Si no veieu bé el correu, feu clic aquí
NOTÍCIES D'INTERÈS PER AL BARRI DE CERDANYOLA
Cerdanyola tindrà el nou model d’assistència a la ciutadania amb el Nou Espai Mataró Connecta Cerdanyola
L’Ajuntament adequarà l’antic Casal de Joves de Cerdanyola per traslladar la tramitació administrativa que ara es realitza a l’oficina del Centre Cívic del barri.

El passat 28 de juny va presentar al Consell Territorial de Cerdanyola el projecte d’implantació en aquest barri del model d’atenció i assistència a la ciutadania d’Espai Mataró Connecta. L’antic Casal de Joves de Cerdanyola, al número 72 del passeig de Ramon Berenguer III, acollirà el nou equipament, que substituirà l’oficina d’atenció ciutadana que ara funciona a l’edifici del Centre Cívic Cerdanyola.

Per acollir el nou Espai Mataró Connecta passeig Ramon Berenguer III caldrà fer obres d’adequació de l’espai annex al Centre Cívic que havia ocupat l’antic Casal de Joves.

L’equipament té una superfície de 206,64 m2, dels quals 178,54 m2 útils. Es modificarà la distribució interior, es millorarà l’aspecte extern de façanes i coberta, i es realitzaran les instal·lacions d’aigua, electricitat, climatització i telecomunicacions necessàries per a la nova activitat.

Tindrà un vestíbul d’accés, una gran sala diàfana per a l’oficina d’assistència, un lavabo accessible per al públic i un altre per al personal de l’oficina, un espai de neteja i instal·lacions i un despatx de treball intern. Hi hauran llocs de treball en taula per a tràmits amb cita prèvia, un punt d’atenció per a tràmits que no requereixin cita (punt 0) i dos punts d’autoservei

El projecte contempla també el subministrament del mobiliari necessari per al desenvolupament de l’activitat, seguint la mateixa estètica de l’Espai Mataró Connecta a la plaça de la Muralla.

Les obres tenen un pressupost de 343.407,35 € (IVA inclòs). El projecte es licitarà properament i es preveu que les obres puguin començar a finals de 2022 o principis de 2023. Els treballs tenen un termini d’execució de 6 mesos.

El trasllat de l’atenció i assistència a la ciutadania al nou emplaçament permetrà alliberar espais al Centre Cívic Cerdanyola. Alguns d’aquests espais podran ser sol·licitats per activitats pròpies de dinamització i participació de la ciutadania, que segueixin les dinàmiques de cocreació, col·laboració, prototipatge i laboratori d’innovació impulsades pel model Espai Mataró Connecta.
 

El passat dilluns 18 de juliol els membres del Consell Territorial de Cerdanyola es van apropar a l’Espai Mataró Connecta per conèixer de primera mà l’equipament i la seva funcionalitat.

La visita va ser guiada amb l’acompanyament i explicacions del cap de serveis 2 i del dinamitzador de l’Espai; així com de les tècniques de l’Espai Gatassa.

Van tenir ocasió de formular preguntes i aclarir dubtes presentades a l'última sessió del Consell Territorial de Cerdanyola.

El seu interès es va manifestar per ser un equipament de ciutat i també per la similitud en el proper Espai Mataró Connecta Cerdanyola previst per l’any 2023.

 

Aquí es  poden veure fotografíes de la visita.

