Si no veieu b茅 el correu, feu clic aqu铆
NOT脥CIES D'INTER脠S

El Pla d'Asfaltat de Matar贸 inclou millores en carrers del territori

Aquest 2022 hi ha previstes actuacions de millora de carrers a tota la ciutat. Els treballs, que ja han comen莽at i tenen un termini de 5 mesos, s鈥檋an dividit en 4 fases segons els diferents sectors de la ciutat amb l鈥檕bjectiu de minimitzar les afectacions al tr脿nsit i les mol猫sties a la ciutadania. Les vies afectades per les obres i les dates previstes per a la realitzaci贸 de cada fase es poden consultar al web Matar贸 al Dia. Les diferents actuacions de millora afecten a una superf铆cie global de 32.410 m2

 

A la zona de Rocafonda, El Palau, l'Escorxador, s'ha programat l'asfaltat de diversos carrers i tamb茅 la instal路laci贸 de passos elevats per tal de reduir la velocitat dels vehicles que hi circulen en els passos de vianants. Les obres tindran lloc a les fases 3 i 4 del Pla, a partir del 14 de mar莽 de 2022. Est脿 previst informar als ve茂ns dels carrers afectats.

  • Treballs de refor莽 de paviment de la cal莽ada. Consisteix en el fressat del paviment i la preparaci贸 i refor莽 del ferm amb nou asfalt de mescla bituminosa en calent. Entre d鈥檃ltres, s鈥檃ctua al carrer de Frank Marshall, Pintor Joan Carles Pany贸, Mari脿 Fortuny i Ignasi Mayol.

  • Realitzaci贸 de passos elevats. Consisteix en la formaci贸 de passos de vianants elevats a la cal莽ada i al mateix nivell de les voreres. Es modificaran les voreres actuals i es faran nous embornals de recollida d鈥檃ig眉es pluvials quan sigui necessari. Es faran nous passos elevats als carrers de Frank Marshall, Pintor Joan Carles Pany贸 i Mari脿 Fortuny.

El projecte ara en execuci贸 estava incl貌s al pressupost municipal de 2021 i s鈥檋a adjudicat a la uni贸 temporal d鈥檈mpreses formada per Construccions Deumal SA i Vialitat i Serveis SLU per un import de 745.189 鈧 (IVA incl貌s). Inclou prop de 40 actuacions que afecten a una trentena de carrers de la ciutat.

Inici de la campanya "Jo vull millorar Rocafonda, El Palau, l'Escorxador. I tu?"

Pels carrers del territori ja es poden veure els missatges del projecte 鈥淛o vull millorar Rocafonda, El Palau, L'Escorxador. I tu?". 
 

El tret de sortida de la campanya ser脿 el dia 5 de mar莽, a les 17.30 h, a la pla莽a de Joan XXIII on tindr脿 lloc un espectacle de dansa i la lectura d'un manifest per expressar els valors del projecte. 


Aquest 茅s un projecte col路laboratiu i comunitari, cocreat entre diverses entitats, particulars, escoles i serveis de l鈥橝juntament amb la finalitat de tenir cura del barri. L鈥檕bjectiu 茅s que les persones se sentin orgulloses del lloc on viuen, que el cuidin, que el gaudeixin i que contribueixin a la seva millora. Els missatges, en diferents lleng眉es per arribar al m脿xim de ciutadania, s鈥檋an impr猫s en format d'etiqueta per penjar en carres, places i elements del mobiliari urb脿. Tamb茅 s'han elaborat pancartes, panells informatius i cartells publicitaris per Matar贸 Bus.


Amb el grup de treball, des de l'inici del projecte, s鈥檋an pensat els missatges i s'ha decidit conjuntament la ubicaci贸 de les etiquetes. Cal destacar la implicaci贸 dels alumnes de secund脿ria de l'Institut Escola 脌ngela Bransuela, que a trav茅s del Servei Comunitari han participat en el projecte.

 

Us hi esperem a totes i tots!

 

A continuaci贸 podeu veure exemples d'etiquetes que trobareu a la via p煤blica:

Entrega dels receptaris de Cuinem la vida i es prepara la segona edici贸

El dia 14 de febrer es va fer lliurament dels receptaris del projecte Cuinem La Vida a la Biblioteca Antoni Comas a totes les persones participants. El llibret inclou tots els plats cuinats que s'han elaborat, indicant els seus ingredients i el proc茅s d'elaboraci贸. Es pot trobar a la mateixa Biblioteca per a la seva consulta i tamb茅 es pot consultar online clicant aqu铆. Coincidint amb l'entrega, al llarg del mes de febrer la mateixa Biblioteca ha acollit una exposici贸  de fotografies de les sessions de Cuinem la vida, fetes a l'Institut Escola 脌ngela Bransuela els passats mesos de novembre i desembre.

 

Atenent a l'猫xit d'aquesta convocat貌ria s'est脿 preparant ja una segona edici贸, en la qual es vol anar m茅s enll脿, fent una crida perqu猫 siguin ve茂ns dels barris de Rocafonda, El Palau i l'Escorxador els que mostrin en les diferents sessions com es cuinen alguns plats dels seus pa茂sos d'origen, al mateix temps que s'aprofundeix en el coneixement d'altres cultures que conviuen en la nostra societat i es treballa per a millorar la cohesi贸 social.

