Si no veieu bé el correu, feu clic aquí
NOTÍCIES D'INTERÈS PER AL BARRI DE CERDANYOLA
Comencen a Cerdanyola les actuacions del Pla d'asfaltat de carrers
Aquest any 2022 hi ha previstes actuacions de millora de carrers a tota la ciutat. Les vies afectades per les obres i les dates previstes per a la realització de cada fase es poden consultar al web Mataró al Dia. Els treballs, que ja han començat i tenen un termini de 5 mesos, s’han dividit en 4 fases segons els diferents sectors de la ciutat amb l’objectiu de minimitzar les afectacions al trànsit i les molèsties a la ciutadania. Les diferents actuacions de millora afecten a una superfície de 32.410 m2.

Al barri de Cerdanyola s'ha programat l'asfaltat de diversos carrers i també la instal•lació de passos elevats per tal de reduir la velocitat dels vehicles que hi circulen en els passos de vianants. Les obres de la fase 1 del Pla van començar el dia 17 de febrer i concretament inclouen: 

  • Treballs de reforç de paviment de la calçada. Consisteix en el fressat del paviment i la preparació i reforç del ferm amb nou asfalt de mescla bituminosa en calent. Entre d’altres, s’actua al carrer de Lluís el Pietós, carrer Provença i Plaça Vives i Tutó.

  •  Realització de passos elevats: consisteix en la formació de passos de vianants elevats a la calçada i al mateix nivell de les voreres. Es modificaran les voreres actuals i es faran nous embornals de recollida d’aigües pluvials quan sigui necessari. Es faran nous passos elevats als carrers de Frank Marshall i Lluís el Pietós.
El projecte ara en execució estava inclòs al pressupost municipal de 2021 i s’ha adjudicat a la unió temporal d’empreses formada per Construccions Deumal SA i Vialitat i Serveis SLU per un import de 745.189 € (IVA inclòs). Inclou prop de 40 actuacions que afecten a una trentena de carrers de la ciutat.
Es posa en marxa la campanya “Cerdanyola t’estima, cuida-la”! 

Desprès de mesos de treball col•laboratiu en el que hi han participat entitats, ciutadans, escoles i ajuntament, a partir del dia 1 de març comença la implementació a la via pública de la campanya de tenir cura del barri, sota el lema: Cerdanyola t'estima, cuida-la! 

 

Amb motiu de l'inici de campanya, es farà una actuació de dansa, una petita presentació i festa lúdica a la Plaça Illa Cristina, a les 11 hores del matí, a la que tothom hi està convidat. Concretament hi participaran infants i joves de l’IE Mar Mediterrània, de l’ Escola Josep Monserrat i de l’Escola Camí del Cros. En el transcurs de l'acte alguns joves posaran en valor l’actitud positiva que cal tenir com a veïns de Cerdanyola, uns altres llegiran un text i es farà una performance relacionada amb la bona convivència i el civisme.

 

Aquest projecte que es tira endavant per fomentar el respecte i cura dels espais comuns, ha estat cocreat entre les entitats, particulars, escoles i serveis de l’Ajuntament des de mitjans de l'any passat. L’objectiu és que les persones se sentin orgulloses del lloc on viuen, que el cuidin, el gaudeixin i que ajudin a la seva millora.

La rua de Carnestoltes de Mataró surt enguany del Parc de Cerdanyola

El dissabte 26 de febrer se celebra la tradicional Rua de Carnestoltes de Mataró on es potencia la música en viu amb la participació de cinc grups o xarangues musicals.

 

La sortida es farà aquest any des del Parc de Cerdanyola, seguint per l’avinguda Puig i Cadafalch, Camí de la Geganta, per finalitzar al Parc Central, on es hi haurà l'escenari  de la majoria d’actes liderats pel Pellofa XLIV i es farà el lliurament dels premis i el ball de Carnestoltes. 

 

Podeu trobar tota la programació dels actes del Carnestoltes 2022 clicant en aquest enllaç.

En marxa el curs de Comunicació efectiva per a entitats

“Sense comunicació som invisibles. I amb una mala comunicació som vulnerables”

Voleu millorar la comunicació de la vostra entitat? Aquesta formació us interessa!