La Mostra d’Entitats 2022 es celebrarà el diumenge 9 d’octubre
El passat 5 de juliol la Taula d’Entitats de Cerdanyola, (TEC) es va reunir per començar a posar data , triar lloc i contingut de la Mostra d’Entitats anual de Cerdanyola.
Aquest any, es recupera com ubicació la Plaça de l’Onze de Setembre com anys enrere ja que en el 2021 a causa de les restriccions Covid es va haver de celebrar en un equipament tancat.
La data de celebració triada pels membres de la TEC va ser el diumenge dia 9 d'octubre.
Així mateix, el dia anterior es farà el recital de poesia i mostra de teatre, com ve sent habitual.
Podran muntar parades totes les entitats participants i mostrar els seus projectes; hi haurà escenari amb activitats diverses, tallers, balls, cercavila i totes aquelles propostes que a partir d’ara es vagin elaborant.
Es recupera de nou el dinar de germanor que anys enrere també s’havia fet.
La primera setmana de setembre es farà novament reunió per continuar amb l’organització.
Animem a tothom a participar!

Les entitats que vulguin participar es poden posar en contacte a través de:

Espai Gatassa - (Carrer Monserrat Cuadrada, 1)

Telèfon: 647 47 03 56

Clicant aquest correu

 Activitats d'estiu infantils i juvenils gratuïtes per a tothom 
Les activitats del programa “Viu un estiu de diversió a Mataró”, dirigides a infants i joves d’entre 4 i 14 anys de tota la ciutat estan assolint un gran èxit de participació. Des del 27 de juny fins al 2 de setembre, amb l’excepció de la setmana de Les Santes, hi ha programació a diferents espais públics i equipaments municipals de Cerdanyola i Rocafonda. L’objectiu és oferir una programació gratuïta perquè tota la ciutadania tingui accés a la formació en el lleure, l’esport i la cultura.

A Cerdanyola poden gaudir d'un seguit d'activitats molt variades que tenen una bona rebuda per la ciutadania.

A la Plaça de l'Onze de Setembre i al Parc de Cerdanyola:
  - Inflables, festa holi, festa de l’escuma, circ, dansa, espectacles, tallers variats,  jocs de
    taula... De dilluns a divendres, de 18 a 20 h.     

A la Pista municipal  "Remigio Herrero":
  - Esports. De dilluns a divendres, de 10 a 13 i de 17.30 a 20.30 h

A l'IE Mar Mediterrània:
   - Patis Oberts. De dilluns a divendres, de 18.30 a 20.30 h.

Al Parc de Cerdanyola:
   - Cinema a la fresca. Els divendres 1-8-15 i 22 de juliol, 5 i 19 d'agost, 2 de setembre,a 
      a les 22 h
 
Al Centre Cívic Espai Gatassa:
   - LUDOTECA per a infants, de 4 a 10 anys. De dilluns a divendres, de 8.30 a 13.30 h

   - Del 27 de juny al 22 de juliol, de dilluns a divendres:
     Taller de Manga i Taller de Manualitats, de 17 a 19 h 
     Espectàcle infantil, tallets variats, jocs de taula moderns, Trivial...de 18 a 20 h
     Scape Room, dimarts 30 d'agost, de 17 a 20 h

Biblioteca Pompeu Fabra:
   - Empedrat de contes. Els dimarts, de 18 a 19 h.

   - BiblioLab. Dijous 14 de juliol i 18 d'agost, a les 18:30 h. Sense inscripció prèvia. 
      Places limitades per ordre d'arribada.

Totes les activitats són gratuïtes. Estan cofinançades per la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya (Departament d’igualtat i Feminismes).
 
No cal inscripció prèvia. Es pot consultar tota la programació en aquest espai web. La graella amb totes les activitats organitzades per dies es pot descarregar clicant aquí
Cocreació del nou projecte comunitari de Teatre Immersiu al barri
"Què ens defineix com a barri? Quina és la nostra història? Sabem quines històries de vida tenen les nostres veïnes i veïns? Compartim temps amb persones d’altres cultures o diferents edats? Coneixem i posem en valor els aspectes positius del barri?"
 
El Teatre Immersiu és una eina de transformació social que ajuda a millorar les relacions, el coneixement, el benestar de les persones i fer cohesió social.

El projecte es vol cocrear amb totes les persones del barri que vulguin participar. Per això es busquen veïns/es de diferents edats i cultures, amb l'objectiu de crear entre tots una peça teatral que representi aspectes i història del barri.
 
