Si no veieu b茅 el correu, feu clic aqu铆
NOT脥CIES D'INTER脠S

El nou Pla d鈥橝ctuaci贸 Integral de Rocafonda-El Palau-Escorxador preveu 57 actuacions al territori durant el 2021

El Pla d'Actuaci贸 Integral de Rocafonda, El Palau, Escorxador neix amb els objectius de potenciar els barris com espai de proximitat, de conviv猫ncia, d鈥檌ntervenci贸 i de participaci贸 des d鈥檜n abordatge integral, 茅s a dir des de diferents 脿mbits, per tal d鈥檈nfortir el treball comunitari i procurar transformar les vulnerabilitats existents i augmentar-ne les potencialitats. La Junta de Govern Local va aprovar el document el passat 31 de maig, i se鈥檔 va donar compte al Ple ordinari de juny.
 
L'inici del treball es remunta al 2019, quan l鈥橝juntament i el Consell Territorial de Rocafonda-Palau-Escorxador van impulsar la creaci贸 d鈥檜n grup motor, una comissi贸 t猫cnica i una Taula de treball amb entitats i ve茂nat. El Pla t茅 la voluntat de donar continu茂tat a la intervenci贸 integral en el territori un cop la Generalitat va donar per exhaurida la Llei de Barris.

De moment, el Pla proposa 57 accions per executar durant el 2021 a c脿rrec de diferents serveis municipals, ja siguin de continu茂tat, millora o noves actuacions. El Pla es planteja, per貌, com un document viu en el qual s鈥檃niran incorporant actuacions en un calendari previst fins al 2023, i on tamb茅 jugaran un paper actuacions destacades d鈥檃ltres administracions com la construcci贸 de l鈥檈difici de l鈥橧nstitut Cinc S茅nies.

Entre les accions iniciades o previstes aquest any es troben, per exemple, la reactivaci贸 de la Taula d鈥橢ntitats de Rocafonda; el nou butllet铆 electr貌nic per a les entitats de Rocafonda, El Palau i Escorxador; el trasllat i millora de l鈥檈quipament de l鈥橢spai Jove Rocafonda a Can No茅; accions de continu茂tat com el programa Matar贸 Educa+ , el Pla Educatiu d鈥橢ntorn o els Patis Oberts;  la Mostra de Teatre Infantil-Anem al Teatre; projectes de mediaci贸 escolar; el programa Agents de Conviv猫ncia; una campanya intensiva de retirada de vehicles abandonats a la via p煤blica; potenciaci贸 de la mediaci贸 comunit脿ria a l鈥檈spai p煤blic; accions de manteniment i millora a l鈥檈spai p煤blic; entrada en funcionament de l鈥檃mpliaci贸 del Centre C铆vic Rocafonda El Palau; substituci贸 de llumeneres per tecnologia LED; nou equipament de petanques; millora de les pistes poliesportives obertes de Rocafonda i El Palau; suport a les comunitats de ve茂ns i ve茂nes; millora dels accessos a la ciutat per la carretera de Mata i al barri; millora del pol铆gon Mata-Rocafonda; estudiar propostes de camins escolars; programa Aixequem persianes; accions de revitalitzaci贸 del comer莽 de proximitat; treballar per definir una proposta d'脌rea de Regeneraci贸 i Renovaci贸 d鈥檋abitatge; programes com el de Mediaci贸 Intercultural, Educadors/res de medi obert i Referent Juvenil d鈥橭cupaci贸; proposta de cursos d鈥檃collida amb l鈥橢scola d鈥橝dults de Can No茅 i dinamitzaci贸 de les activitats i projectes de l鈥橢spai Jove Rocafonda.

Per al 2021 aquestes accions tenen un pressupost superior als 600.000 euros, si b茅 s鈥檋i afegiran les accions que properament s鈥檋an de concretar en aplicaci贸 dels 120.000 鈧 suplementaris que es destinen al Pla d鈥橝ctuaci贸 Integral i que van ser aprovats al Ple del mes de maig respecte els romanents de l鈥檈xercici 2020. A mesura que el Pla vagi avan莽ant s鈥檋i podran anar incorporant noves propostes en funci贸 dels recursos disponibles.

A banda de les accions impulsades des dels diferents serveis municipals, el Pla reconeix la import脿ncia i proposa la continu茂tat d鈥檃ccions liderades per entitats, com l鈥橢spai matern-infantil del Projecte Totes Plegades de la Vocalia de Dones de Rocafonda; el projecte Lleure i Deures de la Fundaci贸 Lotus Blau; el Servei socioeducatiu del Centre Sant Pau C脿ritas; l鈥橢splai CRAJEC de Creu Roja; els programes de C脿ritas interparroquial (Ocupaci贸, Escola de Mares i Programa d鈥檃tenci贸 prim脿ria, d鈥檃tenci贸 directa i ajut a la inf脿ncia); l鈥橢spai Jo盲o Mart铆 de l鈥檃ssociaci贸 del mateix nom; l鈥橢scola de Futbol del Club de Futbol Rocafonda; el programa Som Salut del CAP Rocafonda, el programa d鈥檌ntercanvi de llibres de Llibre Viu o el Banc del temps de la Fundaci贸 Hospital.
 