 

Tenint en compte que una bona comunicació és cabdal per donar a conèixer el que fa la nostra entitat, i fer-nos visibles perquè ens coneguin, des de l'Agència de suport i serveis a les entitats s'ha organitzat una formació molt pràctica sota el lema: Comunicació efectiva per a les entitats.

El curs va dirigit a tots els membres d'entitats i persones a títol individual que vulguin millorar les habilitats comunicatives per ser més competents a l'hora de comunicar.


En aquest curs, de la mà del periodista i Professor de Comunicació Alfred Picó, aprendrem a parlar en públic, fer una nota de premsa, redactar publicacions a les xarxes socials, aconseguir que els mitjans de comunicació ens facin cas... Seran 4 sessions molt pràctiques on podrem aplicar els continguts adquirits durant el curs. Una bona comunicació és cabdal per donar a conèixer el que fa la nostra entitat, i fer-nos visibles perquè ens coneguin.

Curs dirigit a tots els membres d'entitats i persones a títol individual que vulguin millorar les habilitats comunicatives per ser més competents a l'hora de comunicar.

DATES, HORARIS I LLOCS DEL CURS:

- Parlar en públic.:
7 de març, de 19 a 21 h. Centre Cívic Espai Gatassa (carrer de Josep Monserrat i Cuadrada, 1)

- Sessió pràctica de parlar en públic:
14 de març, de 19 a 21 h. Centre Cívic Pla d'en Boet (carrer de Juan Sebastián Elcano, 6)

- Com aconseguir l'atenció dels mitjans:
21 de març, de 19 a 21 h. Biblioteca Antoni Comas (carrer d'Enric Prat de la Riba, 110)

- Com preparar una campanya de difusió d'un acte o activitat.
28 de març, de 19 a 21 h. Centre Cívic Cabot i Barba (plaça de Miquel Biada, 5)

Consulta el programa detallat.


Us podeu inscriure a totes les sessions o a les que més us interessin:

Treball als barris: Curs d'auxiliar de magatzem

A finals de març, principis d'abrilestà previst iniciar el Curs d'Auxiliar de Magatzem (80 h teòriques i 80-100 h pràctiques) que es realitza dins del programa Treball als Barris.

Aquest programa formatiu té per objectiu general la implementació d’una sèrie d’actuacions per tal d’incidir de manera directa en les persones que viuen i en el teixit social i econòmic del barri, per fer front a les dificultats d’accés al mercat de treball i les problemàtiques d’inserció sociolaboral.

La formació professionalitzadora del curs es farà a les instal·lacions de l’empresa formadora. Aquesta activitat no té cost, és totalment subvencionada.

Els requisits per poder participar en les accions del dispositiu són pertànyer als Barris de Cerdanyola o Rocafonda, El Palau* i estar inscrit al SOC com a demandant de feina; a més de tenir interès i la disponibilitat per fer altres accions d’acompanyament al procés de recerca de feina.

Les persones interessades en fer aquesta formació, poden consultar la fitxa de la formació i inscriure's clicant en aquest enllaç.


Si t’interessa el curs però NO ets del barri, consulta al Servei d'Ocupació de Mataró, al carrer Francesc Herrera, 70 i a la Plaça Miquel Biada, 5.

Les Aigües, Els Tarongers i l'Espai Jove impulsen Comerços + sostenibles

El Centre d'Educació Especial Les Aigües, el Centre de Formació d'Adults Els Tarongers i l’Espai Jove Cerdanyola treballen en xarxa per tirar endavant una campanya de sensibilització per la cura del medi ambient i la reducció de residus a l’hora que es promocionen i es dona suport als petits comerços del barri.


Comerços + sostenibles és un projecte que arrenca a Barcelona i es posa en pràctica al barri del Poblesec l’any 2018-2019, organitzat i dinamitzat per una entitat que es diu CooperaSec amb la col•laboració d’algunes escoles del barri i l’Ajuntament de Barcelona.


El present curs des de l’escola CEE Les Aigües de Mataró s’han posat en contacte amb l’entitat organitzadora per poder realitzar el projecte a la ciutat de Mataró, concretament al barri de Cerdanyola.


L’escola de les Aigües ha apostat pel treball en xarxa i ha contactat amb l’Espai Jove de Cerdanyola i el Centre de Formació d’Adults els Tarongers per fer un treball cooperatiu i comunitari.


