Si no veieu bé el correu, feu clic aquí
NOTÍCIES D'INTERÈS

Celebració i penjada de missatges del projecte de cura del barri

Durant el mes de març s'ha efectuat la penjada dels missatges del projecte “Jo vull millorar Rocafonda, El Palau, L'Escorxador. I tu?" en els elements del mobiliari urbà de les principals places, parcs i carrers del territori.
 

El tret de sortida de la campanya va ser el dia 5 de març a la plaça de Joan XXIII on va tenir lloc un espectacle de dansa i la lectura d'un manifest per expressar els valors del projecte per part dels seus participants. Cal destacar la implicació que han tingut els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Escola Àngela Bransuela i també les usuàries de l'Espai Jove de Rocafonda-El Palau.


Aquest és un projecte de cura del barri de caràcter col·laboratiu i comunitari, cocreat entre diverses entitats, particulars, escoles i serveis de l’Ajuntament. L’objectiu del mateix és que les persones se sentin orgulloses del lloc on viuen, que el cuidin, que el gaudeixin i que contribueixin a la seva millora. Els missatges s'han elaborat en diferents llengües per arribar al màxim de ciutadania. També s'han elaborat pancartes, panells informatius i cartells publicitaris per Mataró Bus.

 

A continuació podeu veure el vídeo resum de la campanya:

Arriba el mes del Ramadà

El proper 2 d’abril es donarà inici al Ramadà, mes sagrat per a tots els i les musulmanes, i que està previst que finalitzi el diumenge 1 de maig. El calendari musulmà està basat en el cicle de la lluna, per tant, es compon de 12 mesos de 29 o 30 dies. El total de l’any té 354 dies, és a dir, que té 10 o 11 dies menys que el calendari gregorià o calendari solar amb el que es regeix Occident. 

 

El Ramadà és el nom del novè mes del calendari musulmà. Durant aquest mes Mohamed va rebre la primera revelació de l’Alcorà, el llibre sagrat a l’Islam. Durant tot el mes tots els musulmans dejunen des de l’alba fins a la posta de sol, s’abstenen de menjar, beure, fumar i de tenir relacions sexuals. Les persones grans, les que estan malaltes, les que estan de viatge, els nens i les dones que estan embarassades, que donen de mamar o tenen la menstruació no tenen l’obligació de dejunar, però sí que tenen l’obligació de recuperar aquests dies abans de l’inici del proper Ramadà (els nens i les persones grans no estan obligats a recuperar res).

 

A diferència dels dos darrers anys, les mesures que s'han de continuar mantenint per la pandèmia no impediran poder celebrar amb total normalitat, tant els actes religiosos com els de caràcter més social i familiar. Per tant, enguany sí que es podran celebrar la primera oració ( Salat El Fajr) i la darrera oració ( Salat El Isha). També es podrà celebrar l’oració especial que es fa únicament durant el mes del Ramadà, Salat Tarawigh.

 

Aquest any el calendari del Ramadà coincideix amb altres festivitats religioses, socials i culturals a la ciutat com per exemple la Setmana Santa, que és celebrada també per milers de persones a la ciutat; la Diada de Sant Jordi i la festa de l’1 de Maig, entre d’altres.

 

Mataró és una ciutat oberta i diversa, on hi convivim persones de molts països de procedència, de moltes ètnies, llengües, costums, tradicions i religions. Des de l’Ajuntament, es treballa intensament per a preservar els drets i els deures de tota la ciutadania, i per fer possible que totes les persones, mataronins i mataronines, puguin celebrar les seves tradicions i costums d’una manera cívica, respectuosa i conciliadora amb la resta de tradicions que conviuen a la ciutat. 

Instal·lació de plaques fotovoltaiques a l'edifici del Pericó

Aquest mes de març el Servei de Desenvolupament Sostenible ha començat les obres d’instal·lació fotovoltaica a l’edifici municipal del Pericó.