Podeu ampliar la not铆cia clicant aqu铆.

Dinamitzaci贸 esportiva a Rocafonda per a infants i joves durant l'estiu

Els mesos de juliol i agost, la Pista Poliesportiva de Rocafonda acollir脿 un casal esportiu dinamitzat per l'entitat AEiLL. S'oferir脿 activitat esportiva gratu茂ta adre莽ada a infants de 8 a 14 anys, a trav茅s de la dinamitzaci贸 de la pista amb diferents activitats:
 • Esports col路lectius: futbol, b脿squet, handbol.
 • Jocs tradicionals: jocs motrius practicats arreu del m贸n.
 • Jocs cooperatius i de cooperaci贸-oposici贸: perqu猫 els participants interactu茂n.
 • Gimcanes i jocs d'aigua: per fer passar la calor.
Els nois i noies que hi estiguin interessats s'han de dirigir de dilluns a divendres de 10 a 13 h a la mateixa pista, situada a la Ronda de Rafael Estrany, al costat del parc, a partir del 5 de juliol. 

El Festival Poesia i + torna a Matar贸 amb  propostes als Jardins de l'Escorxador

Despr茅s que l鈥檈dici贸 del 2020 es fes en un format h铆brid a causa de la Covid-19, el 7 de juliol Matar贸 tornar脿 a repetir com a una de les seus de la programaci贸 del Festival Poesia i +, originari de Caldes d鈥橢strac. A la capital del Maresme s鈥檋i podr脿 degustar la poesia d鈥橢steve Plantada i la m煤sica de Magal铆 Sare i Sebasti脿 Gris. La 16a edici贸 del festival que organitza la Fundaci贸 Palau oferir脿 com sempre programaci贸 a diferents pobles de la comarca.
 
Enguany la programaci贸 a Matar贸 se centrar脿 en un 煤nic espai: els Jardins de l鈥橝ntic Escorxador on a partir de les 20 h s鈥檋i podr脿 veure dues propostes. Comen莽ar脿 el poeta de Granollers Esteve Plantada. Els seus recitals pausats i punyents forcen un temps menys accelerat i una mirada m茅s profunda sobre el que podria semblar banal. Cap a les 20.30 h prendr脿 el relleu la m煤sica de Magal铆 Sare i Sebasti脿 Gris. Aquests dos joves talents presentaran el seu disc 鈥淎 boy and a girl鈥, un treball que aposta per l鈥檈xperimentaci贸 electr貌nica a trav茅s de la deconstrucci贸 de temes cl脿ssics de cambra i can莽ons populars mallorquines.

El preu de l鈥entrada per les dues activitats conjuntes 茅s de 3 euros. La programaci贸 del Poesia i + es pot consultar al web www.poesiaimes.cat.

La jornada de vacunaci贸 al CAP de Rocafonda - El Palau supera expectatives

El dissabte 19 de juny es va celebrar una jornada de vacunaci贸 massiva al CAP de Rocafonda-El Palau dirigida a persones que habitualment es visiten en aquest centre, majors de 40 anys. En total hi van acudir m茅s de 600 persones en un sol dia, una xifra que es considera un 猫xit de convocat貌ria. El dissabte 10 de juliol es posaran les segones dosis de la vacuna a aquelles persones que es van vacunar de la primera el dia 19 de juny.

 

Es van editar cartells online en diferents lleng眉es per tal d'arribar al m脿xim de poblaci贸 possible que es van enviar als representants dels equipaments, entitats i organitzacions del barri, aix铆 com tamb茅 es van penjar cartells a les cartelleres municipals. Des del CAP de Rocafonda-El Palau i de l'Ajuntament de Matar贸 volem agrair molt la implicaci贸 de totes les entitats del territori que han col路laborat en la difusi贸 de la campanya. 

Reflexions i eines per a una millor conviv猫ncia

A partir de la pregunta: Com compartim l'espai p煤blic?, els Agents de Conviv猫ncia ens proposen participar en aquests tallers formatius. La idea 茅s sensibilitzar sobre les diferents realitats personals que coexisteixen en el seu entorn. A la vegada, els tallers volen transmetre la necessitat d鈥檈mpatitzar amb la visi贸 de l鈥檃ltre, amb l鈥檕bjectiu de proporcionar l'aprenentatge d'eines de gesti贸 de conflictes de cara a millorar la conviv猫ncia en l鈥檜tilitzaci贸 de l鈥檈spai urb脿. Aquests tallers van dirigits a persones usu脿ries d'activitats i projectes organitzats des d'entitats i serveis municipals, per arribar al m脿xim de poblaci贸 que fa m茅s 煤s de l'espai p煤blic, en especial, infants, joves i gent gran.

