Si no veieu bé el correu, feu clic aquí
NOTÍCIES D'INTERÈS

Dansa urbana - Break dance a l’Espai Jove de la Llàntia

El curs de Dansa urbana - Break dance es realitzarà els divendres 16, 23 i 30 de setembre de 18h a 19.30h a l’Espai Jove de La Llàntia, carrer de Teià 7. 
 
El Curs de Dansa urbana – Break dance es realitza en el marc del 0830X Mataró Laboratori d’energia urbana.
 
El projecte "Energia urbana. Laboratori jove de cocreació", del Servei d'Igualtat i Diversitat Ciutadana i aposta per a fomentar la convivència i les relacions interculturals entre els i les joves de la ciutat amb la finalitat de contribuir en la construcció de cohesió social i relacions positives, tot fomentant la implicació activa del col·lectiu juvenil en la vida pública de Mataró.
 
El projecte s'ha plantejat des d'una perspectiva crítica i interseccional, amb la voluntat que permeti la igualtat d'oportunitats i es pugui construir un espai de creació cultural inclusiu i col·lectiu.
 
El tret de sortida del Laboratori d'Energia urbana va tenir lloc el novembre passat amb unes trobades amb joves interessats en realitzar activitats vinculades a la cultura urbana. Posteriorment, es van oferir tallers (rap, freestyle, cypher, brackdance i producció musical) a diferents equipaments de la ciutat.
 
Aquest projecte es porta a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona.
 
Per qualsevol dubte es pot escriure a ciutadania@ajmataro.cat

Les Escoles El Turó i La Llàntia participen en el programa Salut Integral (SI!)

Foto: Escola El Turó
 
11 escoles de Mataró amb prop de 2.000 infants participen en el programa Salut Integral (SI!) liderat pel Doctor Valentí Fuster a través de la Fundació SHE (Science, Health and Education)
 
L’Ajuntament es va adherir al programa l’any 2012 amb les funcions de coordinació, implementació i seguiment del programa. Aquest curs, l’Escola El Turó ha guanyat un dels premis per amb l’activitat “Llepa’t els dits, amb el Programa SI!”.

El Programa SI! és una intervenció que es fa als centres educatius dissenyada per millorar els coneixements, les actituds i els hàbits de quatre àrees: alimentació saludable, vida activa, cura del cos i del cor, i protecció enfront del tabac i d’altres addiccions.
 
Com que els hàbits alimentaris i d’activitat física s’estableixen des de molt joves, els centres escolars són imprescindibles per promoure hàbits saludables i el desenvolupament de factors de protecció pel que fa a substàncies addictives en nens i adolescents.
 
L’Ajuntament, a través de la secció de Salut, porta a terme la coordinació, implementació i seguiment d’aquest programa des de l’any 2012. Les escoles que hi participen són Balmes, Cirera, Cor de Maria, El Turó, GEM, Josep Montserrat, La Llàntia, INS Mar Mediterrània, Sol-Ixent, Valldemia i Vista Alegre.
 
Premi a l’Escola El Turó.
 
Per celebrar els 10 anys de la Fundació SHE, s’ha organitzat un concurs entre les escoles que formen part del Programa SI! de Catalunya, Madrid i Ourense. L’objectiu d’aquest concurs és posar en pràctica els coneixements adquirits i despertar la creativitat per inculcar hàbits saludables de forma lúdica, reconeixent la gran tasca educativa del professorat. Per al concurs, havia d’enviar relats amb dibuixos i il·lustracions, vídeos, textos amb imatges o receptes saludables en funció de cadascun dels diferents nivells d’edat dels participants.
 
L’Escola El Turó de Mataró ha estat una de les guanyadores, a la categoria de P5, amb l’activitat desenvolupada durant aquest curs “Llepa’t els dits, amb el Programa SI!”.
LES ENTITATS INFORMEN

L’ESPLAI ENLLEURA’T ENGEGA LES ACTIVITATS D’ESTIU A MATARÓ

L'ESTIU ENLLEURA'T ofereix als infants i joves d’entre 3 i 16 anys una opció atractiva i alternativa a les vacances escolars d’estiu, entenent que aquests dies han de ser un temps de descans merescut i, a la vegada, de lleure, esbarjo i diversió.

La doble finalitat de l’Estiu Enlleura't és donar resposta a les necessitats de les famílies com a recurs de suport i que aquesta resposta estigui basada en una activitat de lleure o esportiva a través d'un programa educatiu.

L’Associació prepara un total de 8 casals d’estiu a través del dispositiu municipal de l’Ajuntament de Mataró, entre ells un a l'Escola La Llàntia, un campus esportiu de futbol sala conjuntament amb el Club Futbol Sala Ciutat de Mataró i un casal d’agost que es realitzarà a la seu de l’entitat.
 
Enlleura’t es converteix en un referent del lleure a Mataró amb les seves activitats d’estiu que englobarà a més de 900 infants i joves de la ciutat i donarà treball a més de 90 monitors i monitores de lleure.

Trobareu tota la informació a les xarxes socials de l’entitat @enlleurat o a través del següent enllaç: linktr.ee/enlleurat

10è aniversari del Pare Echarri

Aquest 2022 els Geganters de La Llàntia celebren el 10è aniversari del Pare Echarri.
 