 

L’objecte d’aquesta actuació és la instal·lació fotovoltaica a la coberta de l’equipament municipal del Pericó per a la generació d’electricitat destinada a l’autoconsum de la pròpia instal·lació. Els excedents que es produeixin quan existeixi més producció elèctrica que consum seran injectats a la xarxa elèctrica de distribució amb règim de compensació simplificada. La instal·lació estarà formada per 75 mòduls fotovoltaics de 390 Wp de potència unitària, amb un total de 29.250 Wp de potència instal·lada, connectats a un inversor solar de 25.000 W.

 

Aquesta actuació forma part del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró
(PAESC) i s’emmarca en l’estratègia Mataró pel Clima com a mesura de reducció d’emissions i eficiència energètica. Els treballs estan adjudicats a l’empresa Muntatges Jesús Puig SL i tenen una durada prevista de 2 mesos. El pressupost d’adjudicació és de 38.941,24 € IVA inclòs. La direcció facultativa va a càrrec dels tècnics del Servei de Desenvolupament Sostenible.

Així es va viure el Carnaval comunitari a Rocafonda

El passat 25 de febrer, el barri de Rocafonda va poder gaudir de l'activitat "Carnaval Comunitari", organitzada per l'Espai Jove Rocafonda-El Palau, amb la col·laboració de l'Associació Veïnal de Rocafonda, l'Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix, el Servei d'Intervenció Socioeducativa i el Servei de Mediació. Es va dur a terme al carrer Santiago Rusiñol.


En el marc d'aquesta activitat, les famílies, infants i joves van poder participar d'un espai de retrobada a l'espai públic i d'una oferta d'activitats socioeducatives com el taller de percussió, taller de henna, pinta-cares infantil, taller de màscares i dinàmiques de convivència. L'activitat va ser un èxit, assolint una participació de prop de dues-centes persones.

Treball als barris: Ara el SOM també t’atendrà des del barri de Rocafonda

A partir del mes de març el Servei d’Ocupació de Mataró obre un punt d’atenció al barri de Rocafonda, facilitant així a les persones que viuen en aquest barri poder apropar-se al SOM i rebre suport o assessorament.

 

Aquesta acció de millora en l’atenció a la ciutadania està associada, en aquest cas, als dispositius d’acompanyament a la inserció sòciolaboral â€œIncorpora’t” i “Jo també” del programa finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya â€œTreball als Barris”.  

 

El servei s'ofereix des del Centre Cívic de Rocafonda els dimecres, de 9-14 h i amb un equip format per personal administratiu i personal tècnic d’ocupació que oferireixen:

 • Recepció de les demandes de les persones que vulguin ser ateses, tant si ja són usuàries del SOM com si s’adrecen al nostre servei per primera vegada.
 • Punt d’Informació Laboral: resolució de dubtes, assessorament individual, derivació a recursos, i altres consultes relacionades amb l’orientació professional, la formació o la recerca de feina.
 • Espai de recerca de feina: activitats d’acompanyament grupal per a persones que estan en procés de recerca de feina.

Així doncs, per a totes les persones que busquen feina, que volen formar-se o neceessiten orientació professional, poden adreçar-te al nou punt d'atenció al territori.

Més informació: Telèfon 93 758 21 31 (9-14 h), web o email. 

Renovació d'enllumenat als carrers de Rocafonda

El 30 de març s'inicien els treballs de renovació de quadres de l'enllumenat públic a Rocafonda (quadre OI) i que afecten 9 vials:

 • Avinguda del Perú
 • Plaça de Colòmbia
 • Carrer de la República Dominicana
 • Carrer de Colòmbia
 • Carrer de l’Uruguai
 • Carrer de la República d’Argentina
 • Carrer de Mèxic
 • Avinguda d’Amèrica
 • Carrer de Santiago Rusiñol

Els treballs duraran 2 mesos. S’han adjudicat a l’empresa Electricitat Boquet SL i tenen un cost de 87.092,09 €.

 
L’Ajuntament executa durant el 2022 un total de 8 projectes de renovació i millora de quadres d’enllumenat que afecten a diferents barris de la ciutat. Els treballs consisteixen en la renovació de l’estesa d’alimentació elèctrica, la reubicació de punts de llum i el canvi dels mateixos per tecnologia LED.

