plasma.

La Taula d'Entitats de Rocafonda, El Palau, l'Escorxador prepara diverses activitats per a l'estiu

Aquest estiu les entitats de Rocafonda, El Palau, l'Escorxador, que ho destigin podran participar en diferents propostes que s'elaboraran conjuntament en el marc de la Taula d'Entitats del territori. 

 

Per una banda, i seguint amb les activitats d'estiu per a infants i joves que es van organitzar el 2021 les tardes d'agost al Parc de Rocafonda, enguany s'obre la porta a que les entitats tamb茅 puguin fer propostes i dinamitzar-les. 

 

D'altra banda, s'est脿 comen莽ant a preparar la Festa de les Entitats de Rocafonda, El Palau, Escorxador, que se celebrar脿 aquest estiu en els exteriors de la Llar Cabanelles. Ser脿 un bon moment perqu猫 les entitats del territori puguin mostrar a la ciutadania qui s贸n, qu猫 fan, etc. S'instal路lar脿 un escenari per a les actuacions i es posaran paradetes amb material fecilitat per l'Ajuntament (carpes, taules, cadires). Totes les entitats hi s贸n convidades a participar. 

 

El proper 3 de maig a les 19 h tindr脿 lloc la reuni贸 de la Taula d'Entitats al Centre C铆vic de Rocafonda. Les entitats que vulguin participar-hi poden escriure un correu electr貌nic manifestant el seu inter猫s en formar part de la taula. 

Exposici贸 de fotografies del Cuinem La Vida a la Biblioteca Antoni Comas

Dins de la programaci贸 del Maig Intercultural, del 16 al 30 de maig, la Biblioteca Antoni Comas acollir脿 novament el recull fotogr脿fic del projecte Cuinem la Vida.

 

Aquest cicle de cuina t茅 un doble objectiu, a banda d'aprendre a cuinar plats t铆pics de diferents pa茂sos, vol promoure la interculturalitat, con猫ixer les diferents cultures, tradicions, costums d'aquests or铆gens, a trav茅s de la interrelaci贸 de persones i la coneixen莽a m煤tua.

 

Durant el desenvolupament del projecte tots els assistents han cuinat i s'han relacionat entre s铆. Un cop el plat estava elaborat, s'asseien per compartir debat i di脿leg sobre el pa铆s d鈥檕rigen en q眉esti贸.

 

El cicle Cuinem la Vida  s'ha dut a terme amb la col路laboraci贸 de la Fundaci贸 Mesclad铆s, que promou la integraci贸 social de persones nouvingudes en tots els 脿mbits de la vida. Projectes com aquest es desenvolupen en el marc del Plans d'Actuaci贸 Integral de Rocafonda, El Palau, Escorxador i de Cerdanyola. 

LES ENTITATS INFORMEN

El grup d'sketching de l'AV Santes-Escorxador inaugura exposici贸

L'Associaci贸 Ve茂nal de Les Santes-Escorxador compta amb un grup d'Sketching anomenat "Dissabte 2.4" que ha inaugurat l'exposici贸 a la cafeteria "La Xica" a la Pla莽a Xica de Matar贸. 
 
L'Sketching 茅s una t猫cnica de dibuix, realitzat in situ, a trav茅s de l'observaci贸 directa de la vida urbana. La mostra es podr脿 visitar fins al 25 de juny.
 
A m茅s, l'Associaci贸 Ve茂nal va organitzar aquest mes d'abril un berenar de germanor amb els i les alumnes dels diferents tallers que realitzen. Podeu veure la imatge a continuaci贸.

Mostra de peixos de la m脿 de l'Associaci贸 Vidre Bufat Mataron铆

El proper diumenge 22 de maig tindr脿 lloc la trobada de peixos de vidre a la platja del Varador de Matar贸, al costat del bra莽 del port. Aquest acte est脿 emmarcat dins l'Any Internacional del Vidre.

 

L'Associaci贸 Vidre Bufat Mataron铆 promou aquesta activitat consistent en fer un dibuix previ d'un peix a la sorra a c脿rrec de la reconeguda pintora Marta Duran, i col路locar els peixos de vidre a dins, cada un d'ells amb el seu identificador. A m茅s, l'activitat es gravar脿 amb un dron. L'objectiu 茅s que els peixos de Matar贸 siguin coneguts arreu. Encara hi ha a moltes cases de la ciutat de Matar贸 els t铆pics peixos de vidre que es fabricaven fa anys. 

 

Per altra banda, el passat 19 d'abril va tenir lloc la xerrada 'Els Vidriers Artesans de Cristalleries i les seves obres' a la Fundaci贸 Uni贸 de Cooperadors de Matar贸. Es va parlar dels anys 80, un temps d'artesania amb personalitat pr貌pia, de peces fetes per vidriers professionals de les bombetes i artesans per la seva passi贸 per el vidre que fabricaven obres molts cops desinteressadament. Peces fetes que no es van comercialitzar mai i que no es podien vendre, nom茅s eren per regalar o per col路lecci贸 personal. 

'Rocafonda, colors i valors' es mou per la ciutat

Fins al 21 de maig es pots visitar l'exposici贸 'Rocafonda, Colors i Valors' de Llu铆s Rugama al Centre C铆vic Cabot i Barba. A m茅s, el dia 5 de maig l'autor oferir脿 una visita guiada als visitants de 18 a 20 h. 

