Si no veieu b茅 el correu, feu clic aqu铆
NOT脥CIES D'INTER脠S

Promoure la conviv猫ncia a l'espai p煤blic 茅s cosa de totes i tots

Des de l鈥橝juntament de Matar贸 estem impulsant un projecte de millora als barris de Cerdanyola i de Rocafonda, El Palau, Escorxador, consistent en etiquetar el mobiliari urb脿 mostrant el seu valor, amb l鈥檕bjectiu de fomentar el civisme, visibilitzar l鈥檈spai p煤blic com a un lloc positiu de relaci贸, la necessitat de tenir-ne cura i promoure el respecte pel que 茅s de tots/es. Es tracta d鈥檜na iniciativa per construir barri, construir comunitat, entre totes i tots.

Per dur a terme aquest projecte 茅s imprescindible comptar amb la participaci贸 de les entitats, escoles, comer莽os, agents socials i ciutadania en general. 脡s per aquest motiu que ens dirigim a vosaltres, per convidar-vos a participar activament en els grups de treball que es crearan per definir els missatges que contindran les etiquetes, aix铆 com la seva ubicaci贸 en els barris. 

La primera trobada ser脿 el dijous 4 de novembre al Centre C铆vic Rocafonda (entrada pel carrer de Santiago Rusi帽ol). Les persones interessades en formar part del grup de treball del projecte poden escriure al correu o enviar un WhatsApp al  663 85 14 88. 

El taller 'Cuinem la Vida' ens porta a descobrir diferents or铆gens a trav茅s de la cuina

A partir del 2 de novembre Rocafonda, El Palau, Escorxador acull el taller Cuinem la vida, de cuina intercultural. L'objectiu, a banda d'aprendre a cuinar plats t铆pics de diferents pa茂sos, s con猫ixer les diferents cultures, tradicions, costums d'aquests or铆gens, 茅s a dir la interrelaci贸 de persones, la coneixen莽a m煤tua i promoure el sentiment de pertinen莽a a una societat multicultural, en definitiva, promoure la cohesi贸 social. Projectes com aquest es desenvolupen en el marc del Pla d'Actuaci贸 Integral de Rocafonda, El Palau, Escorxador.

 

Els dies del taller seran el 2, 16 i 30 de novembre i el 14 i 21 de desembre. S'oferir脿 cuina marroquina, xinesa, equatoriana, senegalesa i catalana. 

 

Durant el desenvolupament del taller tots els assistents cuinaran i es relacionaran entre s铆. Un cop estigui el plat elaborat, s'asseuran per compartir menjar, debat i di脿leg sobre el pa铆s d鈥檕rigen en q眉esti贸.


Aquest projecte s鈥檃dre莽a a qualsevol persona i/o entitat de Matar贸. El centre on es realitzar脿 el taller 茅s a la cuina de l'Institut Escola 脌ngela Bransuela, situada a la Ronda Sant Oleguer, 76. L鈥檋orari de l'activitat ser脿 de 18 a 20 h. 

 
Les persones interessades en apuntar-se als tallers poden escriure a aquest correu o enviar un WhatsApp al 663 85 14 88.
 
Us hi esperem!

Nou curs al Pati Obert de l'Escola Rocafonda

Aquest curs, Patis Oberts a Matar贸 compta amb els cinc patis que tamb茅 han estat oberts durant l'estiu:

 1. Antonio Machado (Cirera)
 2. Cam铆 del Mig (Boet)
 3. Escola Rocafonda (Rocafonda)
 4. Escola La Ll脿ntia (La Ll脿ntia)
 5. IE Mar Mediterr脿nia (Cerdanyola)

Els patis obren de dilluns a divendres en horari de 18.30 a 20.30 h, tenint present en cada moment les restriccions de gesti贸 per la Covid-19.

 

Es preveu que cada monitor tingui una r脿tio de 15 participants.

 

Per poder participar-hi cal omplir el full d鈥檌nscripci贸 i signar la declaraci贸 responsable, sempre que les mesures Covid aix铆 ho requereixin.

 

Si necessiteu m茅s informaci贸, us podeu dirigir a l'escola en horari de Pati Obert.

Adjudicaci贸 dels treballs d'intervenci贸 arqueol貌gica al solar on ha d鈥檃nar el Parc Circular Matar贸-Maresme

(Foto: Consorci de Residus del Maresme)

 

El Consorci de Residus del Maresme, del qual Matar贸 en forma part, i l鈥檈mpresa Baula Arqueologia SL, han firmat el contracte per a la intervenci贸 arqueol貌gica al jaciment de Ca la Madrona en el marc dels treballs de la primera fase del Parc Circular Matar贸-Maresme. Els treballs de camp a la parcel路la, que es preveu que comencin finals d'octubre i tenen una durada prevista de quatre mesos, permetran con猫ixer l鈥檃bast, qualitat i valor de les troballes i l鈥檌mpacte que aquestes poden tenir en la construcci贸 del Parc.