 

Són projectes finançats pel Programa General d’Inversions (PGI) de la Diputació de Barcelona en el marc del Pla de Concertació Xarxa de Governs Locals 2020-2023. Mentre durin les obres hi haurà afectacions puntuals al trànsit i la circulació així com a zones d’estacionament i de càrrega i descàrrega.

Inauguració de la nova gespa al Camp Municipal de Futbol de Rocafonda

El Camp Municipal de Futbol de Rocafonda va inaugurar el diumenge 27 de març la nova gespa artificial amb la visita i parlaments institucionals de l’Alcalde, David Bote, la regidora d’Esports, Beatriz Delgado i el president del CF Rocafonda, Agustín Vázquez.
 
La gespa es va estrenar amb el partit entre el CF Rocafonda i el CE Arenys de Munt de la 23a jornada de la Lliga Catalana de Futbol de 4a Divisió (grup 5). Els treballs de renovació s’emmarquen en el Pla de renovació de gespa dels camps de futbol municipals i ha tingut un cost de 144.500€.
LES ENTITATS INFORMEN

L'Associació Veïnal de Les Santes-Escorxador fa una crida a la participació

L'Associació Veïnal de Les Santes-Escorxador fa una crida a totes les persones que vulguin col·laborar. Després de quasi dos anys de pandèmia tornen a activar la plena activitat de l'entitat i busquen la implicació del veïnat.

Han obert dos grups de treball principals als quals es pot accedir escanejant el codi QR del cartell.
 • Participa de l’organització de la Festa del Barri.
 • Participa de l’organització d’actes culturals al barri.
L'Associació es mostra oberta a la participació per millorar el barri amb la dedicació, esforç i compromís que cada persona se senti còmoda d'assumir, tenint en compte que la conciliació laboral, familiar i d’oci és sovint complicada.

Entre totes i tots fem barri!

L'Associació Vidre Bufat organitza una xerrada amb David Gibernau

El passat 3 de març, va tenir lloc a l'Arxiu Comarcal del Maresme, una xerrada del mestre vidrier David Gibernau, autor de l'estel gegant de la Sagrada Família. Durant la trobada va explicar els seus orígens en el món del vidre i la seva trajectòria personal, que l'ha portat a fer molts treballs arreu del món.

 

Gràcies al seu afany d'experimentar David Gibernau ha anat assolint els reptes que s'ha proposat al llarg de més de 40 anys de feina. En l'estel de la Sagrada Família de Barcelona hi ha un gran treball artístic que queda amagat i durant la conferència es va poder conèixer i apreciar.

 

A Mataró podem sentir-nos orgullosos d'aquest mestre vidrier, desconegut fins ara per la gran majoria de ciutadans. 

Actes de la Setmana Santa al territori

Un any més, la Comissió de Setmana Santa de Mataró, composada per 11 entitats de la ciutat,  coordina el programa d'actes d’aquesta festivitat tradicional, cultural i religiosa. A Rocafonda, El Palau, Escorxador, hi ha diferents confraries que participen en la celebració de la Setmana Santa:

 • Dissabte 2 d'abril 17 h. Trasllat Captiu-Dolors cap a la Basílica de Santa Maria. Recorregut: Casa Germandat (Avinguda Perú, núm. 13), carrer Rocafonda, passeig Rocafonda, carrer del Camí Fondo, carrer del Portal de Valldeix, carrer Sant Francesc d’Assís fins a la Basílica de Santa Maria.
 • Divendres 8 d'abril 19 h. Processó de Maria al Peu de la Creu. Recorregut: Basílica de Santa Maria, carrer Sant Francesc d’Assis, camí Fondo, carrer de les Monges, L'Esplanada, Passeig Antoni Martí Cabanelles, Avinguda Amèrica, Avinguda Perú (Casa Germandat, avinguda Perú núm. 13).
 • Dissabte 9 d'abril 18 h.  I Exaltació a Jesús Coronado de Espinas a càrrec de Jose Sánchez. Parròquia de Sant Pau (Carrer Siete Partidas, 40).
 • Diumenge 10 d'abril. Benedicció de palmes. Parròquia de l'Esperança. A les 11 h davant de la parròquia  i a les 09.30 h també a la Parròquia de Sant Pau.
 • Divendres 15 d'abril 18 h.  Recollida del Sant Crist.  Els Armats de Mataró recullen el Sant Crist de la Bona Mort de Mataró. Recorregut: carrer Prat de la Riba, carrer Cristina, carrer Sant Bru, carrer Sant Francesc d’Assis fins a la Basílica de Santa Maria.
 • Dissabte 16 d'abril 18 h. Processó del Silenci. Sortida del Cementiri de Caputxins fins a la parròquia de la Sagrada Família a Cirera.