Per compartir aquest esdeveniment conviden els gegants de la ciutat a la cercavila que recorrerà els carrers del barri el dissabte 9 de juliol durant la Festa Popular de La Llàntia (8-9-19 de juliol)
 
Per recordar aquesta data, dotar-la de la importància que té pel barri, i per no perdre l'esperit festiu i d’aniversari de l’acte, durant la celebració el Pare Echarri estrenarà el seu nou ball, una peça escrita pel Mickey de los Reyes (cap de músics Geganters de La Llàntia) i coreografiada per Jordina Blanch. També estrenaran noves figures que acompanyaran el Pare Echarri allà on vagi.

Més informació al seu instagram.
 

El Club Twirling Mataró tanca la temporada classificant tres esportistes a la Copa d'Europa 2022

El Club Twirling Mataró ha classificat a tres de les seves esportistes per la Copa d'Europa 2022.
 
El Club Twirling Mataró tanca la temporada a nivell nacional amb els millors resultats de la seva historia, on a banda dels pòdiums o dels magnífics resultats obtinguts, cal destacar la trajectòria ascendent de tots els seus esportistes a tots i cadascun dels campionats on han participat i on la base del club a començat a despuntar, ha destacar la gran temporada del equip Junior de l’entitat maresmenca, que s’ha proclamat Campió de la copa FEBD i campió d'Espanya a la seva categoria.  

Nou banc amb els colors de la diversitat

Foto: AVV Via Europa Nou Parc Central
 
L’AVV Via Europa Nou Parc Central a realitzat la pintada d’un banc amb els colors de la bandera LGTBI per reivindicar els drets d’aquest col•lectiu.

L’activitat es va dur a terme aquests passat 17 de juny en el marc del 28 de juny, Dia internacional pels drets dels col•lectius LGTBI. 

El banc llueix pintat a la Plaça Itàlia, d’aquesta manera AVV Via Europa Nou Parc Central es suma a la campanya “No soc jo, ets tu qui mira diferent”. L'Associació agraeix la col•laboració de l’AV les Santes- Escorxador.

Podeu trobar informació sobre les activitats de l’AVV al Twitter i a Instagram.
AVUI CONEIXEM UNA ENTITAT

GEGANTERS DE LA LLÀNTIA

Geganters de La Llàntia és una entitat cultural que té el seu local al carrer Montgat del barri de La Llàntia. La seva història es remunta ara fa 12 anys, quan per iniciativa de 3 joves amb ganes de fomentar la cultura popular i la participació en els entorns del barri, presenten el seu projecte a l'Associació Veïnal i s’estableixen com a Colla Gegantera del barri.
 

Actualment, a la colla hi ha una trentena de persones de totes les edats, de contextos i realitats culturals diferents, però que es troben per compartir el mateix objectiu: reivindicar el carrer com a espai d’expressió cultural, apostant per la qualitat i vetllant pel respecte a les tradicions.

 

La proposta d’aquest col·lectiu aporta una forma de fer genuïna que es caracteritza per la disbauxa, la festa i la constant necessitat de treballar per la comunitat.

 

L’activitat principal dels Geganters de La Llàntia és fer ballar les seves figures (El Pare Echarri, L’Executiu, i el capgròs Isidre) pels carrers de pobles i ciutats al so de les gralles i dels tabals. Passejant per tot el territori de dintre i fora de Catalunya els gegants i la seva música expliquen i fan conèixer la història i el caràcter del barri.

 

Els Geganters de La Llàntia organitzen dues Cercaviles anuals: la Festa de San Juan Bosco, que es celebra l'últim cap de setmana de gener o el primer de febrer en honor al patró del barri de La Llàntia i la Festa Popular d’Estiu, que es celebra el segon cap de setmana de juliol.

 

Perseguint l’objectiu de reivindicar el barri, ja fa 9 anys que els Geganters organitzen la Festa de la Tardor per celebrar La Castanyada, i que ja és una festa popular i coneguda pel seu Túnel del Terror, la Cercavila de Caramels i el Ball de Disfresses.

 

Des del 2016, els músics de la colla consoliden un projecte sonor que combina instruments de banda amb gralles i tabals. Fruit del treball i de replantejar-se noves sonoritats, es forma La Bandarra. Aquesta formació musical és la que fa ballar els gegants de la colla a les Festes de Sant Joan Bosco, i des del 2018 omplen de música l’Espai Familiar del Parc Central a La Festa de Les Santes.

 

On es troba l'entitat? Carrer de Montgat, 17
Com contactar-hi? gdelallantia@gmail.com
Xarxes Socials: Instagram

Voleu que les vostres notícies surtin al butlletí? 

 

El tècnic de l'Agència de Suport i Serveis a les Entitats us atendrà al Centre Cívic del Pla d'en Boet al carrer Juan Sebastián Elcano, 6. Podeu demanar cita prèvia i posar-vos en contacte a través del correu electrònic ptimoneda@ajmataro.cat o el telèfon 607616227.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Plaça de Miquel Biada, 5 | Mataró 08301


Cancel·lar subscripció