Lloguer de 121 places per a residents a l鈥檃parcament de Parc del Palau

L'empresa municipal PUMSA ha enllestit els treballs d'adequaci贸 de l'aparcament del Parc del Palau, per a places per a residents, que ara es posen a lloguer. En total s'oferixen 121 places en lloguer, situades a la planta -2. 

 

L鈥檃parcament, disposa de dos accessos per a vehicles, un d鈥檈ntrada pel carrer de Las Siete Partidas i la sortida pel carrer del Lapidario. En total t茅 243 places repartides en dues plantes en subsol. La planta -1, comercialitzada el 2008, es troba actualment al 100% d鈥檕cupaci贸. 


El preu de lloguer de la pla莽a 茅s de 70 鈧 IVA incl貌s i per accedir-hi cal apuntar-se a la llista d鈥檈spera del web.

 

L鈥檃ny 2019 es va decidir anar buidant el dip貌sit municipal de Parc de Palau. Els vehicles retinguts judicialment es van traslladar a un segon dip貌sit municipal situat a l鈥檃parcament de Ronda Rafael Estrany. La resta es van desballestar.  

 

Durant el 2021 es van realitzar treballs de rehabilitaci贸 a l鈥檃parcament per comercialitzar-lo, revisant l鈥檕ptimitzaci贸 de consums energ猫tics, instal路lant c脿meres de vigil脿ncia, portant a terme una neteja a fons i adequant els accessos en compliment de la normativa de prevenci贸 d鈥檌ncendis.

En marxa el curs de Comunicaci贸 efectiva per a entitats

鈥淪ense comunicaci贸 som invisibles. I amb una mala comunicaci贸 som vulnerables鈥

 

Voleu millorar la comunicaci贸 de la vostra entitat? Aquesta formaci贸 us interessa! 

 

Tenint en compte que una bona comunicaci贸 茅s cabdal per donar a con猫ixer el que fa la nostra entitat, i fer-nos visibles perqu猫 ens coneguin, des de l'Ag猫ncia de suport i serveis a les entitats s'ha organitzat una formaci贸 molt pr脿ctica sota el lema: Comunicaci贸 efectiva per a les entitats.

El curs va dirigit a tots els membres d'entitats i persones a t铆tol individual que vulguin millorar les habilitats comunicatives per ser m茅s competents a l'hora de comunicar.

 

En aquest curs, de la m脿 del periodista i Professor de Comunicaci贸 Alfred Pic贸, aprendrem a parlar en p煤blic, fer una nota de premsa, redactar publicacions a les xarxes socials, aconseguir que els mitjans de comunicaci贸 ens facin cas... Seran 4 sessions molt pr脿ctiques on podrem aplicar els continguts adquirits durant el curs. Una bona comunicaci贸 茅s cabdal per donar a con猫ixer el que fa la nostra entitat, i fer-nos visibles perqu猫 ens coneguin. 

 

DATES, HORARIS I LLOCS DEL CURS:

 

- Parlar en p煤blic.
7 de mar莽, de 19 a 21 h. Centre C铆vic Espai Gatassa (carrer de Josep Monserrat i Cuadrada, 1)

- Sessi贸 pr脿ctica de parlar en p煤blic.
14 de mar莽, de 19 a 21 h. Centre C铆vic Pla d'en Boet (carrer de Juan Sebasti谩n Elcano, 6)

- Com aconseguir l'atenci贸 dels mitjans.
21 de mar莽, de 19 a 21 h. Biblioteca Antoni Comas (carrer d'Enric Prat de la Riba, 110)

- Com preparar una campanya de difusi贸 d'un acte o activitat.
28 de mar莽, de 19 a 21 h. Centre C铆vic Cabot i Barba (pla莽a de Miquel Biada, 5)

 

Consulta el programa detallat.

 

Us podeu inscriure a totes les sessions o a les que m茅s us interessin:

Treball als barris: Curs d'auxiliar de magatzem

A finals de mar莽, principis d'abril est脿 previst iniciar el Curs d'Auxiliar de Magatzem (80 h te貌riques i 80-100 h pr脿ctiques) que es realitza dins del programa Treball als Barris. 脡s una formaci贸 gratu茂ta.

Aquest programa formatiu t茅 per objectiu general la implementaci贸 d鈥檜na s猫rie d鈥檃ctuacions per tal d鈥檌ncidir de manera directa en les persones que viuen i en el teixit social i econ貌mic del barri, per fer front a les dificultats d鈥檃cc茅s al mercat de treball i les problem脿tiques d鈥檌nserci贸 sociolaboral.

Els requisits per poder participar en les accions del dispositiu s贸n pert脿nyer als barris de de Rocafonda, El Palau, l'Escorxador o de Cerdanyola i estar inscrit al SOC com a demandant de feina; a m茅s de tenir inter猫s i la disponibilitat per fer altres accions d鈥檃companyament al proc茅s de recerca de feina.

