Si no veieu bé el correu, feu clic aquí
NOTÍCIES D'INTERÈS PER AL BARRI DE CERDANYOLA
Impuls econòmic al Pla d'Actuació Integral de Cerdanyola
El pressupost de l'Ajuntament de Mataró per aquest any s'ha modificat en 13,8 milions destinant romanents i ingressos extres a prioritats i inversions de futur. El destí de la modificació pressupostària s’adequa als objectius de ciutat del Pla de Mandat i té en compte els eixos previstos al pla estratègic Mataró 2022 i l’Agenda 2030.

Entre les inversions i programes extraordinaris que permetrà executar o que complementarà la modificació del pressupost es troben actuacions en millora de la seguretat i la neteja, de la qualitat de vida als barris i per avançar en transformacions de ciutat.

Així es dona continuïtat a les actuacions vinculades als Plans integrals (226.864 €); es podran implementar nous programes com la contractació de serenos o agents cívics nocturns (165.000 €); es preveu la renovació i reposició de diferents vehicles de Policia Local (280.870 € + 88.000 €); es destinen nous recursos a la recollida selectiva i la neteja viària per adquirir nous vehicles i contenidors (245.000 €); entre d'altres accions.
Èxit del II Festival Cultural de Cerdanyola
Emmarcat dins el Maig Intercultural, el passat dia 7 de maig es va celebrar a la Pista Poliesportiva Remigi Herrero el II Festival Cultural de Cerdanyola. Una iniciativa del teixit associatiu que s’emmarca en el Pla d’Actuació Integral de Cerdanyola.
 

A través dels diferents espectacles de ball, teatre, poesia, play-back... l’objectiu del Festival és mostrar la riquesa cultural del barri més poblat de Mataró i que compta amb gran diversitat d’orígens i cultures i establir un espai de coneixement mutu entre les entitats que conviuen en el territori. La música, la dansa són disciplines que afavoreixen en aquesta ocasió l’intercanvi i la cohesió sociocultural.

 

Com a novetat, i tenint en compte la gran diversitat cultural, el Festival d’enguany s’emmarca en els actes del Maig Intercultural de Mataró i, per altra banda, a més de les actuacions de les diferents entitats del barri, s’ha convidat un Casal de Gent Gran de la ciutat, que en aquesta ocasió és el Casal de la Gent Gran de Cerdanyola.

 

Les entitats de la Taula d’Entitats de Cerdanyola que van actuar en el Festival són: Associació Cultural de Cerdanyola, Associació Badenya, Associació Yimajoor,  Casa de Andalucía, Centre Cultural i Recreatiu Casal del Barri, Círculo Flamenco Andaluz, Col·lectiu de Teatre EPMA i Penya Cultural Al-Andalus.

 

Tant l’organització del Festival com les actuacions i la participació de les persones que hi  van assistir es valora com un èxit conjunt, ja que es va poder gaudir i visualitzar la riquesa cultural del barri de Cerdanyola sent aquest uns dels objectius pel qual va néixer aquest Festival.

Els impulsors i organitzadors es plantegen que l’any vinent creixi encara més en participants i sigui un acte referent a la ciutat.
 
A continuació hi ha el vídeo de l'acte.
Busques feina? El SOM et dóna suport
Si necessites orientació, busques formació, necessites actualitzar les dades a la borsa de treball del SOM o bé et vols inscriure, vine als grups de recerca de feina dimarts a Cerdanyola. No et quedis sense plaça! 

 Centre Cívic de Cerdanyola els dimarts de 9 a 14 h. Passeig de Ramon Berenguer
      III, 82 (Mataró)


Més informació: presencialment els dimarts o de dilluns a divendres al C. Herrera 70, Telèfon 937 582 131 (9-14 h) o bé per correu.

T'hi esperem!

Celebrem la cloenda del 2n cicle del projecte Cuinem la vida
El segon cicle del projecte Cuinem la vida s’està realitzant en el segon trimestre de l’any amb vint sessions programades, i finalitza el dia 21 de juny.

Tenint en compte la nova manera de treballar a l’Espai Gatassa s’han introduït les dinàmiques de treball col·laboratiu. En aquest sentit els canvis evolutius que s'han incorporat són:
     •    S’ha obert el projecte a la participació de l’Espai Jove de Cerdanyola, l’Espai Jove  
          del Pla d’en Boet i l’Associació Cultural de Cerdanyola.
    •     Es van obrir inscripcions al mateix temps per a totes les sessions i per tal que els    
    participants es pugessin inscriure’s a sessions de joves i d’adults i que la interculturalitat fos present en totes les sessions.

Amb aquesta fórmula, aquest espai de trobada on s’explica la història, costums, tradicions del país o regió del qual es cuina s’ha aconseguit una amalgama de situacions i coneixements culturals que fan apropar als participants entre ells mateixos convertint el projecte en un espai relacional inclusiu i alhora divertit.

Les vint sessions programades corresponen a plats de: Andalusia, República Dominicana, Castella i Lleó, Itàlia, Extremadura, Catalunya, Marroc, Múrcia, País Basc, Argentina, Galícia, Aragó, Senegal, Astúries, Illes Balears, Xina, i plats variats de dolços.

El nombre de participants en el moment de tancar ves inscripcions va ser de 150 persones.

