Si no veieu bé el correu, feu clic aquí
NOTÍCIES D'INTERÈS PER AL BARRI DE CERDANYOLA
En marxa el nou dipòsit de Ronda Bellavista i el parc dels Garrofers
El diumenge 20 de març es va inaugurar el Parc dels Garrofers i el dipòsit de Bellavista, amb els quals Cerdanyola i tota la ciutat guanya una gran zona verda i un nou dipòsit d'aigua potable amb una capacitat de 6.677 m3, l’equivalent a 2,6 piscines olímpiques.

El dipòsit, ja en funcionament des del 8 de març, és el tercer més gran que té la ciutat i permet augmentar les reserves d’aigua i millorar la gestió del subministrament a Mataró.

La construcció del dipòsit d'aigua de Bellavista s'ha dissenyat amb la seva integració paisatgística dins d’una gran zona verda que minimitza l’impacte visual de l’estructura. Així, part de l’estructura està semisoterrada dins el nou Parc dels Garrofers, de manera que la ciutat ha guanyat un parc de més de 12.000 m² a l’entorn del dipòsit. La coberta del dipòsit s’ha convertit en una plaça transitable, amb una graderia on s’hi accedeix des de la Ronda de Bellavista i que serveix, a la vegada, de mirador amb unes vistes privilegiades cap al Turó de Cerdanyola, Argentona i el sector del Sorral. Les diferents terrasses que s'han format al Parc conviden al passeig, que compta amb 5.000 m2 de plantes de tipus mediterrani i arbres que es regaran amb aigua pròpia.

La inversió global en les obres ha estat de 8 milions d’euros que ha assumit l'empresa pública municipal Aigües de Mataró.

El passat 15 de març, els membres del Consell Territorial de Cerdanyola van fer una visita al dipòsit i al parc, acompanyats pels tècnics i direcció d’AMSA i pels regidors de barri.
Més informació aquí
El Servei d'Ocupació de Mataró -SOM-, atén des del barri de Cerdanyola
Des del dia 15 de març el Servei d’Ocupació de Mataró ha obert un punt d’atenció al barri de Cerdanyola, facilitant així a les persones que viuen en aquest barri poder apropar-se al SOM i rebre suport o assessorament.

Aquesta acció de millora en l’atenció a la ciutadania està associada, en aquest cas, als dispositius d’acompanyament a la inserció sòciolaboral “Incorpora’t” i “Jo també” del programa finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya “Treball als Barris”.  

Us hi podeu adreçar al Centre Cívic de Cerdanyola els dimarts, en horari de 9-14 h i trobareu un equip format per personal administratiu i personal tècnic d’ocupació que ofereixen:
 
  • Recepció de les demandes de les persones que vulguin ser ateses, tant si ja són usuàries del SOM com si s’adrecen al nostre servei per primera vegada.
  •  
  • Punt d’Informació Laboral: resolució de dubtes, assessorament individual, derivació a recursos, i altres consultes relacionades  amb l’orientació professional, la formació     o recerca d efein

      

  • Espai de recerca de feina: activitats d’acompanyament grupal per a persones que estan en procés de recerca de feina.

Així doncs, si estàs buscant feina, vols formar-te o necessites orientació professional, pots adreçar-te al nou punt d'atenció al territori.

 

Més informació: Telèfon 93 758 21 31 (9-14 h) web o mail

Adaptació a l’edifici del carrer de València per propiciar l’estalvi energètic i econòmic

L’edifici de 26 habitatges de protecció oficial situat al carrer de València, 92-94, va ser construït l’any 2004 en sòl municipal i el va promoure PUMSA.


L’edifici disposa des de la seva construcció de plaques solars com a sistema de preescalfament d’aigua calenta sanitària i calefacció, que actualment aporten el 40 % de l’energia necessària per a aquesta funció. Fins ara, el sistema centralitzat no permetia fer una lectura individualitzada dels consums energètics per habitatge.

Amb l’objectiu de propiciar l’estalvi energètic i econòmic, i a la vegada complir amb la normativa vigent de repartiment de costos, s’ha instal•lat un software que permet als llogaters i llogateres veure els seus consums a temps real.