 

Aquesta exposici贸, promoguda per l'Associaci贸 Ve茂nal de Rocafonda, l'Esperan莽a, Ciutat Jard铆 i Valldeix, va estar exposada al Centre C铆vic Rocafonda durant temps i ara anir脿 voltant de Matar贸 per donar-se a con猫ixer. En l'exposici贸 es poden veure imatges de persones del barri que simbolitzen la riquesa social i cultural de Rocafonda.

Programaci贸 trimestral del Dones Compartint 

Iftar obert a la comunitat per a la celebraci贸 del Ramad脿

El 22 d'abril la Comunitat Isl脿mica de Matar贸 Alouahda va convidar diferents representants del teixit associatiu del territori, treballadors municipals i representants pol铆tics a l'iftar col路lectiu que organitzen anualment en motiu del Ramad脿. Iftar 茅s el nom que rep el menjar nocturn amb el qual es trenca el dejuni diari durant el mes isl脿mic del Ramad脿. 
 
脡s tradici贸 que durant el Ramad脿 les diferents associacions isl脿miques de la ciutat obrin les seves portes per celebrar un iftar comunitari. Arran de la Covid per貌, feia dos anys que aix貌 no es podia realitzar. Un centenar de persones va acudir a la cita per celebrar conjuntament el trencament del dejuni a la seu que la l'entitat t茅 al carrer Energia. Es van poder establir lligams i coneixences entre els assistents tot compartint un sopar amb el qual l'entitat va voler obsequiar als presents. 

La Biblioteca Antoni Comas i la Xarxa d'Espais Joves de Matar贸 organitzen la matinal de Jocs del M贸n

El proper dissabte 28 de maig, de 10.30 h a 13 h, a la Biblioteca Antoni Comas i al Parc de l鈥檃ntic Escorxador, podreu participar de diferents jocs i activitats amb motiu del Maig Intercultural i el Dia Internacional del Joc.

Infants, joves i fam铆lies podreu gaudir de diferents jocs d'arreu del m贸n a l鈥檈xterior, es podr脿 aprendre a jugar a l鈥檃ual茅, hi haur脿 un espai de jocs de taula, un espai de manualitats pels m茅s petits i un taller de xapes. A m茅s a m茅s, els joves podran participar a l鈥橢scape Room 鈥淭he final countdown鈥.

Totes les activitats s贸n gratu茂tes i nom茅s cal inscripci贸 pr猫via per participar a l鈥橢scape Room. La inscripci贸 es pot fer a la biblioteca i als Espais Joves de Matar贸.

L'activitat compta amb la col路laboraci贸 de l'Associaci贸 de Ve茂nes i Ve茂ns de Les Santes- Escorxador.
AVUI CONEIXEM UNA ENTITAT

Comunitat Isl脿mica de Matar贸 Alouahda

Alouahda, Comunitat Isl脿mica de Matar贸, 茅s una entitat sense 脿nim de lucre que es constitueix el 10 de juliol de 1998 al barri de Rocafonda amb l'objectiu d'esdevenir un espai cultural, social, educatiu i religi贸s dirigit al col路lectiu musulm脿 de Matar贸.
 
Els darrers anys, el nostre pa铆s ha viscut una important arribada de nouvinguts i les seves fam铆lies que han marcat un canvi demogr脿fic a la ciutat. Aquesta realitat ha suposat nous reptes per a la nostra societat, tot ells, lligats a la integraci贸, conviv猫ncia i cohesi贸 social.
 
Entre els objectius d'Alouahda hi ha el de donar a con猫ixer els valors i principis de l'Islam a la societat mataronina, fomentar la conviv猫ncia i la cohesi贸 social al barri de Rocafonda i al conjunt de la ciutat, fomentar el di脿leg intercultural i interreligi贸s, cooperar i col路laborar amb les autoritats locals i nacionals, i amb teixit associatiu de la ciutat.
 
Entre les seves activitats s'hi troben l'ensenyament dels valors i principis de l'Islam, l'ensenyament de la llengua 脿rab per a infants, joves i adults 脿rab no parlants. Tamb茅 realitzen activitats l煤diques i esportives i oganitzen confer猫ncies i xerrades.
 
El mes de mar莽 s'han celebrat les eleccions per triar la nova junta directiva, que han elegit el Sr. Abdelilah El Harrak Harrak com nov猫 president de la entitat.
 
On es troba l'entitat? Carrer de l'Energia, 11.
                                     Acad猫mia: Carrer Pau Picasso 74.
Com contactar-hi? Per email / Tel猫fon 686 316 986.

Voleu que les vostres not铆cies surtin al butllet铆? 

 

La t猫cnica del territori de Rocafonda, El Palau, Escorxador us atendr脿 al Centre C铆vic de Rocafonda, carrer Poeta Punsola, 47. Podeu demanar cita pr猫via i posar-vos en contacte a trav茅s del correu electr貌nic ciglesias@ajmataro o el tel猫fon 663 851 488.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Carrer de Poeta Punsola, 47 | Mataró 08304


Cancel路lar subscripci贸