La repartició de les fases i tasques del projecte ha estat la següent:

 

-   1a fase. Espai Jove Cerdanyola: contacte amb els comerços del barri i explicació del projecte per tal que s’hi adhereixin.
-  2a fase. CEE Les Aigües: creació de les etiquetes informatives i repartir-les als establiments contactats per l’Espai Jove per tal que les pengin.
-    3a fase. CFA Els Tarongers: visitar els comerços i fer una petit vídeo de l’establiment. Geolocalitzar els comerços.
LES ENTITATS INFORMEN
L’Associació Cita Flamenca reviu el carnaval gadità als carrers de Mataró
El dissabte 26 de febrer, a les 12.00 h. les agrupacions de  Callejeras de Catalunya donaran la benvinguda a les Xirigotes al carrer a la ciutat.

Iniciaran el seu recorregut a la Plaça de l'Onze de Setembre, seguint per el Carrer de Roselló, Plaça d'Illa Cristina, Carrer Nàpols, Carrer de Vitòria, acabant al Parc de Cerdanyola.

Un any més l’Associació Cita Flamenca fa reviure i gaudir del carnaval a la nostra ciutat.
Més informació i contacte: 
https://www.culturamataro.cat/
Salesians Sant Jordi crea projectes oberts a la ciutadania

Des de la Plataforma social Salesians Sant Jordi s'han endegat aquest any nous cursos i projectes oberts a la ciutadania per cobrir necessitats que hi ha al barri.


Aquests són alguns d’aquests projectes:

Projecte Oportunitats:
Adreçat a joves de 16 a 29 anys amb NIE, on es donen i es treballen eines per a la inserció laboral (competències transversals, digitals, etc.) i es fa acompanyament individual i grupal en la orientació laboral.


D’altra banda, també es realitza la formació ocupacional d’Atenció al Client i Manipulació d’aliments que inclou pràctiques d’empresa.


Centre Juvenil:
Projecte socioeducatiu destinat a donar suport als adolescents entre 16 i 18 anys que es troben en risc social. És un espai de trobada on es realitzen activitats, tallers i acompanyament individual i grupal amb la finalitat d’assolir de manera progressiva la capacitat de gestionar les seves responsabilitats personals i socials.
Més informació i contacte: 
Avda. Puig i Cadafalch, 80
Telèfon: 689 046 719 - 937 589 069
Èxit en la presentació del Centre de Documentació Històric de Cerdanyola
Amb una assistència molt concorreguda, el divendres dia 4 de febrer es va fer la presentació del Centre de Documentació Històric de Cerdanyola a l'Espai Gatassa.

Amb motiu de la presentació del Centre es va inaugurar la primera exposició de fotografia del Centre de Documentació Històric de Cerdanyola amb les fotografies del barri d'Enric Quintana, Antoni Canals, Carreres, així com altres fotògrafies d'autors ànònims, que han estat cedides per l'Arxiu Municipal de Mataró.

Seguidament, la senyora Montserrat Clavell, responsable de l'Arxiu Municipal de Mataró, va fer una xerrada sobre la importància de tenir un arxiu, convertint-la en una estona didàctica i amena.

Es vol donar les gràcies per la gran acollida que va tenir l’acte i a les persones que dia darrere dia han passat per l’Espai Gatassa per veure l’exposició.

 

Més informació i contacte: 
Els dimecres, de 10 a 12 hores en el Centre Cívic Cerdanyola (Passeig de Ramón Berenguer III, 82-84
I en aquest E-mail
El Col•lectiu de Teatre EPMA actua a Rocafonda
El dia 25 de març, a les 19 hores, el Col•lectiu de teatre EPMA actua en el Centre Cívic de Rocafonda amb les següents obres de microteatre:

1. Obra de microteatro. Títol: AQUI PA LISTO CALIXTO. (Comedia)
Representa una Aula d’ Informática per adults. Els malentesos que pot produir el llenguatge informàtic amb les persones grans causa un greu problema pel professor.

2. Monólogo. Títol: "SUELTATE" (Drama- Denúncia)
Explica el drama d’una dona a la seva època d’estudiant a l’institut

3. Obra de microteatro. Títol: EL OTRO LADO DE LA CALLE.
Explica el drama quotidià de moltes persones grans on els nous plans urbanístics i
els avenços de la nostra societat moderna les deixa aïllades i incomunicades del
seu propi món. Una societat que sovint s’oblida del benestar de les persones grans.