Més informació clicant aquí

El Servei de primera Acollida s’apropa al barri

El Servei de Primera Acollida de Mataró (S1A) és un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació dels nous ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat.

Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar viure i treballar a Catalunya.

El servei facilita poder obtenir el certificat de primera acollida, aquest és útil en alguns tràmits d’estrangeria com ara l’arrelament social o la renovació d’autoritzacions de residència, entre d'altres.


Els continguts que cal acreditar per l’obtenció d’aquest certificat es divideixen en tres mòduls:


     Mòdul A (llengua): un mòdul per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores   de formació.

  

     Mòdul B (coneixements laboral): un mòdul sobre el mercat de treball amb una durada mínima de 15 hores.

    

     Mòdul C (societat catalana): un mòdul per conèixer el municipi i els serveis de l’entorn més proper amb un mínim de 15 hores.

   

Fer ús d’aquest servei us donarà unes eines inicials que facilitaran la incorporació a la societat d’acollida!


Es fan sessions informatives al Centre Cívic de Cerdanyola, el segon i quart dijous de cada mes de 18.30 a 20.30 hores.


Per assistir-hi cal demanar cita prèvia.

Demanar cita prèvia.

Telèfon: 937 582 493

e-mail

Es renova la xarxa d’abastament a la ronda de la Cerdanya i el carrer de la Garrotxa

Dins del Pla de Renovació del Pla Director de l’Aigua de Mataró (2011-2025), el dilluns 14 de març Aigües de Mataró va començar els treballs per a la renovació de la xarxa d’abastament d’aigua de la ronda de la Cerdanya, en el tram comprès entre l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch i el carrer de la Granja, i també del carrer de la Garrotxa, en el tram comprès entre la ronda de la Cerdanya i el carrer del Penedès, al barri de Cerdanyola.

 

Més informació aquí

L’Alcalde ha compartit veïnatge durant una setmana a Cerdanyola

L’Alcalde Mataró senyor David Bote ha compartit la setmana del 14 al 18 de març amb veïns, entitats i serveis del barri de Cerdanyola.


A banda de visitar el casal de la Gent Gran de Cerdanyola, l’Espai Jove i fer diverses trobades es va organitzar una reunió oberta a tot el veïnat el passat 16 de març on tothom que va assistir va tenir l’oportunitat de fer-li preguntes.

El projecte “Cerdanyola t’estima, cuida-la!” es visualitza a la ciutat

El dia 1 de març va ser el tret de sortida de la campanya “Cerdanyola t’estima, cuida-la!”, amb la que es vol conscienciar la ciutadania fomentant els valors de la convivència i el civisme, a partir d'un treball col•laboratiu i participatiu fet amb les entitats de Cerdanyola, les escoles i persones a títol individual que s'hi han volgut sumar amb l'objectiu de cohesionar i millorar el barri.

Es va iniciar amb un acte a la Placa d’Illa Cristina on els joves de l’IE Mar Mediterrània van parlar de “valors” utilitzant les lletres de la paraula Cerdanyola. Així mateix els nens i nenes de l’Escola Josep Monserrat van cantar un rap composat per l'alumnat per aquesta ocasió, relacionat amb la convivència i el civisme en el barri. Finalment, es va acabar amb una actuació de dansa seguint el fil conductor del civisme.

Al mateix temps s’ha començat a penjar en diferents espais de tot Cerdanyola les etiquetes que inclouen missatges que conviden a tenir cura del barri, amb la col•laboració dels joves de l’IE Mar Mediterrània. Completant la campanya han començat a circular dos busos per tota la ciutat amb el lema de Cerdanyola t'estima, cuida-la! , a més d'altres elements que fan visible la campanya, com pancartes o MUPIS.

 

S'ha elaborat un vídeo que recull imatges i veus dels participants.

L’Espai Jove participa en el projecte “Arrelem”

L’Ajuntament molt properament inicia la tercera edició del programa de formació “Arrelem”, dirigit a joves que no tenen accés a d’altres recursos formatius i ocupacionals i que es troben en situació de vulnerabilitat social. Aquesta tercera edició gira entorn a la jardineria i els vivers sostenibles.