 

Durant els treballs de retirada de preexist猫ncies industrials del solar de la primera fase del Parc Circular, a finals de 2020, es van trobar unes restes arqueol貌giques d鈥檕rigen rom脿 que van fer aturar el proc茅s de licitaci贸 de les obres de construcci贸 previstes. Des de llavors i fins ara, s鈥檋a estat treballant en la retirada de terres fins arribar a l鈥檈strat del jaciment que permeti dur a terme la intervenci贸 arqueol貌gica com a tal que ara s鈥檌niciar脿. Est脿 previst que hi hagi una vintena de persones qualificades treballant-hi. El cost dels treballs 茅s de 217.337,74 鈧 a c脿rrec del Consorci.

 

El Parc Circular Matar贸-Maresme 茅s un projecte pioner a Europa, que neix amb la voluntat de promoure la reparaci贸 i reutilitzaci贸 de materials i productes per reduir la producci贸 de deixalles.

Esport i Lleure, tots els dissabtes al mat铆 a les escoles Germanes Bertomeu i Rocafonda

Aquest mes d'octubre, s'ha iniciat als patis de cinc centres educatius de la ciutat l'activitat Esport i Lleure. Consisteix en dinamitzar activitats esportives dirigides a infants d鈥檈ntre 8 i 12 anys, que es desenvolupen en diferents escoles, els dissabtes d鈥11 h a 13 h.

 

A Rocafonda, El Palau, Escorxador, l'activitat Esport i Lleure es desenvolupa a les escoles Germanes Bertomeu i Rocafonda.

 

Per participar-hi cal fer inscripci贸 pr猫via. La realitzaci贸 de l'activitat queda subjecta a les restriccions vigents relatives a la Covid-19 i sempre que el temps ho permeti.

Prova pilot de l'Oficina M貌bil d鈥橝tenci贸 Ciutadana (OMAC) per acostar la pres猫ncia i el servei policial als barris

La Policia Local de Matar贸 ha iniciat la prova pilot de l'Oficina M貌bil d鈥橝tenci贸 Ciutadana (OMAC), per acostar la pres猫ncia i el servei policial als barris de Matar贸. El servei es realitza les tardes de dilluns, dimecres i divendres als Barris de Cerdanyola, Centre i Rocafonda-El Palau.

 

Consisteix en un vehicle furgoneta equipat com a oficina, on els agents atenen les demandes de la ciutadania, ofereixen informaci贸 i/o deriven les demandes de servei a les unitats responsables.

 

Des del perfil de Twitter de la Policia Local, s'informa de les ubicacions de la unitat m貌bil. Alguns dels espais on s'ha situat la OMAC s贸n a la Pla莽a de Joan XXIII, al Parc del Palau / Tirant Lo Blanc i als carrers Pablo Picasso / Rep煤blica Dominicana.

LES ENTITATS INFORMEN

Les entitats aprenen com comunicar-se m茅s i millor

'Com aconseguir que les entitats comuniquin m茅s i millor' va ser el t铆tol de la Masterclass de comunicaci贸 en positiu adre莽ada a entitats que es va dur a terme el dia 8 d'octubre al Centre C铆vic Rocafonda. 

 

Durant la xerrada, el ponent, Alfred Pic贸 Sentelles, periodista col路legiat, escriptor i professor/coach de comunicaci贸, va donar eines per donar valor a la informaci贸 perqu猫 sigui atractiva per a l'audi猫ncia. Tamb茅 va oferir t猫cniques per a qu猫 les entitats millorin la seva difusi贸 i puguin aconseguir m茅s ress貌 medi脿tic de tot all貌 que duen a terme.

 

Aquesta activitat va realitzar en col路laboraci贸 amb l'Associaci贸 Ve茂nal de Rocafonda, l'Esperan莽a, Ciutat Jard铆 i Valldeix, dins de la programaci贸 dels Divendres Culturals. Accions com aquestes s'impulsen gr脿cies al desenvolupament del Pla d'Actuaci贸 Integral de Rocafonda, El Palau, Escorxador.

Dues grans p猫rdues per als barris: Diem ad茅u a Miquel Torner i Enric Gonz谩lez

Aquesta primera quinzena d鈥檕ctubre dos referents hist貌rics dels barris, com eren l鈥Enric G贸nzalez i en Miquel Torner, van morir.