El teatre immersiu  compte  amb el cofinançament de la Diputació de Barcelona, mitjançant el programa Barris i Comunitats motors de transformació social.

Si tens interès i/o necessites més informació, contacta mitjançant aquest e-mail
També pots trucar al telèfon: 682 295 063
Millores als espais de joc infantil
L’Ajuntament millora més d’una vintena d’àrees de jocs infantils i amplia o crea de noves a cinc ubicacions.

Les obres han començat aquesta setmana i estaran executades en un termini de sis mesos. Les actuacions tenen un import de 445.222 €.

Els treballs s’emmarquen en el Pla Director de les Àrees de Jocs Infantils. Les actuacions a realitzar són de tres tipus: adequació de paviments i altres elements; instal·lació de noves àrees, ampliació o reubicació d’algunes existents, i reposició de jocs.

En primer lloc, s’actuarà en 20 àrees de joc per adequar paviments, tancaments i/o senyalització d’acord a normativa. En total, se substituiran 6.224 m2 de sauló per terra de Santa Coloma per amortir millor possibles caigudes, s’instal·laran 527 metres lineals de tanca i 13 portes d’accés als tancats, i es col·locaran 24 cartells de senyalització.

-    Parc de Cerdanyola (nord)
-    Parc de Cerdanyola (sud)
-    plaça del Mediterrani
-    plaça d’Occitània

Per últim, s’instal·len nous jocs infantils o es fa reposició d’obsolets o deteriorats a 9 àrees: un nou tobogan al parc del Camí de la Serra, una molla a l’àrea de jocs de la ronda de Ramon Berenguer III amb el carrer de l’Estadi, un gronxador a la plaça de Joan Fiveller, un joc múltiple a la plaça d’Occitània, un joc nou al parc de Rocafonda, una molla al passeig d’Enric Torra i Pòrtulas, un xilòfon i una excavadora a la platja del Varador, un gronxador al Parc Forestal i una molla a la plaça d’Andalusia.

Els treballs s’han adjudicat a l’empresa HPC Ibérica per un import de 445.222,05 € (IVA inclòs). Tenen un termini d’execució de 6 mesos.
LES ENTITATS INFORMEN
L’Associació Murciana Virgen de las Maravillas encapçala la trobada dels cehegineros amb Mataró
Una delegació del poble de Cehegín, municipi agermanat amb Mataró va ser rebuda en el saló de sessions de l’Ajuntament de Mataró el passat 8 de juliol.

Amb l’alcalde del municipi Jerónimo Moya al capdavant, l’expedició murciana va ser acompanyada de diversos mataronins d’origen ceheginer que mantenen un vincle estret amb el seu poble.

Al consistori, els màxims representants tant de Mataró com del poble murcià van fer un intercanvi d’obsequis. Cap al final de la trobada, es va produir el moment més emotiu. De manera coral, es va entonar l’himne de la Virgen de las Maravillas, patrona de Cehegín. Recepcions de municipis agermanats com aquesta feia dos anys que no es podien produir a causa de la pandèmia i les seves restriccions.

Després de la visita a l’Ajuntament, la delegació murciana va visitar diversos indrets de la ciutat com ara la Plaça Gran, el casc antic, la Nau Gaudí o la parròquia de Maria Auxiliadora on hi ha la Virgen de las Maravillas, un element en comú amb el poble de Cehegín.
L’Associació per la Cultura i la Cohesió Social Mataró Cultural aproxima l’arquitectura medieval a la ciutadania

Del 8 de juny al 22 de juliol, a la sala de la UEC a Mataró, s’ha pogut veure l’exposició “En Ruta pels castells de Catalunya”. Componen la mostra 42 fotografies corresponents a 12 castells catalans i un vídeo on hi ha moltes més.