 

S'han dissenyat tres propostes de tallers diferents:

 • Fem teatre: Joc de taula interpretatiu. Treballar des d'una perspectiva l煤dica i teatral mitjan莽ant un joc interpretatiu de taula el respecte a la difer猫ncia, la toler脿ncia i la perspectiva intercultural. Durada: 1.30h. Nombre de participants: Grups d'entre 6 i 10 persones (en funci贸 del grup bombolla). Persones destinat脿ries: Espais Joves i entitats juvenils.
 • Quina etiqueta tens? Role-playing. Visibilitzar i agafar consci猫ncia dels diferents actors que intervenen en el barri i la manera de relacionar-se entre ells. Durada: 1h. Nombre de participants: Grups d'entre 6 i 10 persones (en funci贸 del grup bombolla). Persones destinat脿ries: Tots els perfils.
 • Tab煤: Di脿leg obert. Definir i reflexionar sobre un conjunt de paraules i arribar a un acord mutu sobre el significat d鈥檃questes. Durada: 1h. Nombre de participants: Grups d'entre 6 i 10 persones (en funci贸 del grup bombolla). Persones destinat脿ries: Tots els perfils.

Les entitats que estiguin interessades en participar en els tallers es poden posar en contacte amb els Agents de Conviv猫ncia de Rocafonda, El Palau, Escorxador, a trav茅s del tel猫fon 680 440 263 o per email.

 

Per altra banda, s'ha iniciat la campanya per al foment de la conviv猫ncia ve茂nal a l'estiu, amb la difusi贸 en diferents lleng眉es de consells i recomanacions perqu猫 tots puguem gaudir d'un bon ve茂natge respectant les necessitats de tothom.

LES ENTITATS INFORMEN

Arriba la Festa d'Estiu de l'Associaci贸 Ve茂nal de Rocafonda, l'Esperan莽a, Ciutat Jard铆 i Valldeix

Enguany arriba l'esperada Festa d'Estiu organitzada per l'Associaci贸 Ve茂nal de Rocafonda, l'Esperan莽a, Ciutat Jard铆 i Valldeix. Despr茅s d'un temps convuls, de pand猫mia, on les activitats culturals, socials i d'oci s'han vist molt limitades, aquest mes de juliol podrem gaudir de la festa al barri. 脡s un esdeveniment molt desitjat, ja que la ciutadania ha vist minvada la seva vida relacional i t茅 moltes ganes de compartir un espai de celebraci贸 conjunta.

 

El programa d'actes inclou tres activitats variades que estan repartides en dos dies, el dissabte 10 i el diumenge 11 de juliol:

 

Dissabte, 10 de juliol de 2021

 • Havaneres amb el Grup Barcarola. 19.30 h al pati de l'Escola Freta (Organitza Ciutat Jard铆).

Diumenge, 11 de juliol de 2021

 • Circ amb 'No Matal脿s' de la companyia Cronopis. 17.30 h a l'Ode贸 de l'Escola Rocafonda (Organitza Rocafonda).
 • Concert de Banda amb l'Agrupaci贸 Musical del Maresme. 19.30 h al Pati de l'Escola Freta (Organitza l'Esperan莽a).

Les entrades s贸n gratu茂tes i s'han de reservar a trav茅s del web o b茅 al despatx de l'Associaci贸 Ve茂nal situat al Centre C铆vic de Can No猫, de dilluns a dijous de 18 a 19 h. Us hi esperem a totes i tots!

La Fundaci贸 Hospital realitza un proc茅s d'escolta comunit脿ria a Rocafonda en el marc del projecte del Banc del Temps

La Fundaci贸 Hospital ha dut a terme un proc茅s d'escolta comunit脿ria al barri de Rocafonda en el marc del projecte del Banc del Temps, guanyador d'un del Premis Fem Matar贸 l'any 2019 i que s'est脿 desenvolupant actualment al territori. El projecte est脿 impulsat conjuntament amb l'Associaci贸 Ve茂nal de Rocafonda, l'Esperan莽a, Ciutat Jard铆 i Valldeix. 