Telèfon de contacte: 647 268 353

Direcció: Ronda Bellavista, 43

Email: collectiuteatreepma@yahoo.es

Horari: de dilluns a divendres. De 16 a 22 h

L’Associació de Veïns de Cerdanyola i Aigües de Mataró organitzen la xerrada PARLEM CLAR DE L'AIGUA
L’Associació de Veïns de Cerdanyola i Aigües de Mataró convoquen a tothom que vulgui assistir a la xerrada Parlem clar de l'aigua, per a resoldre tots els dubtes que tenim sobre la factura, el consum, tràmits, ajuts, i tot allò que pugui interessar a fi d'aclarir conceptes i informar sobre qualsevol qüestió relacionada amb l'aigua.

La xerrada tindrà lloc el dimecres, 23 de març, a les 19 hores, a l’Espai Gatassa.
Tot a punt per el 8 de març, Dia de la Dona
La Taula d’Entitats de Cerdanyola -TEC-, persones a títol individual i escoles del barri s’uneixen per fer visible el paper de les dones en la societat el dia 8 de març, Dia de la Dona.

Amb motiu d'aquesta celebració, s'ha organitzat un seguit d'actes entre els que destaca una exposició de fotografies de dones de diferents orígens, a càrrec d’entitats com de particulars, per a posar de relleu el paper de la dona a la societat. Per la seva banda, alumnes de l’Escola Camí del Cros ballaran una dansa inspirada en les dones i l’Associació Badenya faran una mostra de balls de Mali. Altres associacions col•laboren en el muntatge i la logística dels actes.

Tots els actes es celebraran el dimarts 8 de març, a l'Espai Gatassa, a partir de les 10 del matí.
AVUI CONEIXEM UNA ENTITAT
Associació HIDAYA “ORIENTACIO"
Aquest és el seu lema. “Amb educació i aprenentatge, junts construïm ponts”
 
L'associació Hidaya és una entitat cultural i social, sense ànim de lucre, impulsada per dones d' origen Marroquí, que va nèixer l'any 2012, amb la idea de realitzar activitats culturals, socials, d'integració i de lleure. 

Objectius generals:

• Fomentar l’educació, l’intercanvi cultural, la convivència i diàleg entre les diferents cultures.

Objectius específics:

• Constituir un bona percepció de la comunitat musulmana en concret de la dona.
• Facilitar la comprensió entre les distintes cultures
• Realitzar activitats educatives per nens, nenes, joves i adults.
• Ajuda a l’aprenentatge de la llengua àrab per nens, nenes, joves i adults
• Donar suport als pares per a l’educació dels fills en valors.
• Conscienciar els pares de la necessitat de conèixer els seus drets i deures.
• Aconseguir que les altres entitats de la ciutat, institucions de la ajuntament els/les coneguin.
• Conviure amb altres entitats, participant conjuntament en activitats del barri i de la ciutat.
• Fer partícip els altres del projecte.

DESTINATARIS:

Nens, nenes, joves i dones del barri de diverses nacionalitats, de procedència: marroquí, algerià, senegalès, gambià, paquistanès, català.
 
          • Nens i nenes entre 4-12 anys i joves adolescents entre 13-18 anys
          • Dones de totes les edats. La majoria són les mares dels alumnes.

El projecte va dirigit a totes persones del barri, més enllà del seu origen, procedència, tradició cultural o confessió religiosa que estiguin interessades en aprendre els trets més importants de la llengua i de la cultura àrab.
 
Hi ha necessitat del pares en que els fills aprenguin l’idioma matern, inculcar valors ètics, tenir un lloc on el seus fills puguin trobar recolzament i suport i no ser-hi al carrer. sense fer res

Podeu contactar-hi:

 Email

Vols que les teves notícies surtin al butlletí? 

 

La tècnica del territori de Cerdanyola us atendrà a l'Espai Gatassa, carrer d'en Josep Monserrat Cuadrada, 1. Podeu demanar cita prèvia i posar-vos en contacte a través del correu electrònic acastillo@ajmataro.cat o el telèfon 647 470 356.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Carrer de Josep Monserrat i Cuadrada, 1 | Mataró 08303


Cancel·lar subscripció