El flamenc de Rocafonda als Divendres Culturals

L'Associació Veïnal de Rocafonda, l'Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix organitza la programació dels Divendres Culturals, que té lloc els divendres a les 19 h al Centre Cívic de Rocafonda.
 
Pel proper 1 d'abril han programat l'espectacle de flamenc Primavera Flamenca, amb la interpretació a la veu de Manuel Lopera, a la guitarra Marcos Villanueva i amb el quadre de ball Gotas de Rocío. 
 
Hi sou totes i tots convidats!

La comunitat educativa de l'Escola Rocafonda celebra la Fireta dels ODS

El 9 de març va ser un dia ple de grans emocions i nervis per part de la comunitat educativa de l'Escola Rocafonda. Centenars d'alumnes i les seves famílies van poder gaudir d'una fantàstica tarda a la plaça de l'Ajuntament amb la Fireta dels ODS 2030 (Objectius de Desenvolupament Sostenible). Les persones participants van aprendre, tocar, col·laborar, practicar, conscienciar i, per sobre de tot, van compartir!
AVUI CONEIXEM UNA ENTITAT

Associació Cultural Llibre Viu

Des de l'Associació Cultural Llibre Viu es recuperen els llibres fora d'ús i sense valor comercial actual que, de procedències molt diverses, dia a dia arriben.

 

A l'espai d’intercanvi, que es troba al carrer Poeta Josep Punsola, 31 de Rodafonda, donen una nova vida als llibres, amb la il·lusió de ser també un focus d'interculturitat i de foment del goig de llegir entre tot el veïnatge. En el seu local faciliten l'intercanvi gratuït i anònim a aquelles persones que ho desitgin i que aportin algun llibre que ja no els faci falta, establint un nou circuit d'aprofitament de molts llibres que anirien irremeiablement a parar a la brossa. Els trobareu totes les tardes de dilluns a divendres, de 17 a les 19 h.

 

Gràcies a les donacions de particulars, llibreters, biblioteques i entitats, també fan enviaments a altres entitats, arxius i bilbioteques d’arreu de l’estat i del món. El darrer enviament important ha estat al Paraguai, a on han enviat més de 52.000 llibres per a escoles i biblioteques públiques.

 

També disposen d’una pàgina web on es pot consultar una part del seu catàleg que es troba informatitzat i reservar els llibres que us interessi intercanviar: www.llibreviu.org

 

L'associació pot fer la seva funció gràcies a les donacions de llibres, però pot ser autònoma gràcies als socis i sòcies que fan, anualment, una aportació econòmica. Us animem a visitar-los, coneixe'ls i col·laborar-hi.

 
On es troba l'entitat? Carrer del Poeta Josep Punsola, 31.
Com contactar-hi? Per email / Telèfon 93 796 38 01.

Voleu que les vostres notícies surtin al butlletí? 

 

La tècnica del territori de Rocafonda, El Palau, Escorxador us atendrà al Centre Cívic de Rocafonda, carrer Poeta Punsola, 47. Podeu demanar cita prèvia i posar-vos en contacte a través del correu electrònic ciglesias@ajmataro o el telèfon 663 851 488.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Carrer de Poeta Punsola, 47 | Mataró 08304


Cancel·lar subscripció