Per una banda, Enric Gonz谩lez era un representant del moviment ve茂nal de Matar贸 i va ser durant molts anys president de l鈥Associaci贸 de Ve茂ns de Les Santes-Escorxador. Les seves preocupacions i demandes principals van ser que el barri de Les Santes estigu茅s integrat en el conjunt de la ciutat. Tamb茅 es va implicar en el proc茅s de passar d'un barri ple de f脿briques a un barri per viure i conviure, que dispos茅s dels equipaments i elements de cohesi贸 necessaris. Durant els anys noranta, junt amb d鈥檃ltres activistes socials, van impulsar els processos de rehabilitaci贸 dels edificis del barri i posteriorment van apostar perqu猫 la zona fos protegida per una Llei de Barris i pogu茅s disposar d鈥檜na Biblioteca de ciutat, que avui dia 茅s una realitat, la Biblioteca Antoni Comas. Va estar sempre vinculat al moviment ve茂nal i va participar en nombroses iniciatives educatives i culturals a l鈥橢scorxador.

Per altra banda, Miquel Torner va ser un figura rellevant del barri de Rocafonda, tamb茅 va ser un activista sindical, social i ve茂nal de Matar贸. De molt jove va ser militant i un dels antifranquistes represaliats. Part de la seva vida laboral es va caracteritzar per ser un representant sindical de l鈥櫭爉bit sanitari al Consorci Hospitalari de Matar贸. Amant de la natura i de la hist貌ria, va impulsar diferents accions destacant la tasca a l鈥檈ntitat Marxaires Matar贸-Canig贸. En relaci贸 a Rocafonda va ser membre de l鈥Associaci贸 Ve茂nal de Rocafonda, l'Esperan莽a, Ciutat Jard铆 i Valldeix, compartint espais amb d鈥檃ltres persones hist貌riques com Pep Mant茅 o Jordi Canal. Va ser molt actiu durant l鈥檈tapa inicial de la Llei de Barris on va participar molt activament en els grups de treball preocupat per les necess脿ries pol铆tiques d鈥檋abitatge, aix铆 com accions educatives i socials.

 

Des de la Taula d'Entitats de Rocafonda, El Palau, Escorxador, volem expressar el nostre condol a les seves fam铆lies i amics. 

L'AFA de l'Escola Rocafonda ens convida a una caminada familiar

L'Associaci贸 de Fam铆lies de l'Escola Rocafonda vol donar la benvinguda a totes les fam铆lies nouvingudes! I quina millor manera que passar un mat铆 a la natura.

 

El diumenge 7 de novembre faran la caminada familiar. Hi 茅s tothom convidat. El punt de trobada 茅s a les 9鈥痟 a l'escola i s'anir脿 caminant fins a Sant Mart铆 de Mata. Cal portar aigua, gorra i alguna cosa per picar. 

Programaci贸 dels propers Divendres Culturals

L'Associaci贸 Ve茂nal de Rocafonda, l'Esperan莽a, Ciutat Jard铆 i Valldeix organitza els Divendres Culturals. La programaci贸 per als propers divendres 茅s la seg眉ent:
 • 29 octubre: Homenatge a Julio Rond贸n.
 • 12 de novembre: Serveis Socials comunitaris a Matar贸. Rocafonda, el pilot. Amb Pilar Massana, Clara Rodr铆guez i Judit Castellv铆.
 • 19 de novembre: Debat 'Cures i cooperativa de dones', amb Zenaida i Coop Micaela.
Totes les activitats s贸n a les 19 h a la Sala d'Actes del Centre C铆vic de Rocafonda. (El divendres 5 de novembre no hi haur脿 Divendres Cultural perqu猫 se celebrar脿 l'Assemblea general ordin脿ria de l'entitat.)

Una Castanyada terror铆fica pel barri

L'Espai Jove de Rocafonda-El Palau, l'Associaci贸 de Ve茂ns i Ve茂nes de Rocafonda, L'Esperan莽a, Ciutat Jard铆 i Valldeix, el Centro Cultural de Rocafonda i el Servei d'Intervenci贸 Socioeducativa organitzen la Gimcana de Tardor, tot un seguit de proves terror铆fiques que s'hauran de superar en equips de cinc participants.
 
L'activitat, que se celebrar脿 el divendres 29 d'octubre, est脿 adre莽ada a joves, a partir de 12 anys, inscrits/es als serveis juvenils organitzadors i t茅 com a fil conductor la celebraci贸 de la Castanyada. Les persones participants gaudiran d'un obsequi en finalitzar l'activitat.

Des dels serveis i entitats organitzadores aprofitem per desitjar-vos una feli莽 Castanyada!