El curs es portarà a terme del 4 d’abril al 23 de juny, i consisteix en una formació professional en jardineria i vivers sostenibles de 210 hores, adreçada a joves d’entre 18 i 29 anys residents a Mataró i que no hagin tingut accés a d’altres recursos formatius o ocupacionals.

El curs inclou una part teòrica que tindrà lloc a l'Espai Jove Cerdanyola i una part pràctica que es realitzarà al Viver Municipal.

Més informació aquí

L'exposició de “Cuinem la vida” relaciona i uneix

El projecte “Cuinem la Vida” realitzat l’últim trimestre de l’any passat s’ha visualitzat mitjançant fotografies en una exposició realitzada a l’Espai Gatassa del 25 de febrer fins el 4 de març.


“Cuinem la vida” és un projecte de relació i coneixement mutu entre persones de diferents orígens, intercultural, i intergeneracional mitjançant plats cuinats entre tots els participants.


L’èxit assolit ha propiciat una nova programació del projecte que començarà al mes d’abril obrint-se a plats de cuina d’altres països, d’autonomies i pastisseria feta per joves.

 

Podeu visualitzar un vídeo del dia de la inauguració.

LES ENTITATS INFORMEN
L’Associació Cultural Cita Flamenca arriba a la seva setena edició
Dissabte, 23 d’abril de 2022 a les 21:00 hores, en el Casal Aliança, arriba la Setena edició de Cita Flamenca, en aquesta ocasió amb l’actuació de Thais Hernández i Rafael Fernández a la guitarra.

Thais Hernández va començar la seva trajectòria als 22 anys com a corista, en discos de flamenc i rumba catalana amb grans artistes, per després actuar com a cantaora, en tablaos i sales importants de flamenc a Barcelona. Combina la seva carrera artística amb la docent, treballant com a professora de cant i compàs a l'Institut Flamenc de Barcelona.

Ha participat en molts enregistraments de discos com a corista i col•laboradora en gran varietat de projectes com a Fado violat, projecte flamenc fado, discos d’artistes de la rumba catalana com a Sabor de Gràcia o el Sebas de la calle,  D´kantaka, entre altres.

La seva carrera artística ha anat afiançant-se, col•laborant en diferents projectes com a cantaora, com la seva participació a la pel•lícula documental de Carlos Bosh “Petitet".

Ha treballat amb grans artistes coneguts mundialment com Juan Magan, en la seva actuació al Palau Sant Jordi, amb motiu dels 40 Music Awards l’any 2016 amb el tema ¨Jo vull que sàpigues¨, en el que va actuar com com a corista.

Actualment està treballant al Palau de la Música Catalana en l’espectacle Opera i Flamenc dirigit per Chicuelo, i també en l’espectacle Guitarra i Flamenc al teatre Poliorama.
 
Ha treballat amb músics i balladors de Flamenc tan importants com: Juan de Juan, David Romero, Ángel Reyes, Juan Jose Villar, Pol Vaquero, Jose Manuel Alvarez, José Maldonado, Susana Escoda, Paco Hidalgo, Mariana González, Mónica Fernández, Antonio el Toleo, Inés Rubio… i músics com: Jordi Bonell, Javi Martín, Antonio “Ñoño”, Juan Gómez “Chicuelo”, Juan Ramón Caro o Kitflus.

Podeu trobar més informació al web: https://entradas.codetickets.com/entradas/7a-edicio-cita-flamenca/26389/citaflamenca/online 

Així mateix, Cita Flamenca va organitzar el dissabte 26 de febrer a les 12 hores, l’espectacle “ Callejeras” fent un recorregut de comparses i xirigotes per diversos carrer de Cerdanyola.

Ho podeu veure tot seguit en el vídeo.
La cultura gitana es visualitza

Els propers dies 8 a 10 d'abril l'Espai Gatassa obre les seves portes les Primeres jornades de cultura gitana al Maresme, organitzades per l'Associació Front Cultural Gitano del Maresme, amb l'objectiu de donar visibilitat al col•lectiu Gitano de Catalunya a Mataró i el Maresme, amb diversos actes oberts a tota la ciutadania.

Amb una història de més de 600 anys de l'arribada del poble gitano a Catalunya, avui no es pot explicar la història catalana deixant a banda la història d'un poble que fa més de 5 segles que conviu a Catalunya.