Es convida a tothom que vulgui assistir a la cloenda d’aquesta segona edició el dia 21 de juny a l’Espai Gatassa, a les 18 hores.

Està previst que hagi una conferència/col·loqui i un pica-pica amb música.
Informació:
Espai Gatassa - (Carrer Monserrat Cuadrada, 1)

Telèfon: 937 022 832

LES ENTITATS INFORMEN
L'Associació Cultural Cita Flamenca s'estrena a la Romeria de Mataró
Després de 10 anys fent diferents actes a la ciutat de difusió i promoció de la cultura andalusa, s’ha inclòs la Romeria de Mataró en el projecte de Cita Flamenca "Cultura pels quatre costats".

L’entitat ofereix un programa variat, des del cante i el ball fins a l'humor, intentant arribar a tota mena de públic sense perdre de vista l'art andalús.
L’Institut Josep Puig i Cadafalch educa amb projectes que reivindiquen valors ètics

Els alumnes de 3r d’ESO de l'Institut Puig i Cadafalch aquests darrers mesos han realitzat el projecte “R-Evolucionem el barri”, un projecte interdisciplinari de les assignatures de Visual i plàstica i Català, amb l'objectiu de treballar el civisme i la millora del barri mitjançant la unió del llenguatge icònic i el periodístic, per conscienciar la població i reivindicar valors ètics. 

 

A partir d'aquí, des de l’àrea de Visual i Plàstica els alumnes de 3r curs han dissenyat i creat els seus propis senyals de tràfic on han incorporar els missatges socials amb allò que volien comunicar.

En paral·lel, els alumnes han escrit i gravat una notícia simulant que els seus senyals formaven part de l’entorn real de l’Institut.

En el vídeo podeu veure un recull de la iniciativa.

Més informació i contacte: 
c/ Sant Josep de Calassanç, 16
E-Correu
Telèfons del centre:  937 980 762
4t. aniversari del Grup de Playback
Nova essència

El Centre Cultural i Recreatiu Casal del Barri de Cerdanyola celebra el 4t. aniversari del Grup de Playback Nova Essència, amb una sessió oberta que es celebrarà el proper 20 de maig, a les 20 hores, en el Centre Cívic de Pla d’en Boet.


El grup Nova essència té una llarga trajectòria en els quals els seus membres han evolucionat i s’han consolidat com un grup estable.


Es convida a tothom que els vulgui acompanyar per gaudir d’una bona estona.

AVUI CONEIXEM UNA ENTITAT
Associació AGIMM (Associació Grup Integrador de Minusvàlids de Mataró i Maresme)
L’any 2011 és va constituir AGIMM (Associació Grup Integrador de Minusvàlids de Mataró i Maresme) com a organització que dóna respostes i serveis a un ampli col·lectiu de persones, tant en l'àmbit social, terapèutic, sanitari, formatiu, entre altres per promoure l’autonomia i la qualitat de vida de la persona.

Les accions que ofereixen estan dirigides a persones afectades per diferents patologies com l'ictus, traumatisme cranioencefàlic, tumor cerebral, esclerosis múltiple, distròfies musculars, atàxia cerebel·losa, poliomielitis, lesions medul·lars, espina bífida, paràlisis cerebral, amputacions i totes aquelles que afectin a la funcionalitat física.

L'entitat ofereix un ampli ventall de serveis i promou tasques per reforçar la integració social de les persones amb disminució física i a conscienciar la societat vers les necessitats i possibilitats del col·lectiu.

Disposen d’una bona col·laboració amb àrees de bàsiques de salut, Servei de Benestar Social de diversos Ajuntaments de la comarca, així com de l’Institut Gutmann, que els deriven pacients, per tal de seguir amb la seva rehabilitació.

Actualment l’associació ofereix les activitats de Club Social, Teràpia amb música, Fisioteràpia, gimnàstica i rehabilitació, Estimulació, Tai-Txí, Logopèdia, Cognitiva i promoció de l'autonomia. Disposen de dues furgonetes de transport adaptat, per donar servei als associats. Així mateix, donen suport als associats a l’hora de fer gestions amb l’Administració com tramitació de la targeta d’aparcament per persones amb mobilitat reduïda, reserves d’estacionament, tramitació d’ajuts, assessorament per adequació d’habitatges i comunitats i fer-los accessibles i qualsevol consulta relacionada amb la seva diversitat funcional..

 

A més, durant l’any participen en diverses iniciatives i esdeveniments, per tal de donar visibilitat a la tasca que realitzen. Aquest any participaran a la Mostra d’Entitats de Mataró i també les que es fan a altres poblacions de la comarca, fires de voluntariat i actes benèfics.

Més informació:

Carrer Monserrat i Cuadrada, 33-37, Mataró
Tel 937 409 076

E-correu

Vols que les teves notícies surtin al butlletí? 

 

La tècnica del territori de Cerdanyola us atendrà a l'Espai Gatassa, carrer d'en Josep Monserrat Cuadrada, 1. Podeu demanar cita prèvia i posar-vos en contacte a través del correu electrònic acastillo@ajmataro.cat o el telèfon 647 470 356.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Carrer de Josep Monserrat i Cuadrada, 1 | Mataró 08303


Cancel·lar subscripció