Les persones interessades en fer aquesta formaci贸, poden consultar la fitxa de la formaci贸 i inscriure's clicant en aquest enlla莽.


Si t鈥檌nteressa el curs per貌 NO ets del barri, consulta al Servei d'Ocupaci贸 de Matar贸, al carrer Francesc Herrera, 70 i a la Pla莽a Miquel Biada, 5.

LES ENTITATS INFORMEN

La Llar Cabanelles s'obre al barri i a la ciutat

Despr茅s de m茅s de vint anys tancada, cada tercer diumenge de mes fins al juny, la Llar Cabanelles acollir脿 unes jornades socioculturals amb visites teatralitzades per con猫ixer la hist貌ria d'aquest espai emblem脿tic de Matar贸.
 
El primer dia d'obertura va ser el 20 de febrer, donant el tret d'inici a les "Matinals a Cabanelles" organitzades per C脿ritas Diocesana, Fundaci贸 Cabanellas, Associaci贸 Ve茂nal de Rocafonda, l'Esperan莽a, Ciutat Jard铆 i Valldeix, Cronopis i EnDramats, amb el suport de l'Ajuntament de Matar贸. A m茅s de les visites teatralitzades, es va comptar tamb茅 amb un festival d'entitats de Rocafonda i una mostra de circ.

La Llar Cabanelles 茅s un edifici neog貌tic de finals del segle XIX. Primer va ser una llar per a la gent gran sense recursos gestionada per la congregaci贸 religiosa de les Germanetes de la Caritat i despr茅s va ser utilitzat com a hospital sociosanitari gestionat pel Consorci Sanitari del Maresme. 

Actualment la Llar Cabanelles 茅s gestionada per C脿ritas Diocesana de Barcelona. Recentment, ha sigut escenari del rodatge de diverses pel路l铆cules. A m茅s, compta amb persones volunt脿ries que s'encarreguen de mantenir-la en condicions. L'edifici necessitaria una rehabilitaci贸 de cara a la planificaci贸 dels futurs usos que podria tenir.
 
Per adquirir les entrades per a les visites teatralitzades dels propers mesos es pot clicar aqu铆.
 
A continuaci贸 podeu veure imatges del primer diumenge d'obertura, algunes d'elles cedides per l'Associaci贸 Ve茂nal de Rocafonda, l'Esperan莽a, Ciutat Jard铆 i Valldeix:

Activitats de l'AFA de l'Escola Rocafonda

Tot i que encara no ha arribat la primavera, l'hort de l'AFA de l'Escola Rocafonda que cuiden entre tots/es ja llueix d'all貌 m茅s.

 

D'altra banda, l'entitat est脿 planificant les activitats i sortides de la Colla Gegantera de la Rocaina, la seva geganta. Les persones que vulguin formar part de la colla i aportar les seves idees s'hi poden posar en contacte a trav茅s de les xarxes socials.

El Club Futbol Rocafonda, amb la campanya Esport amb Orgull

El 19 de febrer va ser el dia contra la lgtbif貌bia al m贸n de l'esport. El Club Fubtol Rocafonda es va adherir a la campanya Esport amb Orgull impulsada per l'entitat Matar贸 LGTBI que promou la transmissi贸 de valors i transformaci贸 social, la solidaritat i respecte, no fer comentaris negatius, lgtbif貌bics ni tenir conductes discriminat貌ries. Aquesta campanya es pot seguir a les xarxes amb el hashtag #esportamborgull. 

AVUI CONEIXEM UNA ENTITAT

Associaci贸 Wilaia

L鈥Associaci贸 Wilaia de Matar贸 treballa des de fa molt de temps amb els i les sahrau铆s. Per una banda, treballa amb el projecte Vacances en Pau, que porta nens i nenes sahrau铆s a les llars de la ciutat. Matar贸 i el Maresme s贸n pioners en aquest projecte, tant a nivell de Catalunya com a nivell d鈥橢spanya.
 

Per altra banda, l'associaci贸 treballa per difondre la situaci贸 que es viu als campaments de refugiats de Tindouf, situats al sud oest d鈥橝lg猫ria. A Matar贸, a m茅s, volen fer-se ress貌 a la lluita dels i les sahrau铆s que pateixen l鈥檕cupaci贸 marroquina del seu territori. Tot plegat, a trav茅s de xerrades, reunions i passis de documentals.

 
On es troba l'entitat? Carrer de Francisco Herrera, 41 D 1r 4a. 
Com contactar-hi? Per email / Tel猫fon 687 76 18 65.

Voleu que les vostres not铆cies surtin al butllet铆? 

 

La t猫cnica del territori de Rocafonda, El Palau, Escorxador us atendr脿 al Centre C铆vic de Rocafonda, carrer Poeta Punsola, 47. Podeu demanar cita pr猫via i posar-vos en contacte a trav茅s del correu electr貌nic ciglesias@ajmataro o el tel猫fon 663 851 488.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Carrer de Poeta Punsola, 47 | Mataró 08304


Cancel路lar subscripci贸