Amb aquests tres dies de jornades es pretén reconèixer la història i la cultura del poble gitano, visualitzar-ho i, especialment posar en valor la dona gitana, el seu passat, el present i el seu futur.

El programa d'actes a l'Espai Gatassa, inclou tres xerrades, a les 18 h.:

Divendres, 8 d'abril: Passat, present i futur de la dona gitana
Dissabte, 9 d'abril: Història del poble gitano
• Diumenge, 10 d'abril: La fe dins el poble gitano

Més informació i contacte: 
 
Telèfon: 662 454 362  - mail
L’Hermandad de Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza guanya el premi Pasos, un premi nacional d'igualtat confrare

L’Hermandad de Jesús Nazareno i Nuestra Señora de la Esperanza ha resultat guanyadora del Premi “Pasos 2022”, que atorga l'associació Mujeres Cofrades de Cartagena (Múrcia).

El jurat va reconèixer el treball per fomentar la igualtat entre homes i dones en l’òrgan de govern, per davant de les altres tres candidatures que optaven al premi, que eren la Cofradía del Perdón de Murcia i les Hermandades de Santísima Cruz de Gandía i la Germandat del Sant Crist de Lepant i Mare de Deu del Roser de Valls, de Tarragona.

La gala d’entrega del guardó tindrà lloc el dia 23 d’abril.

“PASOS” és una menció que reconeix i vol visualitzar la tasca d'integració i treball en pro de la igualtat entre homes i dones en el sinus de les confraries i germandats a nivell espanyol.

La Hermandad de Jesús Nazareno i Nuestra Señora de la Esperanza de Mataró, fundada en 1986, inicialment liderada pels homes, a poc a poc va anar integrant a les dones perquè assumissin rols de responsabilitat formant part de la seva Juntes de Govern, arribant a assumir el càrrec de Germana Major.

La seva quadrilla del pas de l'Esperança ha alternat la seva direcció tant en homes com en dones al llarg dels seus anys d'història, triats segons criteris de capacitats i disposició, i no per qüestió de gènere. Quadrilla que era pràcticament femenina, a la qual van anar incorporant més homes configurant-se en l'actualitat com a mixta.

Trobareu més informació al següent enllaç 

Crida a formar la Comissió de Festes 2022 del barri
A l'efecte de constituir la Comissió de Festes, l’Associació de Veïns fa una crida a formar-ne part de la comissió Festes 2022 a totes les persones interessades

Com cada any, l’Associació de veïns posarà tots els mitjans necessaris perquè la Comissió de Festes 2022 tingui l’itinerari més fàcil possible en la consecució d’aquets somni anual que suposa el fet de treballar amb i per a tots i totes els veïns/nes de Cerdanyola.

Per mantenir unes festes populars i participatives és fonamental la participació de tots i totes.

Només ho heu de comunicar a aquest mail
 
També podeu seguir les xarxes socials de la Festa Major o de l’Associació de Veïns.
La TEC, l’escola Camí del Cros i la fotògrafa Evgeniya Shikhina posen veu a les dones el 8 de març
El dia 8 de març, amb motiu de la celebració del Dia de la Dona, es va celebrar a l’Espai Gatassa una exposició conjunta de fotografies de dones que han treballat i/o treballen a diferents entitats dins la TEC, en àmbits diversos posant en valor la seva tasca.

Es va voler obrir aquesta visibilització del treball de les dones a la col•lecció de la fotografa Evgeniya Shikhina per sumar veus i conscienciar de la gran tasca femenina dins la societat.

Completant els actes de celebració del Dia de la Dona, també a l'espai Gatassa l’alumnat de l’escola Camí del Cros van oferir una ballada a ritme de la cançó Abril-Aprilis de Maria del Mar Bonet homenatjant la sensibilitat de les dones i l’associació Badenya es va sumar a ritme de balls de Mali. Va ser una celebració enriquidora on es van crear vincles socials i es va acabar ballant tots plegats a ritme africà.
Us deixem un tastet en els vídeos següents:
El Centre Cultural Casal del Barri fa una exposició de pintures realistes i naif
Des del dia 25 de març fins el dia 8 d’abril es podrà veure a L’Espai Gatassa una exposició de pintures de l’autora M. Carmen Cañete, persona autodidacta, que ha explotat la seva creativitat en temps de confinament aportant quadres realistes i naif.