 

El treball d'escolta comunit脿ria s'ha realitzat a trav茅s d'entrevistes a persones del barri, representants d'entitats, treballadors p煤blics, ciutadania a t铆tol individual, que han expressat els reptes i oportunitats que hi ha a Rocafonda, segons la seva visi贸. Despr茅s d'aquestes entrevistes, s'han elaborat uns perfils an貌nims, que representen la diversitat de percepcions que coexisteixen. Les persones que van realitzar aquestes entrevistes van ser membres del Banc del Temps que van rebre una formaci贸 pr猫via per fer-les.

 

Un cop s'han tingut els perfils, s'ha organitzat una sessi贸 de contrast amb les persones que han participat en les entrevistes, per tal de preguntar-los si el resultat observat s'adiu a les diferents narratives que ells consideren que poden haver-hi al barri. 

 

Amb la sessi贸 de contrast realitzada, la Fundaci贸 Hospital ha elaborat un informe sobre les l铆nies que el Banc del Temps de Rocafonda pot explorar per tal de donar resposta a la diferents necessitats expressades, com poden ser, a tall d鈥檈xemple:
 • Promoci贸 del projecte a trav茅s de sessions informatives en espais d'entitats del barri obertes a ve茂ns/es del barri.
 •  Afegir a la definici贸 del projecte el ser una eina de foment de suport/ajuda m煤tua.
 • Activar difusi贸 des del Banc del Temps de Rocafonda amb missatges que trenquin estigmes.
 • Activar intercanvis que facilitin diferents aprenentatges, o posin en valor, donant visibilitat a les habilitats que tenen moltes persones que viuen al barri.
Actualment, s鈥檈st脿 portant a terme un treball amb les persones que formen part del projecte, per definir les accions a curt i llarg termini per donar resposta als reptes detectats i fer visible la riquesa, tot el que hi ha de positiu i del que es pot gaudir si es viu a Rocafonda.

 

Les persones interessades en formar part del Banc del Temps de Rocafonda poden informar-se del projecte clicant en aquest enlla莽.

Torneig de futbol a la pista poliesportiva de Rocafonda

Del 2 al 4 de juliol se celebra el Torneig de Futbol Matar贸 World Cup a la pista poliesportiva de Rocafonda. La Comunitat Isl脿mica Alouahda col路labora en l'organitzaci贸 del torneig, que est脿 dirigit a joves de m茅s de 16 anys. 
 
El torneig se celebra complint el protocol Covid i les mesures de seguretat estipulades pel Procicat. Els equips seran de 5 contra 5 jugadors i hi haur脿 premis per al millor jugador, m脿xim golejador, millor porter, i tamb茅 hi haur脿 un premi per al campi贸. Durant el torneig se celebraran sortejos i tots els participants rebran aigua freda. Els finalistes obtindran les equipacions, una ampolla individual i fruita. 
 
Per a m茅s informaci贸, podeu clicar aqu铆 o posar-vos en contacte a trav茅s dels tel猫fons de l'organitzaci贸 674624344 / 634835177.
AVUI CONEIXEM UNA ENTITAT

Associaci贸 d'Ajut Social Man谩 Matar贸

L'objectiu de l'Associaci贸 d'Ajut Social Man谩 Matar贸 茅s ajudar a les persones o col路lectius de persones en situaci贸 de risc d'exclusi贸 social a resoldre les seves necessitats immediates, promoure el seu benestar i fomentar la seva reinserci贸 social i laboral perqu猫 puguin aconseguir una estabilitat personal.

 

Actulament, s'encarreguen de donar suport en l'assessorament de persones migrades sobre els diferents passos que han de realitzar quan arriben a la ciutat de Matar贸, companyant-les als diferents departaments de l'Ajuntament perqu猫 puguin regularitzar la seva situaci贸 i informar-se dels serveis que tenen al seu abast. L'Associaci贸 d'Ajut Social Man谩 tamb茅 promou el voluntariat i els drets humans a trav茅s de festes multiculturals (actualment aturades a causa de la pand猫mia), realitzant mostres de danses folkl貌riques i facilitant informaci贸 dels diferents pa茂sos i cultures de les persones que conviuen a la nostra societat. 

 
On es troba l'entitat? Pla莽a de Josep Cusachs, n煤m. 2, 2n 1a.
Horari d'atenci贸 presencial: Els divendres a partir de les 18 h.
Com contactar-hi? Per email mana_mataro@hotmail.com
Tel猫fon: 93 755 32 05.

Voleu que les vostres not铆cies surtin al butllet铆? 

 

La t猫cnica del territori de Rocafonda, El Palau, Escorxador us atendr脿 al Centre C铆vic de Rocafonda, carrer Poeta Punsola, 47. Podeu demanar cita pr猫via i posar-vos en contacte amb ella a trav茅s del correu electr貌nic ciglesias@ajmataro o el tel猫fon 663 851 488.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Plaça de Miquel Biada, 5 | Mataró 08301


Cancel路lar subscripci贸 | Gestionar subscripci贸