El projecte, va ser ideat per l’Albert Geronès, que va morir el 8 de juny de 2021, i impulsat, en record seu, per l’Associació Mataró Cultural en col·laboració amb Foto Cine Mataró – UEC i el suport de Sant Lluc per l’Art. L’objectiu és col·laborar a difondre la riquesa d’una petita part de l’ampli patrimoni arquitectònic i històric de Catalunya.


És inqüestionable que Catalunya posseeix una gran herència medieval. En són una prova les 799 fortaleses, monestirs, torres i cases fortificades escampades pels diversos punts de la geografia catalana.


Els interessats podran tornar a veure la mostra del 7 al 30 d’octubre a la sala de la Delegació a Mataró del Col·legi d’Aparelladors i seguidament al Centre Cívic Espai Gatassa.

 

Enllaços:

Vídeo castells (text): https://youtu.be/R7vPzUtP2to

Vídeo Burriac 3D: https://youtu.be/nl9I0vlx6tQ

Llista projecte “En ruta pels castells de Catalunya: https://www.youtube.com/playlist?list=PLqjgHYzO_k1EkMPt9yvLbJoUsVyB5U-dB

Espectacular actuació del ballarí Ángel Espartero en el Festival Nosaltres

El passat dijous dia 21 de juliol el ballarí Ángel Espartero va actuar dins el Festival Nosaltres.


El ballarí està considerat un pilar de la dansa flamenca local. Amb una vasta trajectòria a la casa d’Andalusia de Mataró, ha projectat el seu talent coreogràfic arreu del món, ballant des del Regne Unit fins a la Xina.


Espartero, amb una tècnica exquisida ha ofert un espectacle inèdit, combinant ball, cante i guitarra flamenca.

AVUI CONEIXEM UNA ENTITAT
Peña Cultural Al- Andalus
En 1996 va néixer a Mataró, concretament en Cerdanyola la Penya Al Andalus. Una associació cultural andalusa amb la intenció de promocionar la història, tradició i cultura andalusa a Mataró.

Amb el temps es va anar especialitzant com Peña cultural i com a escola de ball. A poc a poc va impulsar la festa de la joventut i una cita era l'homenatge a la tercera edat en el Teatre Monumental.

Fidels als seus inicis, des de fa anys celebrava el seu any fundacional, participada de la Romeria Rociera a Mataró, així com la seva participació en altres actes culturals i confrares de Mataró com són la Matinal de Saetas.

Una Penya que forma part de la demarcació parroquial de María Auxiliadora, on hi ha una gran presència de germanors i confraries com es va visualitzar en l'acte de consagració de les germanors en la novena a María Auxiliadora.

El diumenge 16 de Maig de 2021 també va ser un d'aquests dies notables per a la celebració i el record per a la Penya. Es va celebrar l'efemèride dels seus 25 anys de presència i continuïtat. Dins de l'ampli programa de celebració, es va procedir a l'acte d'imposició de la medalla d'homenatge als seus membres en la parròquia de María Auxiliadora.

   -Algunes de les seves actuacions són:
   -Els homenatges a la gent gran de la Penya Al Andalus
   -Homenatge a la 3a edat. 
   -Participació de la Penya Al Andalus en la Matinal de Saetas i el Festival de l'Esperança
   -Acompanyaments de la Penya en la Creu de Maig.
   -Organització d’activitats d’estiu
Més informació i contacte: 
c/ Sant Joan Bosco, 18

Vols que les teves notícies surtin al butlletí? 

 

La tècnica del territori de Cerdanyola us atendrà a l'Espai Gatassa, carrer d'en Josep Monserrat Cuadrada, 1. Podeu demanar cita prèvia i posar-vos en contacte a través del correu electrònic acastillo@ajmataro.cat o el telèfon 647 470 356.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Carrer de Josep Monserrat i Cuadrada, 1 | Mataró 08303


Cancel·lar subscripció