La inauguració serà el divendres 25, a les 19 hores. Us hi esperem!
L’Associació de la Gent Gran de Cerdanyola celebra la Festa de la Primavera
L’Associació de Gent Gran Cerdanyola va celebrar la Festa de la Primavera el passat 20 de març en el Foment Mataroní.

Després d’uns mesos marcats per la pandèmia l’Associació torna a l'activitat i amb moltes ganes de celebrar junts els actes que temps enrere no van poder organitzar.

És per això que el dia 20 de març van organitzar un gran espectacle amb el seu grup de playback “Dale caña”.
AVUI CONEIXEM UNA ENTITAT
Associació de Ciutadans Guineans i Amics del Maresme (A.C.G.A.M)
Quan es va crear l'Associació ACGAM?:
L'Associació de Ciutadans Guineans i Amics del Maresme es va crear l'any 2005 per un grup d'amics ciutadans guineans. Al llarg de l'any es van donar a conèixer per captar nous socis originaris de Guinea, informant dels objectius i necessitats de l'associació i van fer els tràmits per a legalitzar-la. Amb data 03 de febrer 2006 els hi van notificar la resolució favorable a la seva sol•licitud de número d'identificació fiscal: G64092752. El 03 de febrer 2006 es va sol•licitar la inscripció en el Registre Municipal d'Entitats de l'Ajuntament de Mataró. La resolució favorable d'inscriure l'associació en els registres d'associació de la Generalitat els va ser notificat el 7 de juny de 2006.

Quins són els seus objectius?:
• Millorar la unió entre tots els guineans.
• Afavorir els intercanvis de naturalesa cultural, professional, humanitària i escolar entre tots els guineans.
• Fer-se càrrec de les despeses (totals o parcials) de repatriació de membres en cas de malaltia greu o de cossos de membres en cas de defunció, incloent les seves famílies.
• Ajudar els membres en les seves diferents cerimònies (bateig, noces, enterrament…).

Quins són els Projectes?:
A banda de buscar millorar les condicions de vida dels seus membres aquí a Espanya, l'Associació vol participar en el desenvolupament del país d'origen amb uns projectes sobre l'educació, la sanitat, l'electrificació dels pobles petits i la perforació per a obtenir aigua potable.

Les seves Activitats:
Les principals activitats de l'Associació són les reunions mensuals cada primer diumenge del mes, i ocasionalment assistir en les diferents cerimònies dels membres com els batejos, les noces.

Al llarg de la seva existència l'associació ha pogut portar moltes activitats com:
- Recol•lectar i enviar materials de medicina al país d'origen
- Enviar materials de protecció individual i desinfectants durant l'epidèmia d'Ébola
- Convidar l'alcalde de Conakri (capital de Guinea)
- Organitzar el cens per a l'organització de les eleccions presidencials o legislatives
- Portar un equip per a la confecció dels passaports per als ciutadans guineans
- Participar a les diferents mostres d'entitats del barri de Cerdanyola
- Enviar diners per a ajudar als ferits durant les violències post electorals d'octubre 2020

Reunions durant l'any:
Es fan reunions cada primer diumenge del mes excepte a l'agost. Així que són 11 vegades a l'any de manera ordinària. Però excepcionalment es poden convocar reunions extraordinàries si sorgeixen assumptes urgents.

Que fa en aquests moments?:
Deguts a la situació de pandèmia s'havia reduït substancialment les activitats de l'Associació. Les reunions es feien en línia a través de l'aplicació Telegram. Amb la millora de la situació es van reprendre les reunions presencials.

Podeu contactar-hi:

e-mail

Vols que les teves notícies surtin al butlletí? 

 

La tècnica del territori de Cerdanyola us atendrà a l'Espai Gatassa, carrer d'en Josep Monserrat Cuadrada, 1. Podeu demanar cita prèvia i posar-vos en contacte a través del correu electrònic acastillo@ajmataro.cat o el telèfon 647 470 356.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Carrer de Josep Monserrat i Cuadrada, 1 | Mataró 08303


Cancel·lar subscripció