Sessions informatives obertes del Banc del Temps de Rocafonda

El Banc del Temps de Rocafonda 茅s un projecte comunitari impulsat per la Fundaci贸 Hospital obert a tothom que vulgui intercanviar el seu temps i talent. L鈥檕bjectiu 茅s fomentar les relacions socials, trencant l鈥檃茂llament i la solitud de la vida urbana i al mateix temps oferir oportunitats per resoldre necessitats de la vida quotidiana en actuacions m茅s igualit脿ries. 
 
S'han programat dues sessions informatives obertes a la ciutadania per donar a con猫ixer el Banc del Temps de Rocafonda:
 • 28 d'octubre a les 11 h a l'Oficina de Barris (C. de Blai Parera 6)
 • 2 de novembre a les 18.30 h al Centre C铆vic Rocafonda (C. de Santiago Rusi帽ol 23)
El projecte va ser un dels guanyadors de l鈥檈dici贸 2019 dels Premis FEM Matar贸 2022. Per poder crear una bona xarxa i con猫ixer amb profunditat el barri, s鈥檈st脿 treballant de la m脿 de l鈥Associaci贸 Ve茂nal de Rocafonda, l'Esperan莽a, Ciutat Jard铆 i Valldeix.
 
En els darrers mesos, la Fundaci贸 Hospital ha dut a terme un proc茅s d'escolta comunit脿ria al barri de Rocafonda. Aquest treball s'ha realitzat a trav茅s d'entrevistes a persones del barri, representants d'entitats, treballadors p煤blics, ciutadania a t铆tol individual, que han expressat els reptes i oportunitats que hi ha a Rocafonda, segons la seva visi贸. Gr脿cies a aquest proc茅s s'han establert les l铆nies que el Banc del Temps de Rocafonda pot explorar per tal de donar resposta a la diferents necessitats detectades, com poden ser, a tall d鈥檈xemple:
 • Promoci贸 del projecte a trav茅s de sessions informatives en espais d'entitats del barri obertes a ve茂ns/es del barri.
 •  Afegir a la definici贸 del projecte el ser una eina de foment de suport/ajuda m煤tua.
 • Activar difusi贸 des del Banc del Temps de Rocafonda amb missatges que trenquin estigmes.
 • Activar intercanvis que facilitin diferents aprenentatges, o posin en valor, donant visibilitat a les habilitats que tenen moltes persones que viuen al barri.

Per qualsevol dubte sobre el Banc del Temps es pot trucar al tel猫fon 93 741 91 60.

AVUI CONEIXEM UNA ENTITAT

Associaci贸 de Ve茂nes i Ve茂ns de Les Santes-Escorxador

L'Associaci贸 de Ve茂nes i Ve茂ns de Les Santes-Escorxador repr猫n l鈥檃ctivitat! L鈥檈ntitat posa al centre d鈥檌nter猫s les inquietuds del ve茂nat del barri prenent per espai de debat assemblees ve茂nals obertes a l鈥檈spai p煤blic. Procuren ser el referent ve茂nal del barri i ser el vincle directe amb l鈥橝juntament.

Aquest curs reactiven l鈥檃ctivitat dels tallers i celebren la bona resposta de l鈥檃lumnat, aix铆 com les novetats i la diversitat tem脿tica. Amb la finalitat de teixir lligams entre ve茂nes i ve茂ns, aposten per oferir esdeveniments culturals i d鈥檕ci per a tots els p煤blics i repartits durant tot l鈥檃ny. El primer cap de setmana de novembre realitzaran la Festa de la Tardor, esdeveniment que inclour脿 un contacontes de la Castanyera interpretat per Gisela Llimona, un Vermut Musical amb el grup de rock Ojos Pardos i una Assemblea Ve茂nal Oberta per tractar els temes d鈥檃ctualitat al barri en 猫poca de reobertura d鈥檃ctivitat a l鈥橝ssociaci贸.

 
On es troba l'entitat? Carrer d'Enric Prat de la Riba, 110.
Com contactar-hi? Per email secretaria@santes-escorxador.com

Voleu que les vostres not铆cies surtin al butllet铆? 

 

La t猫cnica del territori de Rocafonda, El Palau, Escorxador us atendr脿 al Centre C铆vic de Rocafonda, carrer Poeta Punsola, 47. Podeu demanar cita pr猫via i posar-vos en contacte amb ella a trav茅s del correu electr貌nic ciglesias@ajmataro o el tel猫fon 663 851 488.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Plaça de Miquel Biada, 5 | Mataró 08301


Cancel路lar subscripci贸 | Gestionar subscripci贸